nokia 6822 brak zainstalowanych modemow nokia...

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
nczms
Początkujący użytkownik forum

nokia 6822 brak zainstalowanych modemow nokia...

Post autor: nczms »

Prosze o pomoc, pc siute nie wykrywa mi modemow nokia, prubuje sie polaczyc za pomocą bluetooth, jdnak pc siute pokazuje mi takie cos (zalącznik 1), gdy wchodze w menadzer urzadzeń pokazuje się mi takie cos: (załącznik2), nigdzie nie moge <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> instalki by zainstalowac swoj modem nokia... juz nie mam siły <font color="#FF00FF"><b>»»błąd ort.««</b></font> wszytkiego kto mi pomorze.... posiadam nokie 6822, wszystko moge robic wyslac zdjecia na telefon itp itd ale nie moge sie polaczyc z netem za pomoca swojego telefonu prosze o pomoc gdzie znajde instalke do mojego modemu jak to zorbic itp itd
Awatar użytkownika
Maciek
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: nokia 6822 brak zainstalowanych modemow nokia...

Post autor: Maciek »

Wystarczy dobrze poszukać na stronie Nokii. :) -> >TU< masz sterowniki do modemu przez bluetooth. Pozdro
Dawno mnie tutaj nie było :)
nczms

no wlasnie problem polega na tym ze te streowniki sciagaja mi sie w pliku notatnika, ja sie kompletnie na tym nie znam i nie wiem co z tym plikiem zrobic...sciagam go sobie na pulpit i nie wiem co dalej.... myslalem ze to jest jakas instalka exe. a tu sie okazuje ze to jest jakis plik tekstowy... bardzo prosze ciebie o pomoc.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

nczms pisze:ja sie kompletnie na tym nie znam i nie wiem co z tym plikiem zrobic
W forumowym :faq: jest to nawet opisane i o ile się nie myle to jest ten post >KLIK<
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
nczms

No wiec tak zrobiłem wszytko jak trzeba, jednka pod koniec nadal nie moge sie połączyć z netem za pomocą komórki...."Kwerenda modemu" nie udaje się mi oczywiscie udało mi się zainstalowac modem jednak dalej gdy chce sie polaczyc przez pc siute nie zmienia sie sytacja ani nie moge zmienic połączenia dial up.... bardzo prosze o pomoc, niech sie ktoś odezwie na gg 1684642
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

nczms pisze:"Kwerenda modemu" nie udaje się mi oczywiscie udało mi się zainstalowac modem
Skoro sie nie udaje to raczej nie zainstalował się poprawnie. Zastanawia mnie jedno, dlaczego przy połączeniu nie jest z miejsca widoczny jako modem BT. Jakiego BT uzywasz? Próbowałeś wywalic cały PC Suite i dopiero wtedy próbować go instalować?
nczms

w zasadzie nie wiem... ale niby wszytko ok. niby modemy sa zainstalowane.... niby wszytko ok ale przy prbie polaczenia dial up nie udaje sie... dalej wyskauje mi ze instalacja zdalenego modemu nie powiodla sie...
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

I obydwa modemy 6822 nie przechodzą kwerendy?
nczms pisze:dalej wyskauje mi ze instalacja zdalenego modemu nie powiodla sie...
To sie powiodła czy nie powiodła? Czy chodzi Ci o to, że komputer zdalny nie odpowiedział?
nczms

no wiec przeisntalowalem to wszytko ale kwerenda nadal nie przechodzi, mozesz sie odezwac na gadu gadu bo wychodze za chwile a widze ze jestes mi pomoca....
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Jakiego BT używasz? Możesz przesyłac pliki z telefonu na komputer?
1234kqpr6

Post autor: 1234kqpr6 »

Wywal sterowniki od bluetooth oraz cały pc suite. Zainstaluj ponownie stery od bluetooth, pod żadnym pozorem nie paruj teraz komórki z komputerem. Jeśli wcześniej komórka była powiązana z pecetem, usuń powiązanie. Zainstaluj pc suite, wyszukaj komórkę, sparuj urządzenia. W tym momencie powinien zainstalować modem. U mnie to pomogło ;)
nczms

Sundance_kid pisze:Jakiego BT używasz? Możesz przesyłac pliki z telefonu na komputer?
a co to jest bt?
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Bluetooth
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Poczytaj na stronie Nokii jakie moduły BT obsługuje pakiet PC Siute Nokii. Zamiast męczyć się z nim mogłeś zrobić zwykłego dial-up i po kłopocie.
nczms

mission complete, po zainstalowaniu od nowa sterowników i wszytkiego na nowo udało mi sie i nastąpiło połączenie przez pc siute dziękuje wszytkim ktorzy zainteresowali sie i udzielili mi pomocy, strasznie wam dziekuje
ODPOWIEDZ