Kolejne pytanko w sprawie zasięgu.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Kolejne pytanko w sprawie zasięgu.
Witam ponownie, transwer nie podskoczył nawiązując do mojego innego tematu.
A teraz nasuneła mi sie nowa myśl jak tak kombinowałem szukałem to rozłanczając sie z internetem i ponownym połączeniu nagle złapałem zasięg połączenie 3G (UMTS) bardzo słaby ale zawsze, stronki chodziły lepiej od poprzedniego połączenia po ponownym restarcie
kompa myślałem,że ja już raz podeszło to tak będzie no ale nie:/ znowu stare połączenie EDGE z 4 paskami zasięgu i tu moje pytanie dlaczego wcześniej złapałem inne połączenie i jak je ponownie złapać? czy da sie jakoś zwiększyć zasięg modemu (Huawei E220 HSDPA 7,2) mieszkam w sandomierzu może mieszka ktoś dość blisko i łapie lepszy zasięg?
A teraz nasuneła mi sie nowa myśl jak tak kombinowałem szukałem to rozłanczając sie z internetem i ponownym połączeniu nagle złapałem zasięg połączenie 3G (UMTS) bardzo słaby ale zawsze, stronki chodziły lepiej od poprzedniego połączenia po ponownym restarcie
kompa myślałem,że ja już raz podeszło to tak będzie no ale nie:/ znowu stare połączenie EDGE z 4 paskami zasięgu i tu moje pytanie dlaczego wcześniej złapałem inne połączenie i jak je ponownie złapać? czy da sie jakoś zwiększyć zasięg modemu (Huawei E220 HSDPA 7,2) mieszkam w sandomierzu może mieszka ktoś dość blisko i łapie lepszy zasięg?
Ostatnio zmieniony 2008-03-19, 19:18 przez Biszkoptkiller, łącznie zmieniany 1 raz.
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Kolejne pytanko w sprawie zasięgu.
Skoro chcesz mieć HSDPA musisz rozkręcić modem i przypiąć do niego antenę – dyskusja toczy się w tym wątku:
klik
Jeżeli nie chcesz podłączać bezpośrednio kabla do modemu możesz użyć konektora indukcyjnego.
klik
Jeżeli nie chcesz podłączać bezpośrednio kabla do modemu możesz użyć konektora indukcyjnego.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Biszkoptkiller próbowałeś wymusić 3G?
Tutaj masz ja to zrobić w różnych programach do huawei.
Udało się wymusić BTSa który nadaje UMTS - iPLUS
Tutaj masz ja to zrobić w różnych programach do huawei.

Udało się wymusić BTSa który nadaje UMTS - iPLUS
-
- Początkujący użytkownik forum
Dzięki za jaką kolwiek odpowiedz próbowałem wymusić nie łapie zasięgu a co drugiej opcji wolałbym go nie rozkręcać wiecie jak by sie coś zwaliło to lipa bez gwarancji bo rozkręcany
poszukam tej 2 opcji na forum może znajde coś więcej otym (konektor indukcyjny).
A czy dokupienie dłuższego kabla może coś pomóc?? Przez jakiś czas miałem zasięg UMTS czyli jakoś niedaleko jest:) A co do tych mapek zasięgowych to nie wiem czy są aż tak dokładne więc wole tu sie zapytać, są dokładne można na nich polegać jak tak to z jaką dokladnością??
poszukam tej 2 opcji na forum może znajde coś więcej otym (konektor indukcyjny).
A czy dokupienie dłuższego kabla może coś pomóc?? Przez jakiś czas miałem zasięg UMTS czyli jakoś niedaleko jest:) A co do tych mapek zasięgowych to nie wiem czy są aż tak dokładne więc wole tu sie zapytać, są dokładne można na nich polegać jak tak to z jaką dokladnością??
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jeżeli masz zasięg przy oknie to pomoże wtedy modem podłączasz za pomocą kabla i kładziesz go na parapecie. Najpierw jak masz taką możliwość podłącz modem do laptopa i pobiegaj z nim po mieszkaniu i zobacz czy przy oknach np. nie łapiesz lepszego zasięgu.Biszkoptkiller pisze:A czy dokupienie dłuższego kabla może coś pomóc??
Ja raczej sceptycznie podchodzę to tych mapek. W moim mieście niestety pisze ze jest w danym rejonie jest np. HSDPA, a jest tylko EDGE.Biszkoptkiller pisze:A co do tych mapek zasięgowych to nie wiem czy są aż tak dokładne więc wole tu sie zapytać, są dokładne można na nich polegać jak tak to z jaką dokladnością??
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)