Problem - czy access point może kontrolować to co robie???

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Mateusz__1991

Problem - czy access point może kontrolować to co robie???

Post autor: Mateusz__1991 »

Mam małe pytanie: Jestem podłączony do sieci bezprzewodowej poprzez antene, która kieruje sygnał do access pointa i z access pointa do rutera no i modem. Czy osoba u której stoi ruter i access point może kontrolować to co robie??? czyli czy widzi co ja w necie robie i czy moze wejsc do mojego komputera?? PLIZ odpowiedcie. Z góry dziekuje
Awatar użytkownika
wojrep
Użytkownik forum

Re: Problem - czy access point może kontrolować to co robie???

Post autor: wojrep »

Technicznie wszystko jest możliwe ....

Prawnie dozwolone jest monitorownaie tylko rodzaju połączenia, i to tylko w zakresie czy twoje działanie nie zakłuca działanie sieci.

Prawnie ZABRONIONE jest podśłuchiwanie, i podgłądanie tego co robisz ....

Jesli twoj komputer nie jest uaktualniany o najnowsze poprawni MS to pewnie istnieje mozliwosc włamania sie na niego .... zapobiega takim czynom dobry program antywirusowy.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Problem - czy access point może kontrolować to co robie???

Post autor: zDaleKi »

wojrep pisze: Jesli twoj komputer nie jest uaktualniany o najnowsze poprawni MS to pewnie istnieje mozliwosc włamania sie na niego .... zapobiega takim czynom dobry program antywirusowy.
Ja bym dodał jeszcze, że bardziej dobry FireWall.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ