Huawei e220 i Antena (bez Rozbierania modemu)...

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
szoszonek_1992
### BAN ###

Huawei e220 i Antena (bez Rozbierania modemu)...

Post autor: szoszonek_1992 »

Mam iPlus i modem huawei e220 niestety mam jedną kreskę zasięgu ,Może jest jakieś uwodzenie które będzie przechwytywało sygnał i prowadziło do anteny. Z góry dziękuje
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Huawei e220 i Antena (bez Rozbierania modemu)...

Post autor: YaHooo »

szoszonek_1992 pisze:Może jest jakieś uwodzenie które będzie przechwytywało sygnał i prowadziło do anteny
Temat ten już był wielokrotnie wałkowany na tym forum. Poszukaj w forumowej szukajce coś o konektorze uniwersalnym
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
cezar80
Początkujący użytkownik forum

Re: Huawei e220 i Antena (bez Rozbierania modemu)...

Post autor: cezar80 »

Widzę że ten post już wałkuje się na forum więc mogę opisać jak pomóc się połączyć na razie bez anteny.
Oczywiście są to tylko moje spostrzeżenia więc niektórzy mogą się z tym niezgadzać
1. Najlepiej managera dostępu do netu zainstalować przed antywirusem i urządzeniami peryferyjnymi
2. Zwiększyć długość kabla np. dobrej jakości przedłużką usb(polecam z Vobisu) a jako kabel między przedłużkę a modem proponuje kable z telefonów Nokia takie ekranowane z filtrem przeciwzakłóceniowym
3. umieścić modem jak najwyżej i zrobić do tego jakąś ruchomą podstawkę by można był regulować wysokość i kąt nachylenia modemu (ma on bardzo dużą kierunkowość wewnętrznej anteny) kierować go stroną naprzeciw kabla usb
4. Kierując dokładnie sprawdzić gdzie mamy w zasięgu jakiś nadajnik i jaka jest różnica wysokości między nami a nadajnikiem (tu mowa o tej regul. podstawce)
5. Najlepiej z przeglądarek chodzi z tym Mozilla ( te jej przyspieszacze nic nie wnoszą)
6. Programy typu fastnet (przyspieszacze internetu) darujcie sobie bo to taka lipa że u mnie trzeba było robić format
7. ostatnie to już tylko zabawa z konektorkiem i antenami

Dodam że ta przedłużka i odpowiednie ustawienie modemu (u mnie ok 15 stopni do góry) z sygnału gprs 1 kreska dało 3 kreski edge Pozdrawiam i miłej zabawy :)
ODPOWIEDZ