BlackBerry
Moderator: Moderatorzy
- canidy
- Stary wyga bezprzewodowy
BlackBerry
Ponieważ BlackBerry czy jak kto woli "jeżynka" też umożliwia połączenie się w technologiach GPRS/EDGE (nie widziałem jeszcze z 3G) to też może kogoś zainteresować LINK
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: BlackBerry
BlackBerry 8707 korzysta z 3G i jako modem bardzo dobrze sie sprawdza.
www.bbpolska.org - BlackBerry
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Czy także z HSxPA ?lukasc pisze:BlackBerry 8707 korzysta z 3G
-
- Początkujący użytkownik forum
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
No to kiepski z niego modem w dzisiejszych czasach...lukasc pisze:Nie. Tylko 3G.
- canidy
Nie przesadzajmy drogi kolego... Myślę, że i 3G wystarcza do bardzo wielu rzeczy, a i tak całe rzesze ludzi modli się aby 3G do nich doleciało...Patryk_ pisze:No to kiepski z niego modem w dzisiejszych czasach...lukasc pisze:Nie. Tylko 3G.
Co z tego, że mam modem na 7,2 Mb/s skoro zasięg 3G kończy się ok. 10 km ode mnie.
Poza tym ogólnie rzecz biorąc używanie jakiegokolwiek fona jako modemu jest w dzisiejszych czasach pomyłką, bo jaką one dają wygodę? Jestem wyznawcą zasady jak najmniej kabli

Trochę OT się robi...
- bob
- Guru bezprzewodowy
Ok, nic się nie dzieje te wyjaśnienia przydadzą się nam wszystkim. Generalnie takie rozwiązanie na ogół polecane jest dla business`u i pewnie w tym segmencie sprawdza się znakomicie.canidy pisze:Trochę OT się robi...

- canidy
Jeżeli masz na myśli BB to racja, ale jeżeli o modemy wewnętrzne to dla każdego 

- bob
- Guru bezprzewodowy
- wojteks
- *** Administrator ***
na BB trzeba mieć dużą kieszeń (kiedyś na Walkmana też była potrzebna dedykowana kieszeń)
Nie pomagam na PW!
- canidy
Skoro tak twierdzisz to rzuć okiem na BB 8310 Curve...wojteks pisze:na BB trzeba mieć dużą kieszeń (kiedyś na Walkmana też była potrzebna dedykowana kieszeń)
- ksx4system
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja też używam BlackBerry, a dokładniej modelu 7290v. Kiedy "padnie" internet z kablówki, zawsze moge mailować lub korzystać z jabbera (a także gg i icq). Niestety tu, gdzie mieszkam nie ma dostępu umts nie mówiąc już o hsdpa/hsupa... Jest gprs i miejscami edge. Ja mam w palmtopie gprs (~64kbit/s) i ta przepustowość wystarcza do przeglądania internetu (moim zdaniem).
canidy pisze:Nie przesadzajmy drogi kolego... Myślę, że i 3G wystarcza do bardzo wielu rzeczy, a i tak całe rzesze ludzi modli się aby 3G do nich doleciało...Patryk_ pisze:No to kiepski z niego modem w dzisiejszych czasach...lukasc pisze:Nie. Tylko 3G.
Co z tego, że mam modem na 7,2 Mb/s skoro zasięg 3G kończy się ok. 10 km ode mnie.
Poza tym ogólnie rzecz biorąc używanie jakiegokolwiek fona jako modemu jest w dzisiejszych czasach pomyłką, bo jaką one dają wygodę? Jestem wyznawcą zasady jak najmniej kablipolecam modemy na MiniPCI Express i już
Trochę OT się robi...
http://ksx4system.net ### proszę zainstalować FreeBSD ### 100 postów = 25/04/2018
net w kieszeni: Pixel 7a (Orange)
net w domu: w końcu gigabit po kabelku![:]](./images/smilies/splash.gif)
net w kieszeni: Pixel 7a (Orange)
net w domu: w końcu gigabit po kabelku
![:]](./images/smilies/splash.gif)