Modem Option GT HSPA - problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem Option GT HSPA - problem
Jestem użytkownikiem modemu jak w temacie. Wszystko działa poprawnie, o ile się nie przemieszczam. W pociągu, samochodzie zrywa połączenie, dioda w modemie zaczyna mrugać niebieskio - czerwonym kolorem, a Vista szuka sterowników urządzenia. Czy ktoś z Was zetknął się z podobnym problemem i w jakiś sposób sobie z nim poradził?
Notebook to Lenovo X61 z 64 bitową Vistą. Łączę się przy pomocy oprogramowania Globetrotter Connect 2.3.0.630. Modem pracuje w sieci blueconnect.
Notebook to Lenovo X61 z 64 bitową Vistą. Łączę się przy pomocy oprogramowania Globetrotter Connect 2.3.0.630. Modem pracuje w sieci blueconnect.
-
- Stały użytkownik forum
Re: Modem Option GT HSPA - problem
Nie działa option.com właśnie, ale polecam sprawdzić czy oni wspierają 64 bitową vistę. Z tego co mnie pamięć nie myli(a może mylić), to pod tą vistą nie powinno za dobrze śmigać.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Wspierają.msienk pisze:ale polecam sprawdzić czy oni wspierają 64 bitową vistę.

-
- Stały użytkownik forum
Ooooooo strona już działą. to ze strony
GT Connect
driver/application software for Windows 2000, XP and Vista (32-bit)
Ty w niektórych modelach asusa modem ZTE nie da się dopchnąć do końca
Tam to jest dopiero zabawa.
GT Connect
driver/application software for Windows 2000, XP and Vista (32-bit)

Ty w niektórych modelach asusa modem ZTE nie da się dopchnąć do końca

- bob
- Guru bezprzewodowy
Jedno plus drugie to musi boleć.msienk pisze:asusa modem ZTE

-
- Stały użytkownik forum
Co najmniej. Ale nie wytłumaczysz takiemu xxxxxx, że zapłacenie nwet 200 zł więcej w skali 24 miesięcy to niecałe 10 zł na miesiąc wydatku więcej
A próbowałeś piiotrku obadać sprawę pod innym kompem, najlepiej xp-kiem?
Zgodnie z netykietą nie obrażamy innych nawet wyimaginowanych użytkowników forum.

A próbowałeś piiotrku obadać sprawę pod innym kompem, najlepiej xp-kiem?
Zgodnie z netykietą nie obrażamy innych nawet wyimaginowanych użytkowników forum.
Ostatnio zmieniony 2008-04-23, 11:11 przez msienk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący użytkownik forum
Nie, pod XP nie odpalalem. Podkreślę, że modem działa bez problemu w zdecydowanej wiekszości lokalizacji w jakich go uzywałem. Windows wyszukuje sterowników po tym, jak modem zaczyna wariować, nie odwrotnie. Sądze, że jest to związane z utratą sygnału EDGE. Gdy przemieszczając się strace zasięg, to modem przestaje pracować. Musze go wyciągnąć i włożyć jeszce raz. Pracuje przez jakiś okres czasu, a potem to sam. Czy to może być związane z jakąś wadą modemu, której skutkiem jest niemożliwość przełączania się pomiędzy różnymi nadajnikami w sieci?
-
- Stały użytkownik forum
A zobacz na innym kompie. Generalnie nawet bez karty sim nie ma takich objawów. Program powinien wywalić komunikat że coś nie halo, a na modemie powinna być czerwona lampka. No ale po sprzęcie bezprzewodowym i kompach wszak wszystkiego można się spodziewać jak po kobiecie 

- COVERek
- Stały użytkownik forum
Wlasnie spotkalem sie z podobnym problemem w Windows Vista (x64, modem GEO301), po przestawieniu karty na NDIS, Czasami jak posiedze w necie to predzej czy pozniej z niewiadomych powodow wywala mnie, diody mrugaja na przemian i szuka sterownikow... W Ubuntu jest wszystko OK. ;/ Co to moze byc?
Linux User #462372 || Ubuntu User #20118
- piotr2802
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Kupiłem nowy modem Option GT Max HSUPA i podłączyłem do notebooka pod XP Home.
modem pracuje poprawnie, ale czasami wchodzi w ten "dziwny" stan i mrugają na prtzemian diodyczerwona i niebieska. Jedynie pomaga reset kompa.
modem pracuje poprawnie, ale czasami wchodzi w ten "dziwny" stan i mrugają na prtzemian diodyczerwona i niebieska. Jedynie pomaga reset kompa.