Problem z siecia Wi Fi

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
tomekoref
Początkujący użytkownik forum

Problem z siecia Wi Fi

Post autor: tomekoref »

Słuchajcie mam dosyc poważny problem,kupiłem niedawno laptopa acer extensa 5220 zainstalowałem w nim windowsaXP, problem polega na tym że nie działa mi sieć Wi Fi chociasz sterowniki są zainstalowane nie widzi w ogóle sieci, a drugi laptop chodzi bez problemu
tomekoref
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Problem z siecia Wi Fi

Post autor: zDaleKi »

tomekoref pisze:problem polega na tym że nie działa mi sieć Wi Fi chociasz sterowniki są zainstalowane
Nie działa Ci żadna sieć? Nawet publiczne Hot-Spoty?
Czy sprawdzałeś może NetStublera czy coś widzi? Tu masz linka do NetStumblera >KLIK<
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
tomekoref

mam takie pytanie czy mogło by to być spowodowane tym że nie jest zainstalowany program Vista tylko XP??
tomekoref
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

A włączyłeś kartę wifi? Gdzieś na na zewnątrz możesz mieć włącznik.
tomekoref

Włącznik jest włączony a dioda miga wyświetla mi się brak połączenia
tomekoref
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

tomekoref pisze:Włącznik jest włączony a dioda miga wyświetla mi się brak połączenia
Co oznacza że jest brak połączenia? A może w zaawansowanych ustawieniach karty wi-fi w Menadżerze Urządzeń karta jest ustawiona w tryb b podczas gdy sieć jest typu g, albo odwrotnie. Najlepiej zaznaczyć opcję a+b+g, gdy karta obsługuje sieci abg, lub b+g, gdy jest typu bg.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
tomekoref

YaHooo pisze:A może w zaawansowanych ustawieniach karty wi-fi w Menadżerze Urządzeń karta jest ustawiona w tryb b podczas gdy sieć jest typu g, albo odwrotnie. Najlepiej zaznaczyć opcję a+b+g, gdy karta obsługuje sieci abg, lub b+g, gdy jest typu bg.

Mam pytanie do YaHooo mógłbyś mi powiedzieć jak wejść do Menażera ustawień i opisać jak to mam poprzestawiać
tomekoref
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

tomekoref pisze:Mam pytanie do YaHooo mógłbyś mi powiedzieć jak wejść do Menażera ustawień i opisać jak to mam poprzestawiać
Już Ci to napisałem na PW :)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ