Kilka pytań na temat blueconnect
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Kilka pytań na temat blueconnect
Witam!
Wziąłem własnie blueconnect najnizszy abonament i mam w związku z tym kilka pytań:
1. Czy jeżli oglądam film na youtube, jakieś zdjęca na stronach itp. to limit zmniejsza mi się tak jakbym go ścągał na dysk??
Czy filmy można sobie swobodnie oglądac przy tych 500 MB limitu??
2. Czy mozna jakoś sprawdzić ile Mb pozostało mi w limicie??
3. Czy po przekroczeniu limitu bardzo zwalnia internet?? Wystarczy do swobodnego przeglądania stron??
Z góry dziekuję za odpowiedzi.
POZDRAWIAM
Wziąłem własnie blueconnect najnizszy abonament i mam w związku z tym kilka pytań:
1. Czy jeżli oglądam film na youtube, jakieś zdjęca na stronach itp. to limit zmniejsza mi się tak jakbym go ścągał na dysk??
Czy filmy można sobie swobodnie oglądac przy tych 500 MB limitu??
2. Czy mozna jakoś sprawdzić ile Mb pozostało mi w limicie??
3. Czy po przekroczeniu limitu bardzo zwalnia internet?? Wystarczy do swobodnego przeglądania stron??
Z góry dziekuję za odpowiedzi.
POZDRAWIAM
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Kilka pytań na temat blueconnect
Tak. Jak otwierasz stronę, używasz gg, aktualizujesz program też.kammil1987 pisze:Czy jeżli oglądam film na youtube, jakieś zdjęca na stronach itp. to limit zmniejsza mi się tak jakbym go ścągał na dysk??
Nie radzę. Chyba, że jestes cierpliwym człowiekiem. Po przekroczeniu limitu prędkość spada do 16 kb/s co utrudnia korzystanie z internetu.Czy filmy można sobie swobodnie oglądac przy tych 500 MB limitu??
Orientacyjnie to zainstaluj netmetera. On ma opcje zliczania pobranych i wysłanych danych. Tylko musisz zzerować go kiedy zaczyna sie nowy okres rozliczeniowy.kammil1987 pisze:Czy mozna jakoś sprawdzić ile Mb pozostało mi w limicie??
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Czasami spada "tylko" do 32kb/s, ale pod warunkiem że limit zużyje się dość szybko - w ciągu 24-48 godzin. Zawsze jednak można napisać do BOA prośbę o zmianę ograniczenia z 16 do 32 kb/s, bo na 16kb/s rzeczywiście trudno korzystać z internetu. Zazwyczaj wystarcza jeden mail, ale czasem trzeba się trochę pokłócić z konsultantem.Sundance_kid pisze:Po przekroczeniu limitu prędkość spada do 16 kb/s
-
Dzięki za odp
Czyli o ogladaniu filmów na youtube, gg i zdjęcaich mogę zapomnieć
??
Czyli o ogladaniu filmów na youtube, gg i zdjęcaich mogę zapomnieć

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Niestety o ile przed wykorzystaniem limitu internet działa (w moim przypadku bardzo dobrze) to po jego wykorzystaniu oglądanie filmów traci sens, zaś jak masz cierpliwość to zdjęcia się da oglądać, chodź to zależy jakie.kammil1987 pisze:Czyli o ogladaniu filmów na youtube, gg i zdjęcaich mogę zapomnieć??
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
No to lipa trochę:/
A powiedzcie mi jeszcze czy to normalne jezli sciągam plik to mam prędkość 170-190 Kb/s BEZ KITU taki transfer mam w Krk prawie w centrum a w pobliżu nie ma żadnego hot spota na bank.
pozdr
A powiedzcie mi jeszcze czy to normalne jezli sciągam plik to mam prędkość 170-190 Kb/s BEZ KITU taki transfer mam w Krk prawie w centrum a w pobliżu nie ma żadnego hot spota na bank.
pozdr
- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
Tylko czy to kb czy KB bo tutaj jest niescislosc... Jesli to drugie to nie ma sie czemu dziwic, bo koncu w KRK jest HSDPA...

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
-
Witam!
Jak można skontaktować się z BOA blueconnect bo właśnie przekroczyłem limit i chciałem porprosic o redukcję transferu tylko do 32 kb/s. Jak można to zrobić??
POZDRAWIAM
Jak można skontaktować się z BOA blueconnect bo właśnie przekroczyłem limit i chciałem porprosic o redukcję transferu tylko do 32 kb/s. Jak można to zrobić??
POZDRAWIAM
-
- Stały użytkownik forum
Z tym oglądaniem nawet w limicie różnie bywa, musi być dostępne hsdpa i brak "tłoku w sieci", czasem jest tak źle że buforowanie jest co kilka sekund.kammil1987 pisze:Czyli o ogladaniu filmów na youtube....mogę zapomnieć
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ja zauważyłem nawet, że czasem nie pobiera z YouTube jakieś 300kbps (co czasem powoduje przerwy w odtwarzaniu), zaś jak za chwilę zacznę pobierać jakiś plik z serwera to mam normalnie ponad 2mbps.Jarek no.1 pisze:Z tym oglądaniem nawet w limicie różnie bywa,
Pozdrawiam YaHooo 

-
a nie można jakoś wysłać maila do BOA o przyśpieszenie transferu??
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Po limicie to zwiększą Tobie co najwyżej do tych 32kb/s. Więcej raczej nie wskórasz.kammil1987 pisze:a nie można jakoś wysłać maila do BOA o przyśpieszenie transferu??
Pozdrawiam YaHooo 

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Najlepiej mailowo, poprzez serwis I-BOAkammil1987 pisze:Jak można skontaktować się z BOA blueconnect bo właśnie przekroczyłem limit i chciałem porprosic o redukcję transferu tylko do 32 kb/s.