Gramy w gry po sieci!
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Gramy w gry po sieci!
Cześć!
Zacząłem ostatnio grać po sieci w gry przez internet mobilny. Jeśli ktoś twierdzi, że to nie ma sensu, to w 80-90% przypadkach się myli. Ale zostawmy tę kwestię :-)
Mam pytanie, kto byłby chętny na wspólną zabawę w grze Battlefield 2 (ewentualnie BF2 Special Forces)?
Mile widziane słuchawki z mikrofonem, będzie dużo atrakcyjniej.
Proszę o kontakt na mejla reiter.apd słonik interia.pl
Zacząłem ostatnio grać po sieci w gry przez internet mobilny. Jeśli ktoś twierdzi, że to nie ma sensu, to w 80-90% przypadkach się myli. Ale zostawmy tę kwestię :-)
Mam pytanie, kto byłby chętny na wspólną zabawę w grze Battlefield 2 (ewentualnie BF2 Special Forces)?
Mile widziane słuchawki z mikrofonem, będzie dużo atrakcyjniej.
Proszę o kontakt na mejla reiter.apd słonik interia.pl
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Gramy w gry po sieci!
Witam, nie chciałem tworzyć nowego tematu, ale czy jeśli przy internecie bezprzewodowym da się grać w Battlefielda to czy da rade zagrać w WoW? Mieszkam w zasięgu EDGE i nie mam innej możliwości założenia internetu niż mobilny. Proszę o poradę;p
-
- Użytkownik forum
Co do Battlefielda 2 i mojego łącza, to chodzi to płynnie i nie ma problemów. Od razu wyjaśnię, że mam UMTS z teoretycznym HSDPA 1.8, które mi nie działa ze względu na warunki odbioru, ale wyciskam maksymalnie prędkość 384/340 (down/upload). Przy takim łączu pingi są około 100-300, więc uważam, że to bardzo dobre osiągi.
Sporadycznie zdarzy się zwis łącza i wtedy net stoi, czasami jestem wywalony z serwera za zbyt wysoki ping (w porównaniu do kabla - ping około 10-100, to można uznać, że ten UMTSowy jest wysoki).
Nie znam na tyle WOW, żeby odpowiedzieć na te pytanie, nie grywam w podobne gry. Sprawdziłem w necie, że to ma wymagania sieciowe - 56k, więc jeśli masz EDGE, ten parametr spokojnie powinieneś był spełniać. Pozostaje kwestia Pingu, który dla Edga jest raczej wysoki 300+.
Nie pamiętam jaki jest Upload dla Edga, nic nie stoi na przeszkodzie, aby nie spróbować zagrać po sieci i podzielić się swoimi spostrzeżeniami.
Sporadycznie zdarzy się zwis łącza i wtedy net stoi, czasami jestem wywalony z serwera za zbyt wysoki ping (w porównaniu do kabla - ping około 10-100, to można uznać, że ten UMTSowy jest wysoki).
Nie znam na tyle WOW, żeby odpowiedzieć na te pytanie, nie grywam w podobne gry. Sprawdziłem w necie, że to ma wymagania sieciowe - 56k, więc jeśli masz EDGE, ten parametr spokojnie powinieneś był spełniać. Pozostaje kwestia Pingu, który dla Edga jest raczej wysoki 300+.
Nie pamiętam jaki jest Upload dla Edga, nic nie stoi na przeszkodzie, aby nie spróbować zagrać po sieci i podzielić się swoimi spostrzeżeniami.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Mi sie wydaje, ze jednak ping moze byc dosc zaporowy. Poprzegladaj testy predkosci w watku niedaleko stad, tam czesto sa zamieszczone rowniez pingi dla kazdego rezultatu. Po ilosci kbps poznasz czy to EDGE 

- Maciek
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Osobiscie grałem na EDGE w SA:MP
tyle ze miałem ziomków Adminów i nie kickowali
i powiem wam ze nawet dało sie pograć! CS'a odradzam bo strasznie laguje... w sumie SA;MP tez laguje ale dla nas jest to nieodczuwalne ... jedynie CI po drugiej moga odczuc lekki dyskomfort kiedy w ciagu jednej sekundy przemieszczamy sie o pół miasta dalej xD

Dawno mnie tutaj nie było 

- raven18
- Specjalista bezprzewodowy-junior
na własnej skórze doświadczyłem gry na EDGE i tak naprawdę to grać da się tylko PBEM - play by e-mail
-
- Guru bezprzewodowy
Na UMTS/HSDPA można pograć w miarę komfortowo (jak nie przeszkadzają pingi 150ms)raven18 pisze:na własnej skórze doświadczyłem gry na EDGE
Na EDGE pingi w granicy 400-1000ms
Testowałem we Wrocku na ET, CS 1,6, Unreal

Mój kuzyn maniak gier online był zawiedziony, mi to nie przeszkadzało (HSDPA) bo gram okazyjnie. Na EDGE w Unrealu potrafiłem zabić sam siebie

- bob
- Guru bezprzewodowy
W niektórych miejscach są 65-100ms na onet.pl oczywiście.marens pisze:(jak nie przeszkadzają pingi 150ms)

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Ale można pograć raczej tylko w RTS-y i w niektóre RPG. O FPP jak Unreal czy CS można zapomnieć bo w tych grach taki ping to bardzo dużo. Nie tylko że laguje, to z większości serwerów AMX automatycznie wyrzuca.marens pisze:Na UMTS/HSDPA można pograć w miarę komfortowo (jak nie przeszkadzają pingi 150ms)
I tu można sobie zagrać w multi, ale raczej tylko w gry przeglądarkowe i ew. w strategie turowe, jak Heroes.marens pisze:Na EDGE pingi w granicy 400-1000ms
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Zalezy w co sie gra, cena sprzetu nie ma nic do rzeczyKuzyn pingi 20-30ms i więcej być nie może. Prawdę mówiąc nie dziwie mu się bo ma sprzęt za grube $

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zajrzałem do tego tematu i pomyślałem, że może by spróbować pograć po sieci. 
Ja raczej nie grywam w skrzelanki a jak już to rzadko i z kumpami.
Spróbowałem pograć w Open Tycoon Transport.
Śmiga aż miło.
Strategia ekonomiczna. To chyba by na komórce poszło nawet.
Na licencji gnu.
Grałem na 3G/3.5 i na EDGE. Nie widać różnicy.
Ta gra tak samo na tym i na tym chodzi. 

Ja raczej nie grywam w skrzelanki a jak już to rzadko i z kumpami.
Spróbowałem pograć w Open Tycoon Transport.

-
- Guru bezprzewodowy
On gra we wszystko, koniecznie na maksymalnych detalach (nie popieram takiego zachowania)Jo_gurt pisze:Zalezy w co sie gra, cena sprzetu nie ma nic do rzeczyKuzyn pingi 20-30ms i więcej być nie może. Prawdę mówiąc nie dziwie mu się bo ma sprzęt za grube $
INTEL CORE 2 QUAD Q6600
PCIex EVGA GF 8800 GTX 768 MB / 384 bit BOX

Dla mnie wyznacznikiem jakości komputera nie jest cena.
Gram okazyjnie, więc pingi 150ms mi nie przeszkają.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
A co tu nie popierac
Kompa mam w sumie tylko troszke gorszego (gorszy procek, ale ciut lepsza grafa), ale nie gram przez siec bo mnie to srednio bawi. Wole singla z dobra fabula 

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Ja również. Po prostu ubóstwiam serię The Elder Scrolls. Uważam że to najlepszy RPG jaki kiedykolwiek powstał (mimo że single-player) i nie doścignie go nawet żaden MMORPG, z WoW-em na czele. (Oj sorry, chyba bluźnięJo_gurt pisze:Wole singla z dobra fabula

- QoT
- Użytkownik forum
Wiecie że taki temat już istnieje?
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p ... ght=#66371
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p ... ght=#66371