Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.
Witam mam modem Huawei E220 lecz posiada on simlocka na Iplusa i tu pytanie czy da się w domowych warunkach złamać tego simlocka, bo w komisie w moim mieście chcą za to 160zł gdzie za sam modem dałem 250zł. Więc trochę nie za bardzo to się kalkuluje.
Trafiłem na pewną stronke stronka z łamaniem simlocka na której oferują łamanie simlocka poprzez on-line za 59zł cena połowe niższa ale jest pewien minus najpierw muszę im przelać kasę i dopiero można łamać simlocka który i tak nie wiadomo czy zadziała. Korzystał ktoś może z tej stronki??
Tak na marginesie neta mam w orange.
Dziwne... moze lepiej sprawdz czy faktycznie ten modem ma smoka - bo ja takze mam ten model z Iplusa i jest fabrycznie bez simlocka Czyzby Plus sprzedawal rozne serie tego modelu jedne wolne a inne z simlockiem ?
gulek5 pisze:Trafiłem na pewną stronke stronka z łamaniem simlocka na której oferują łamanie simlocka poprzez on-line za 59zł cena połowe niższa ale jest pewien minus najpierw muszę im przelać kasę i dopiero można łamać simlocka który i tak nie wiadomo czy zadziała. Korzystał ktoś może z tej stronki??
Możesz sobie sam simlocka ściągnąć. Kosztuje to 15EUR. Wpisz w wyszukiwarce Kulankendi. tu masz linka do klienta MC (ten właśniejest potrzebny) http://www.kulankendi.com/index2.php?pStrona=download
Potem zgodnie z instrukcją. Trzeba najpierw zapłacić za "kredyty". Dla E220 to właśnie 15EUR (Jeżeli masz konto PayPall to cała operacja zajmnuje 10 min. Ja tak właśnie zrobiłem.
Potem zgodnie z instrukcją. Trzeba najpierw zapłacić za "kredyty". Dla E220 to właśnie 15EUR (Jeżeli masz konto PayPall to cała operacja zajmnuje 10 min. Ja tak właśnie zrobiłem.
I chyba tak zrobie dzięki wszystkim za info wszystkim zwłaszcza tobie mareksza,
Były drobne problemy (trzeba było aktualizować firmware modemu) ze zdjeciem simlocka ale sprzedawca z TEGO SKLEPU pomógł na gg (bardzo miła i pomocna obsługa) koszt ~58zł. Bardzo polecam