witam! od kilku miesięcy jestem użytkownikiem blue connect 39. ostatnio zauważyłem dość istotny problem. otóż połącznie z internetem resetowało mi się więc zareklamowałem modem w salonie ery. teraz czekając na jego powrót podpiąłem się z karta sim pod sony ericson k 750i i jest podobnie. jednak problem mija gdy wyjmę i na nowo włoże kartę sim do telefonu. nie mam pojęcia w czym jest problem! robiłęm nawet format na kompie i jest tak jak wcześniej. może ktoś mi coś poradzi. wychodzi na to że oddałem dobry modem do naprawy;/ ale cóż muszę czekać...
[ Dodano: 2008-03-05, 13:52 ]
dziś mam okazję dokladnie przejrzeć wadę mojego internetu;) więc testuję go i wyjęcie karty sim i na nowo zaladowanie jej wiem że pomaga;)
[ Dodano: 2008-03-05, 13:53 ]
a co najlepsze nie robilbym problemu gdyby wcześniej mial podobne problemy bo mógłbym wtedy złożyć na zasięg czy coś w tym stylu;] więc myśle że wada tkwi gdzieś tylko nie wiem gdzie;/
hehe..a mam pytanko.. chodzi o to czy można ściągnąc sim lock np z ed 77 i zastosować wtedy ten modem do taryfy blue connect?? nadmieniam iż chodzi mi o podłączenie anteny zewnętrznej a z tego co wiem to w tym modemie jest to możliwe;)
[ Dodano: 2008-03-05, 16:27 ]
czytałem o pomysłąch z huawei 220 że jakimś cudem można tam podłaczyć antenkę... ???
grzesio20 pisze:a mam pytanko.. chodzi o to czy można ściągnąc sim lock np z ed 77 i zastosować wtedy ten modem do taryfy blue connect??
Modem ED77 firmy Techlab nie posiada SIM locka to mogę potwierdzić jako użytkownik co najmniej 3 takich modemów, co więcej inni użytkownicy na forum też to potwierdzają...czytajcie forum a znajdziecie...
grzesio20 pisze:nadmieniam iż chodzi mi o podłączenie anteny zewnętrznej a z tego co wiem to w tym modemie jest to możliwe;)
Również taką informację znajdziesz na forum, tak, jest możliwe podłączenie anteny zewnętrznej i ma on owe gniazdo dosyć solidnie wykonane (w każdym razie dużo lepiej niż inne modemy).
Ja ze swojego doświadczenia z tym modemem mogę dodać że prawdopodobnie z nowszym softem (aplikacją) obsługującą ten modem będzie wyskakiwać taki komunikat:
nie. łączy się i działa... przez jakieś kilkanaście minut a później pisze mi że połączenie zostało zresetowane itp.. próbuję ponownie szukać strony i nic. jednak gdy kartę wyjmę i znowu włoże jest ok... jeszcze zobaczę jak wróci modem co się będzie działo;/
[ Dodano: 2008-03-05, 21:33 ]
początkowo było ok tzn przez pierwsze kilka miesięcy... nawet jak transfer era ograniczyła to też stronki otwierało tyle że wolniej.. a teraz...;/;/ nić tylko czekać i szukać kolejnych przyczyn..
gdy problem się pojawił od razu do nich napisałem że coś jest nie tak ale odpisali mi że od ich strony wszystko wygląda ok... no moim zdaniem teraz jak modem wróci to tylko sprawdzić i jak coś będzie nie tak to tylko wymiana karty
po długim wytrwaniu i odebraniu modemu< nie stwierdzono zadnych wad> w koncu zebralem sie i pojechalem do sklepu firmowego gdzie wymieniono mi kartę sim i od tej chwili necik chodzi jak powinien. pozdrawiam i dzieki za porady