problemy ze ściąganiem poczty do Outlooka przez GPRS
Moderator: Moderatorzy
problemy ze ściąganiem poczty do Outlooka przez GPRS
Podczas ściągania e-maili (nawet tych bez załączników) czesto w outlooku wyskakują błedy i muszę ponawiać ściąganie. Czasami to z 10 razy muszę próbować żeby się udało. Na początku mojego korzystania z internetu przez GPRS nie miałem takich problemów. Może ktoś wie jak ja to zaradzić?
- Vipera
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: problemy ze ściąganiem poczty do Outlooka przez GPRS
Na początek małe pytanka:
Jak wygląda u Ciebie z transferem?
Czy korzystając z innego klienta poczty (np Thunderbird'a) występuje to samo?
Czy w przypadku, gdy jest właczone tylko pobieranie poczty (żadna inna aplikacja nie korzysta w tym czasie z połączenia) również jest tak jak piszesz?
Osobiście nie korzystam z Outlooka ale zaobserwowałem podobny problem podczas pobierania poczty na innych klientach (KMail, Evolution, Thunderbird).
Co zauważyłem:
W przypadku, gdy łącze jest obciążone (jakieś inne pobieranie lub wysyłanie dużych danych lub tak jak w ostatnich dniach - ciach transferu) gdy chcę pobrać pocztę, często właśnie wyskakują mi błedy z pobieraniem poczty.
Jedynym rozwiązaniem jest wtedy wstrzymanie pracy innych programów korzystających z sieci i ponowne połączenie z serwerem poczty.
Może to być przyczyną. Sprawdź.
A w razie czego to podaj jakie komunikaty błędów Ci wyświetla. Taka informacja bardziej naświetli sprawę.
Pozdrawiam
Jak wygląda u Ciebie z transferem?
Czy korzystając z innego klienta poczty (np Thunderbird'a) występuje to samo?
Czy w przypadku, gdy jest właczone tylko pobieranie poczty (żadna inna aplikacja nie korzysta w tym czasie z połączenia) również jest tak jak piszesz?
Osobiście nie korzystam z Outlooka ale zaobserwowałem podobny problem podczas pobierania poczty na innych klientach (KMail, Evolution, Thunderbird).
Co zauważyłem:
W przypadku, gdy łącze jest obciążone (jakieś inne pobieranie lub wysyłanie dużych danych lub tak jak w ostatnich dniach - ciach transferu) gdy chcę pobrać pocztę, często właśnie wyskakują mi błedy z pobieraniem poczty.
Jedynym rozwiązaniem jest wtedy wstrzymanie pracy innych programów korzystających z sieci i ponowne połączenie z serwerem poczty.
Może to być przyczyną. Sprawdź.
A w razie czego to podaj jakie komunikaty błędów Ci wyświetla. Taka informacja bardziej naświetli sprawę.
Pozdrawiam
"Jeśli coś może się popsuć - na pewno się popsuje" 
Oby tylko wiedzieć jak to naprawić

Oby tylko wiedzieć jak to naprawić

- sardo nunspa
Ja mam taki problem: Używam outlooka i z o2 sciągam i wysyłam pocztę bez problemu a z onet.pl za chiny ludowe. Cały czas mi wyskakuje komunikat że, źle wpisałem hasło albo login. Oczywiście jest wpisane dobrze. Ki diabeł 

Latka lecą...
-
- Użytkownik forum
U mnie jest to samo nie moge pobrać poczty z serwera np. interia, wyskakuje mi błąd np numer........ lub komunikat że srewer nie był dawno używany? Konto pocztowe mam poprawnie skonfigurowane. 

- Vipera
Prośba : Panowie, podawajcie w takich wypadkach nr i opis błędu (wg komunikatu).
Mając taką informację łatwiej dociec przyczyny problemów.
Czym więcej informacji tym lepiej
Może też być coś w samych ustawieniach połączenia z pocztą.
Zerknij na to.
Pamiętam, że kiedyś też miałem czasem taki komunikat (na TETPSIE) i coś właśnie było nie tak w ustawieniach.
O takim drobiazgu jak przypadkowo wciśnięty Caps Lock to lepiej nie mówić, choć to sie każdemu może zdążyć (u mnie notorycznie
)
Mając taką informację łatwiej dociec przyczyny problemów.
Czym więcej informacji tym lepiej

Czy włączyłeś autoryzację serwera poczty wychodzącej (ale to raczej nie to...)sardo nunspa pisze:Cały czas mi wyskakuje komunikat że, źle wpisałem hasło albo login. Oczywiście jest wpisane dobrze. Ki diabeł
Może też być coś w samych ustawieniach połączenia z pocztą.
Zerknij na to.
Pamiętam, że kiedyś też miałem czasem taki komunikat (na TETPSIE) i coś właśnie było nie tak w ustawieniach.
O takim drobiazgu jak przypadkowo wciśnięty Caps Lock to lepiej nie mówić, choć to sie każdemu może zdążyć (u mnie notorycznie

Ja najczęściej mam taki błąd:
Zadanie "pop3.poczta.gazeta.pl - Odbieranie zgłosiło błąd (0x800CCC0F): "Połączenie z serwerem zostało przerwane. Jeżeli problem będzie występować nadal, skontaktuj się z administratorem serwera lub usługodawcą internetowym."
Zadanie "pop3.poczta.gazeta.pl - Odbieranie zgłosiło błąd (0x800CCC0F): "Połączenie z serwerem zostało przerwane. Jeżeli problem będzie występować nadal, skontaktuj się z administratorem serwera lub usługodawcą internetowym."
-
- Użytkownik forum
Ok teraz już dokładnie: pojawja się taki błąd
Twój serwer nieoczekiwanie zakończył połączenie. Mogło być to spowodowane: nieprawidłową konfiguracją serwera, problemami z siecią lub długim okresem nieaktywności. Konto: 'interia.pl', Serwer: 'interia.pl', Protokół: POP3, Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Numer błędu: 0x800CCC0F
Twój serwer nieoczekiwanie zakończył połączenie. Mogło być to spowodowane: nieprawidłową konfiguracją serwera, problemami z siecią lub długim okresem nieaktywności. Konto: 'interia.pl', Serwer: 'interia.pl', Protokół: POP3, Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Numer błędu: 0x800CCC0F