Huawei E220 komendy AT

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
sq8wit
Początkujący użytkownik forum

Huawei E220 komendy AT

Post autor: sq8wit »

Witam.
Szukam na forum i nie mogę znależć, jeśli kiepsko szukam to pomóżcie (chociaż google mi działa).
Chodzi mi o spis wszystkich komend AT obsługiwanych przez E220 wraz z opisami.
Czy jest możliwość wymuszenia EDGE komendą AT jak to jest (podobno) w Option Icon ?

Jeśli temat już był to wybaczcie, zanim wyląduje w koszu proszę o link do tematu :)
Pozdrawiam.
Bogdan.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Huawei E220 komendy AT

Post autor: YaHooo »

Listę wszystkich komend AT obsługiwanych przez modem dostaniesz wywołując komendę AT+CLAC.

Co do opisu komend to na forum elektrody jest tam bardzo dobry pdf z opisem wielu komend do ściągnięcia. Tak przy okazji to naprawdę ciężko o jakiś konkretny opis komend.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
sq8wit

YaHooo pisze:Listę wszystkich komend AT obsługiwanych przez modem dostaniesz wywołując komendę AT+CLAC.
Hmm.. Tylko u mnie odpowiedzią jest COMMAND NOT SUPPORT :(
Nie wiem czy ma to jakiś związek z Upgrade firmware ? Mam to ponoć najnowsze.
Kurcze i <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> jak się do tego spisu dostać..

Bogdan.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

sq8wit pisze:<font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> jak się do tego spisu dostać..
Sam mam Huawei E630 i też szukam bezskutecznie jakiegoś spisu komend (najlepiej wraz z opisem każdej z nich) obsługiwanych przez modem. Tak przy okazji to te chińczyki pod względem komend są trochę dziwne, nie mówiąc już o barku porządnych informacji o sprzęcie :dobani:

Taka mała uwaga te AT+CLAC wpisywałeś bez kropki na końcu? Bo w komendzie jej nie ma.
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
sq8wit

YaHooo pisze: AT+CLAC wpisywałeś bez kropki na końcu?
Jasne, że bez, ale no nie chce działać :cry:
YaHooo, a mógłbyś tutaj wkleić to co dostajesz z modemu po AT+CLAC ? Ewentualnie na PW?
Może nie róznią się zbyt wiele te modemy..

Pozdrawiam serdecznie.
Bodgan.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

sq8wit pisze:YaHooo, a mógłbyś tutaj wkleić to co dostajesz z modemu po AT+CLAC ?
Ależ proszę bardzo. Wkleję to tutaj gdyby ktoś też miał z tym problemy:

Kod: Zaznacz cały

at+clac
+clac:&C,&D,&F,&V,E,I,L,M,Q,V,X,Z,T,P,D,A,H,O,S0,S3,S4,S5,S6,S7,S8,S9,S10,S11,+F
CLASS,+ICF,+IFC,+IPR,+GMI,+GMM,+GMR,+GSN,+GCAP,+DR,+DS,+WS46,+CLAC,+CCLK,+CBST,+
CRLP,+CV120,+CHSN,+CSSN,+CREG,+CGREG,+CFUN,+GCAP,+CSCS,+CSTA,+CR,+CEER,+CRC,+CME
E,+CGDCONT,+CGDSCONT,+CGTFT,+CGEQREQ,+CGEQMIN,+CGQREQ,+CGQMIN,+CGEQNEG,+CGEREP,+
CGPADDR,+CGCLASS,+CGSMS,+CSMS,+CMGF,+CSCA,+CSMP,+CSDH,+CSCB,+FDD,+FAR,+FCL,+FIT,
+ES,+ESA,+CMOD,+CVHU,+CGDATA,+CSQ,+CBC,+CPAS,+CPIN,+CMEC,+CKPD,+CGATT,+CGACT,+CG
CMOD,+CPBS,+CPBR,+CPBF,+CPBW,+CPMS,+CNMI,+CMGL,+CMGR,+CMGS,+CMSS,+CMGW,+CMGD,+CM
GC,+CNMA,+CMMS,+FTS,+FRS,+FTH,+FRH,+FTM,+FRM,+CHUP,+CCFC,+CCUG,+COPS,+CLCK,+CPWD
,+CUSD,+CAOC,+CACM,+CAMM,+CPUC,+CCWA,+CHLD,+CIMI,+CGMI,+CGMM,+CGMR,+CGSN,+CNUM,+
CSIM,+CRSM,+CLVL,+CMUT,+CLCC,+COPN,+CPOL,+CPLS,+CTZR,+CTZU,+CLAC,+CLIP,+COLP,+CD
IP,+CTFR,$QCCLR,$QCDMG,$QCDMR,$QCDNSP,$QCDNSS,$QCTER,$QCSLOT,$QCPINSTAT,$QCPDPP,
$QCPDPLT,$QCPWRDN,$QCDGEN,$BREW,$QCSYSMODE,^SYSINFO,^SYSCFG,^SYSCONFIG,^HS,^DTMF
,^CPBR,^CPBW,^SCPBW,^SCPBR,^HWVER,^HVER,^DSFLOWCLR,^DSFLOWQRY,^DSFLOWRPT,^SPN,^P
ORTSEL,^CPIN,^SN,^EARST,^CARDLOCK,^CARDUNLOCK,^ATRECORD,^CDUR,^BOOT,^FHVER,^CURC
,^FREQLOCK,^FREQPREF,^HSDPA,^CARDMODE,^CQI,

OK
sq8wit

Dzięki wielkie.Teraz mam jakiś punkt zaczepienia..

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Jak będziesz miał jakieś pytania to pytaj, spróbujemy coś wymyślić.
ODPOWIEDZ