Wedymin pisze:Klikam w "Poczta" -> otwiera się okno z zawartością pozycji "Komputer"
Do pobrania (pierwszy post) nowa wersja 2.24 beta.
Zmiany:
1. Dodano możliwość ręcznego wybrania programu pocztowego i przeglądarki.
Ustawienia -> Ogólne -> Klient poczty i przeglądarka -> Wybierz klienta poczty
Ustawienia -> Ogólne -> Klient poczty i przeglądarka -> Wybierz przeglądarkę
2. Dodano możliwość ustawienia domyślnego programu pocztowego i przeglądarki, jeżeli wcześniej były wybrane inne:
Ustawienia -> Ogólne -> Klient poczty i przeglądarka -> Domyślny
Ustawienia -> Ogólne -> Klient poczty i przeglądarka -> Domyślny
3. Dodano możliwość usunięcia skrótów do programu:
Ustawienia -> Ogólne -> Skróty do programu -> Usuń
4. W Informacje dodano spis funkcji (z małymi brakami), gdzieniegdzie ze szczątkowym opisem
Wedymin pisze:Dam znać.
Będę czekał. Mam nadzieję że moje poprawki Ci pomogą (nie testowałem ich na Viście, osobiście odradzam ten system - testowałem). Oczywiście ciekawy jestem czy rzeczywiście te poprawki zadziałają.
Wedymin pisze:Nad resztą pracuję, ponieważ być może sam coś krzaczę
Pisz, może ktoś coś doradzi.
Do pobrania (pierwszy post) nowa wersja 2.25 beta.
Zmiany:
1. Zmieniono ikony poczty i przeglądarki.
2. Umożliwiono wyłączanie i włącznie:
- mocy sygnału
- Parametrów aktualnie używanego BTSa
Ustawienia -> AT i PIN -> Wyświetlanie
3. Dodano wyświetlanie mocy sygnału w formie cyfrowej.
4. Dodano wyświetlanie parametrów BTSa (LAC, CID, strona) w oknie głównym programu, wyświetlane są w systemie dziesiętnym.
5. Zmieniono wymuszanie GPRS/UMTS (jak ktoś z niego korzystał to należy ponownie ustawić):
- w tej chwili dostępne są wszystkie dostępne ustawienia
- wymuszanie powinno już działać ze wszystkimi modemami
6. W ustawieniach zamiast przycisków Ok i Anuluj pojawił się Zamknij. Zmiany są zapisywane na bieżąco. Wcześniej ze względu na to że nie dało się cofnąć wszystkich zmian była pewna niezgodność – przycisk Anuluj nie anulował wszystkich operacji.
7. Zmieniono treść i sposób wyświetlania wielu komunikatów.
8. W module testującym porty dodano możliwość zmiany ustawień portu (bity stopu, parzystość, kontrola przepływu itp.)
9. Dodano trochę do Informacje.
10. Usunięto w kilku miejscach komendę AT+CREG=1, która ponoć powoduje samoistne generowanie przez modem jakiś komunikatów.
11. Wymuszenie wyłączenia komunikacji AT przed uruchomieniem modułu testującego porty.
12. Umożliwiono powiadamianie o mailach co 1 minutę (minimum, było 5).
Do pobrania (pierwszy post) nowa wersja 2.26 beta.
Zmiany:
1. W ustawieniach zmieniono Okres rozliczeniowy na Okres rozl./BTS
2. Dodano Ustawienia -> Okres rozl./BTS -> BTS -> Lista BTSów.
Aby wyświetliła się lista BTSów (zaimplementowana została możliwość wyszukiwania) należy pobrać plik btsearch.zip ze strony:
http://www.btsearch.pl
bezpośredni link:
http://www.btsearch.pl/btsearch.zip
i rozpakować z niego plik btsearch.xls do katalogu programu. Pliku osobiście nie załączam bo nie pytałem "właściciela" o zgodę a nie jestem pewien czy bez niej mogę (powinienem) to robić.
3. Zmieniono treść paru komunikatów
4. Uzupełniono spis funkcji w informacjach.