Problem - czy access point może kontrolować to co robie???
Moderator: Moderatorzy
Problem - czy access point może kontrolować to co robie???
Mam małe pytanie: Jestem podłączony do sieci bezprzewodowej poprzez antene, która kieruje sygnał do access pointa i z access pointa do rutera no i modem. Czy osoba u której stoi ruter i access point może kontrolować to co robie??? czyli czy widzi co ja w necie robie i czy moze wejsc do mojego komputera?? PLIZ odpowiedcie. Z góry dziekuje
- wojrep
- Użytkownik forum
Re: Problem - czy access point może kontrolować to co robie???
Technicznie wszystko jest możliwe ....
Prawnie dozwolone jest monitorownaie tylko rodzaju połączenia, i to tylko w zakresie czy twoje działanie nie zakłuca działanie sieci.
Prawnie ZABRONIONE jest podśłuchiwanie, i podgłądanie tego co robisz ....
Jesli twoj komputer nie jest uaktualniany o najnowsze poprawni MS to pewnie istnieje mozliwosc włamania sie na niego .... zapobiega takim czynom dobry program antywirusowy.
Prawnie dozwolone jest monitorownaie tylko rodzaju połączenia, i to tylko w zakresie czy twoje działanie nie zakłuca działanie sieci.
Prawnie ZABRONIONE jest podśłuchiwanie, i podgłądanie tego co robisz ....
Jesli twoj komputer nie jest uaktualniany o najnowsze poprawni MS to pewnie istnieje mozliwosc włamania sie na niego .... zapobiega takim czynom dobry program antywirusowy.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Problem - czy access point może kontrolować to co robie???
Ja bym dodał jeszcze, że bardziej dobry FireWall.wojrep pisze: Jesli twoj komputer nie jest uaktualniany o najnowsze poprawni MS to pewnie istnieje mozliwosc włamania sie na niego .... zapobiega takim czynom dobry program antywirusowy.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.