O ile wiem sterowniki do kabelka CA-42 są instalowane automatycznie z pakieten Nokia PC Suite, więc wydaje mi sie że nie w tym problem.
Oto cytat z pomocy w Nokia Pc Suite
Łączenie telefonu Nokia kablem CA-42 przy użyciu programu Nokia Connection Manager
Wymagania wstępne: kompatybilny telefon Nokia, kabel CA-42, odpowiedni system operacyjny Windows i niezainstalowany pakiet Nokia PC Suite.
Zainstaluj pakiet Nokia PC Suite na komputerze zgodnie z instrukcjami. Sterownik Nokia Connectivity Cable Driver jest instalowany automatycznie wraz z pakietem Nokia PC Suite.
Podłącz kabel. System Windows powinien wykryć kabel i znaleźć jego sterowniki.
W odpowiedzi na pytanie o podpis cyfrowy wybierz przycisk Tak (jeśli się zgadzasz), a sterowniki zostaną zainstalowane.
Uruchom program Nokia Connection Manager (jeśli jeszcze nie został uruchomiony).
W programie Nokia Connection Manager wybierz połączenie kablem szeregowym.
W programie Nokia Connection Manager kliknij przycisk Konfiguruj... i wybierz odpowiedni port COM z listy.
Podłącz kabel do telefonu.
Myślę że problem może być w instalacji samego modemu Nokia 6020 Cable.
Trzedba wejść w panel sterowania w XP, następnie kliknąć w opcje telefonu i modemu i dodać nowy modem.Nie pozwolić aby system instalował go automatycznie tylko zaznaczyć opcję wybrania modemu z listy,no i wybrać Nokia 6020 Cable i OK,wtedy się zainstaluje modem,oczywiście trzeba zaznaczyć port na którym modem ma śmigać,port ma być ten sam co telefon łączy się z Nokia PC Suite.
Potem trzeba ustanowic nowe połączenie z netem,czyli Panel sterowania,Połączenia sieciowe,Utwórz nowe połączenie itd. Potrzebny póżniej numer dostępu,nazwę użytkownika i hasło(to w zależności od sieci).
Po ustanowieniu połaczenia pozostaje jeszcze we właściwościach modemu Nokia 6020Cable wpisać odpowiednie Dodatkowe polecenia inicjujące,
zależą one od sieci.W TAKTAK-u jest to dokładnie:
AT+CGDCONT=,,"erainternettt"
Takie polecenia do innych sieci można znależć na tym forum,trzeba tylko poszukać.
Pozdrawiam