Od momentu, kiedy kupisz sobie sieciówkę WiFi, zdobędziesz kody od któregoś z sąsiadów z Liveboxem i podepniesz się do jego sieci domowejJo_gurt pisze:Od kiedy LB i Neo sa za free

??lukas545 pisze:Chodziło mi o "otwarty" LiveBox Neostrady...

Moderator: Moderatorzy
Od momentu, kiedy kupisz sobie sieciówkę WiFi, zdobędziesz kody od któregoś z sąsiadów z Liveboxem i podepniesz się do jego sieci domowejJo_gurt pisze:Od kiedy LB i Neo sa za free
??lukas545 pisze:Chodziło mi o "otwarty" LiveBox Neostrady...
Chodzi Ci o kradzież ?lukas545 pisze:Chodziło mi o "otwarty" LiveBox Neostrady...
Normalną, jeżeli podłączasz się do kogoś bez jego wiedzy (zgody). Niezabezpieczona sieć to nie jest hot-spot.lukas545 pisze:Jaką kradzież... ?
Normalną,kradzież pasma - to pojęcie już funkcjonuje zarówno na policji,jak i w prokuraturze.lukas545 pisze:Jaką kradzież... ?
Pisałeś, że Livebox. Wiadomo, że Livebox służy do Neostradylukas545 pisze: Natomiast z Wifi jest trochę inaczej bo nie wiem z jakim nadajnikiem łączy się mój laptop...
Poczytaj sobie to bo robi się bliźniaczy wątek :lukas545 pisze:Trzeba wiedzieć jak zabezpieczyć sieć aby inni się do niej nie podpinali...
A ja powiem tak, mam nadzieję, że jak najszybciej prawo będzie jasne w tej materii i prokuratura też będzie wiedziała swojelukas545 pisze:I powiem tak: Ja wiem swoje...
lukas545 pisze:Spoko... poczytałem.... I powiem tak: Ja wiem swoje...
BliSki daj spokój, dalsza dyskusja jest bezcelowa, ubolewam tylko że tacy ludzie zakładają konto na tym forum.BliSki pisze:mam nadzieję, że jak najszybciej prawo będzie jasne w tej materii i prokuratura też będzie wiedziała swoje
Łączę się w bólu.Jarek no.1 pisze:ubolewam
Człowieku opanuj się... Czy ja powiedziałem że robie takie coś... ?? Nawet nie mam laptopa tak więc o czym mowa... ? Chciałem zapytać... zapytałem... i juz wiem jak to jest...Jarek no.1 pisze:BliSki daj spokój, dalsza dyskusja jest bezcelowa, ubolewam tylko że tacy ludzie zakładają konto na tym forum.
To tym lepiej dla Ciebie, bo oprócz prokuratora są jeszcze większe zagrożenia wynikające z takiej działalności. Zdarzało się, że ktoś celowo wystawiał taką niezabezpieczoną sieć, żeby jakiś "chaker" się do niej podpiął i cieszył się jaki to jest genialny, jak zdobył darmowego neta. A tymczasem ten "lamer" który sieć wystawił tylko czeka, aż ów cwaniaczek zaloguje się np. do swojego banku...lukas545 pisze:Czy ja powiedziałem że robie takie coś... ??