Modem HSPA
Moderator: Moderatorzy
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Modem HSPA
Mam do Was takie pytanie. Znalazłem ostatnio dość ciekawą oferta (tak mi się przynajmniej wydaje). Chodzi mianowicie o modem Option Globetrotter GT MAX HSUPA. Co o tym sądzicie? Czy proponowana cena jest adekwatna do możliwości czy też jest zbyt wysoka/niska? Póki co chyba żaden z polskich operatorów nie oferuje HSUPA (mogę się mylić) ale wydaje mi się, że to tylko kwestia czasu. Modem, o którym mówię, można znaleźć np. tutaj . Jak jest z zasięgiem na takich małych antenkach? Co ogólnie myślicie o takim rozwiązaniu?
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange
- bob
- Guru bezprzewodowy
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Modem HSPA
Udziela się u nas na forum właściciel tej aukcji, to może sam to opiszeprzewaks pisze:Co ogólnie myślicie o takim rozwiązaniu?

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Dodam, że właśnie od niego mam ten modem.BliSki pisze:Udziela się u nas na forum właściciel tej aukcji, to może sam to opisze

-
Czyli innymi słowy warto
Ok, dzięki za opinie. A jak z zasięgiem? Taka mała antenka wystarcza?

- bob
- Guru bezprzewodowy
Tylko na niej działam. Nadajnik mam naprawdę blisko, nie wiem czy to jest 100 czy 150 metrów w lini prostej bez przeszkód. Ale sprawdzałem w różnych miejscach w GOP i wszędzie pięknie łapie. Miałem do tej pory może z jednym miejscem problem i stosowałem tam kiczowatą antenkę trójzakresową taką jaka jest na allegro z dwoma batami. Nie wypada mi tu sprzedawcy chwalić ale co to byłaby za informacja jeśli nie pochwaliłbym go za dużą rzetelność. To tyle reklamy.przewaks pisze:A jak z zasięgiem? Taka mała antenka wystarcza?

-
Dobra, dzięki. Zamówione
Zobaczymy jak się sprawować będzie. Z całą pewnością dam znać.
[ Dodano: 2008-04-30, 10:04 ]
Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego modemu - czy będzie do niego pasował konektor antenowy od Fusion+?

[ Dodano: 2008-04-30, 10:04 ]
Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego modemu - czy będzie do niego pasował konektor antenowy od Fusion+?
- bob
- Guru bezprzewodowy
Tak.Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego modemu - czy będzie do niego pasował konektor antenowy od Fusion+?