iplus modem option icon 225 7,2 m POMOCY
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
iplus modem option icon 225 7,2 m POMOCY
Mam problem włączam neta i niby chodzi a po kilku minutach net sie zacina. Muszę go wyłączyć z usb dopiero wtedy chodzi. Co to moze byc?
POMOCY!!!!!!!!!!!!!
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-03-29, 12:24 ]
Poprawa ort.
POMOCY!!!!!!!!!!!!!
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-03-29, 12:24 ]
Poprawa ort.
Ostatnio zmieniony 2008-03-29, 12:25 przez Xardas1316, łącznie zmieniany 2 razy.
cv
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: iplus modem option icon 225 7,2 m POMOCY
Łatwiej byłoby zrozumieć z kropkami i przecinkami 
To może być milion różnych rzeczy: od problemu z systemem (w uproszczeniu: wirusy), przez problemy z zasilaniem modemu, z zasięgiem, z dużym obciążeniem stacji do której się logujesz, w ostateczności po usterkę modemu lub problem a kartą SIM.
Potestuj o różnych porach, w różnych miejscach (o ile to laptop), na różnych systemach, na różnych portach USB w komputerze, na kablu i bezpośrednio na porcie. Sam dojdziesz do tego, co jest problemem.

To może być milion różnych rzeczy: od problemu z systemem (w uproszczeniu: wirusy), przez problemy z zasilaniem modemu, z zasięgiem, z dużym obciążeniem stacji do której się logujesz, w ostateczności po usterkę modemu lub problem a kartą SIM.
Potestuj o różnych porach, w różnych miejscach (o ile to laptop), na różnych systemach, na różnych portach USB w komputerze, na kablu i bezpośrednio na porcie. Sam dojdziesz do tego, co jest problemem.
- yagi
A mi sie ostatnio rzucil w oczy post, ktory tutaj tez moze miec zastosowanie - wylacz oszczedzanie energii portow USB...

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
-
yagi, dobry pomysł. Tak w skrócie - menadżer urządzeń, kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej - na wszystkich głównych koncentratorach USB we właściwościach w zakładce zarządzanie energią wycofać zezwolenie komputerowi na wyłączanie urządzenia celem oszczędzania energii.
Tak samo czasem warto zmienić plan zarządzania energią w komputerze.
Tak samo czasem warto zmienić plan zarządzania energią w komputerze.
- Maciek
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Masz podłączoną antenę? Jeżeli tak to może być to spowodowane spadkiem napięcia na USB.
Dawno mnie tutaj nie było 

-
Mam dokładnie to samo , i wiem ze system jest ok , wirów nie ma też , mało tego , mam drugi modem z poprzedniej umowy i działa wiec czy mam szukac u siebie ? mój modem był juz dwa razy w serwisie i dwa razy oddano jako sprawny a juz nie ma co u siebie szukac , że u mnie pod wzgledem systemu i wirow jest ok wiem bo robiony był format ( z powodu tego modemu ) ale nic to nie zmieniło ,wg mnie badziew jakis , Optin Globesurfer .
-
Icon 225 nie ma wyjścia na antenę zewnętrzną.Maciek pisze:Masz podłączoną antenę?
- bob
- Guru bezprzewodowy
Zoli pisze:wg mnie badziew jakis , Optin Globesurfer .

- stone21
- Stały użytkownik forum
iPlus60 Option iCON 225 + HUB USB
- bob
- Guru bezprzewodowy
Dokładnie a tak naprawdę to ciągnie się to od lat na forum i problem i rozwiązanie.stone21 pisze:Kto nie czyta ten pyta.

- yagi
Cos jest z tymi Iconami nie tak. Era dzisiaj wstrzymala sprzedaz tych modemow.
Sam dzisiaj wlaczylem na kilka sposobow z jednym i bez rezultatu - problem jest taki ze nie laczy sie z siecia tylko caly czas pisze "Łączenie"...
Moze ktos z forum ma pomysl?
Na zawiszanie sie modemu jest tez sposob zeby modemowi w menedzeze urzadzen w portach COM/LPT przypisac inne porty i zrobic restart...
Sam dzisiaj wlaczylem na kilka sposobow z jednym i bez rezultatu - problem jest taki ze nie laczy sie z siecia tylko caly czas pisze "Łączenie"...
Moze ktos z forum ma pomysl?
Na zawiszanie sie modemu jest tez sposob zeby modemowi w menedzeze urzadzen w portach COM/LPT przypisac inne porty i zrobic restart...

-
hmmm a ja właśnie w poniedziałek mam dostać Icona w iPlusie ( kurierem ), ewentualnie w Orange... abonament 60zł, w Plusie modem 120zł, w Orange 184zł. Konsultant w Orange stwierdził że Icon jest najnowszy ok. 4 tyg. i najlepszy na dzień dzisiejszy, podobno nie ma z nim żadnych problemów. Mój lap to Dell 1526. Dodam że jestem laikiem i nie mam zielonego pojęcia co do niego dobrać.
Dopiero dzisiaj trafiłam na to forum i muszę przyznać że jest rewelacyjne, ogrom wiedzy i porad. Witam i pozdrawiam.
Proszę o jakąś poradę.
Dopiero dzisiaj trafiłam na to forum i muszę przyznać że jest rewelacyjne, ogrom wiedzy i porad. Witam i pozdrawiam.
Proszę o jakąś poradę.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Witamy .Avangarda_Aguś pisze:Witam i pozdrawiam.

Mamy specjalny kącik Witaj na forum, przywitaj się i Ty i tam możesz się przywitać ze wszystkimi.
- bob
- Guru bezprzewodowy
To looknij tu:Avangarda_Aguś pisze:ewentualnie w Orange... abonament 60zł, w Plusie modem 120zł, w Orange 184zł.
http://www.orange.pl/portal/map/map/wiz ... stid=21558

-
- Stały użytkownik forum
Cos w tym jest niestety, mam icon 225 z pierwszej dostawy z plusa i jak korzystalem dosc intesywnie z niego jak mialem przerwe w adsl to mialem identyczne objawy. Dziala dziala i nagle zamiera, pomagalo dopiero wyjecie i wlozenie spowrotem. Uzywalem go w technologi hsdpa 3.6 z zasiegiem 4/5 kresek. Z huawei e220 takich problemow nie zaobserwowalem.Mam problem włączam neta i niby chodzi a po kilku minutach net sie zacina. Muszę go wyłączyć z usb dopiero wtedy chodzi. Co to moze byc?
- bob
- Guru bezprzewodowy
Czyli faktycznie ten model jest jakiś trefny.cysio pisze:mam icon 225 z pierwszej dostawy z plusa i jak korzystalem dosc intesywnie z niego jak mialem przerwe

- yagi

-
- Stały użytkownik forum
No to czekamy na reakcje ze strony plusa bo niestety ta akutlizacja nie lubi oprogramowania plusowego modemu 

-
Ciekaw jestem czy oryginalne, niebrandowane, modemy też mają taką usterkę. Zastanawiałem się właśnie nad zakupem tegoż modemu ale chyba się jeszcze wstrzymam albo kupię niebrandowany.
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange
-
- Użytkownik forum
-
- Stały użytkownik forum
-
- Użytkownik forum
Jest już też wersja sterowników dla Visty 32 i 64 bit.cysio pisze:
Zawiera sterowniki tylko do 32bitowych windowsów.
Option Icon 225 - Windows Vista 32/64
- bob
- Guru bezprzewodowy
Te stery zawsze tu były i są nawet nowsze.cygan pisze:Jest już też wersja sterowników dla Visty 32 i 64 bit.

http://rapidshare.de/files/38740572/dri ... d.rar.html oczywiście dla modemów NDIS interface.
- yagi
Dla zainteresowanych to ta wersja jest dla ososb, ktorym modem nie laczy sie gdy pozostaje wlozony do portu USB. Nie wiem czy sa tam poprawione sterowniki czy sama aplikacja, ale ma to byc remedium na ta przypadlosc modemu.GlobeTrotter_v2.5.0.112

-
Widzę że trafiłem w odpowiednie miejsce. Modem Option iCON 225 zakupiłem u ERY w najniższym abonamencie z ograniczeniem transferu danych do pół giga. Jak na razie wszystko śmiga bez zarzutu. A bynajmniej tak się mi wydaje. Nie jestem raczej ogarnięty w sprawach związanych z internetem i nawet proste rzeczy wydają się mi skomplikowane. Mam kilka pytań odnośnie tego modemu i jego eksploatacji. Czy ktoś przekroczył już swój limit?? Jak bardzo spadnie prędkość ściągania np filmu czy jakiegokolwiek innego większego pliku? Istnieje jakaś konfiguracja programu uTorrent pod ten konkretny model modemu (w wersji dla laików)? Czy da się słuchać radia internetowego przy takim ograniczeniu (tzn wiem że się da, tylko czy po ograniczeniu prędkości nie będzie z tym problemów)? Mój Windows to XP SP2, antywirus to Avast wersja 4.8 Home Edition.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

Always Look On Bright Side Of Death
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
SebastianK85 pisze:Czy ktoś przekroczył już swój limit??

Wielkość pliku nie jest ważna. Prędkość będzie ok 2-3kB/s.SebastianK85 pisze:Jak bardzo spadnie prędkość ściągania np filmu czy jakiegokolwiek innego większego pliku?
- wel.com
- Użytkownik forum
czy ten firmware wgrywa jednocześnie aplikację Ery na modem?
Ostatnio zmieniony 2008-08-31, 13:36 przez wel.com, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
[email protected]
[email protected]
- yagi
O ile wiem to tak. Po aktualizacji mozna instalowac z modemu aplikacje Ery - mam nadzieje ze dobrze zrozumialem pytaniewel.com pisze:czy ten firmware wgrywa jednocześnie aplikację Ery na modem?

- wel.com
- Użytkownik forum
Pytanie dobrze zrozumiane, chodzi własnie o to by się nie instalował aplikacją ery. A zwykle upgrady tej sieci wrzucają blueconnect managera na modemPo aktualizacji mozna instalowac z modemu aplikacje Ery -
Ostatnio zmieniony 2008-08-31, 19:02 przez wel.com, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
[email protected]
[email protected]
-
U mnie przestał zrywać połączenia po zainstalowaniu SP1(Win Vista), w xp "może" sp3 pomoże.
Mam tylko jeszcze problem z samym połączeniem... komunikat: "Łączenie..." i lipa, musze wyciągnąć modem i włożyć ponownie, może ktoś sobie z tym poradził ??
Pozdrawiam...
Mam tylko jeszcze problem z samym połączeniem... komunikat: "Łączenie..." i lipa, musze wyciągnąć modem i włożyć ponownie, może ktoś sobie z tym poradził ??
Pozdrawiam...