Option Globtrotter 3G QUAD UMTS/GPRS
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Option Globtrotter 3G QUAD UMTS/GPRS
Witam
Kupiłem karte na aukcji: Option Globtrotter 3G QUAD UMTS/GPRS/ANTENA
( http://www.allegro.pl/show_item.php?item=348231175 )
Zainstalowałem wsadziałem simdate ale miga jednoczesnie niebieska i czerwona dioda
W GlobeTrotter Mobility Manager Pisze Sim card not initialized.
Jak rozwiazac ten problem ??
Kupiłem karte na aukcji: Option Globtrotter 3G QUAD UMTS/GPRS/ANTENA
( http://www.allegro.pl/show_item.php?item=348231175 )
Zainstalowałem wsadziałem simdate ale miga jednoczesnie niebieska i czerwona dioda
W GlobeTrotter Mobility Manager Pisze Sim card not initialized.
Jak rozwiazac ten problem ??
- bob
- Guru bezprzewodowy
-
Re: Option Globtrotter 3G QUAD UMTS/GPRS
Rozgladalem sie. PIN wywaliłem i diody oznaczaja brak zasiegu.A z tego co pisze wynika ze nie przyjmuje karty sim. Wsadzilem karte do drugiego laptopa i dalej to samo.
- bob
- Guru bezprzewodowy
-
Spróbowałem stworzyc połaczenie dial up ale nawet nie wybiera nr
Ale te diody chyba nie powinny migac tylko swiecic zasieg w telefonie mam. W dialupie *99***1# wywala bład 919
[ Dodano: 2008-04-25, 21:08 ]
Nadal nic. Sprawdzalem dialupy instalowalem inny soft wsadzalem wyciagalem modem. Przy polaczeniu dial up wywala blad 777. Modem laptopowy wylaczylem. A laptopa mam Asus A6KM. Prosze o pomoc bo niewiele czasu mi zostalo przed wyjazdem za granice.
Ale te diody chyba nie powinny migac tylko swiecic zasieg w telefonie mam. W dialupie *99***1# wywala bład 919
[ Dodano: 2008-04-25, 21:08 ]
Nadal nic. Sprawdzalem dialupy instalowalem inny soft wsadzalem wyciagalem modem. Przy polaczeniu dial up wywala blad 777. Modem laptopowy wylaczylem. A laptopa mam Asus A6KM. Prosze o pomoc bo niewiele czasu mi zostalo przed wyjazdem za granice.
- wojteks
- *** Administrator ***
Czy może wkładałeś zwykłą kartę sim (z telefonu, każdej naszej sieci) czy loguje się do sieci? Jakie masz zainstalowane sterowniki?
Nie pomagam na PW!
-
wkladalem simplusa. simdate wkladalem do telefonu i działała
sterowniki mam z : http://www.option.com/support/globetrot ... oads.shtml
dalej dwie diody migaja i brak zasiegu. jak wylacze i wlacze modem w systemie to calkowicie gasna.
sterowniki mam z : http://www.option.com/support/globetrot ... oads.shtml
dalej dwie diody migaja i brak zasiegu. jak wylacze i wlacze modem w systemie to calkowicie gasna.
- wojteks
- *** Administrator ***
Pożycz kartę na inną sieć (era, orange) to jedno.psyhool pisze:dalej dwie diody migaja i brak zasiegu
Masz 2 diody jak migają? napisałeś wcześniej że jednocześnie a to oznacza wyszukiwanie sieci, jaka wersja firmware w karcie?
Czy sprzedający testował te karty wcześniej?
Nie pomagam na PW!
-
Twierdzi ,ze testował.Dokladnie migaja jednoczesnie od samego poczatku wczytywania windows XP Pro SP2 po wlaczeniu programu nie ma zasiegu (GSM przekreslone).Gdy wlaczylem bez karty sim wyskoczyl komunikat ze brakuje karty. Jakie mam firmware nie wiem bo nie zmieniałem zeby pozniej nie bylo ze to ja uszkodzilem karte. W sofcie nie widzi zadnych sieci nie da rady zmienic Bandow.
[ Dodano: 2008-04-26, 16:01 ]
Aha diagnostyki tez nie idzie uruchomic. Gdy wchodze w zaawansowane właściwości modemu komputer komunikuje sie z nim dobrze.Dwie diody rownoczesnie nadal migaja. No musze poszukac kogos z karta innej sieci bo u nas wszyscy plusa maja.(Wsadzalem tez swoja abonamentowke z plusa i zadnej roznicy)
[ Dodano: 2008-04-26, 16:01 ]
Aha diagnostyki tez nie idzie uruchomic. Gdy wchodze w zaawansowane właściwości modemu komputer komunikuje sie z nim dobrze.Dwie diody rownoczesnie nadal migaja. No musze poszukac kogos z karta innej sieci bo u nas wszyscy plusa maja.(Wsadzalem tez swoja abonamentowke z plusa i zadnej roznicy)
- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
Jak migaja dwie diody to znaczy ze jest problem... Mi to wyglada na simlocka...

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
-
- Użytkownik forum
Miałem to samo z Vodafone 3g+ emea i po wsadzeniu innej karty niż vodafone migały obie diody jednocześnie, natomiast jeśli była wsadzona karta Vodafone wszystko bylo ok. i migała tylko niebieska dioda.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- piotr2802
- Specjalista bezprzewodowy-senior
U mnie ten problem wystepował w Karcie Option GT Max HUSPA. Intnernet chodził może 2 minuty i wywalało kartę, czego efektem były właśnie te migające diody (czerwona i niebieska). W ogóle nie było widać modemu w sytemie i następowało nawet automatyczne szukanie sterowników do karty. musiałem wyyłączyć i ponownie załączyć komputer.R
Robiłem różne eksperymenty (ponowna instalacja modemu itp.).
Problem dopiero się skończył gdy odłączyłem program antywirusowy Panda Internet Security. Teraz internet chodzi cały dzień i karta Option chodzi bez problemu. Myślę że coś firewall w programie Panda blokował mi internet a tym samym wywalał modem.
Pozdrawiakm
Robiłem różne eksperymenty (ponowna instalacja modemu itp.).
Problem dopiero się skończył gdy odłączyłem program antywirusowy Panda Internet Security. Teraz internet chodzi cały dzień i karta Option chodzi bez problemu. Myślę że coś firewall w programie Panda blokował mi internet a tym samym wywalał modem.
Pozdrawiakm

- bob
- Guru bezprzewodowy
Czy z tą aplikacją cokolwiek potrafi działać ?piotr2802 pisze:Problem dopiero się skończył gdy odłączyłem program antywirusowy Panda
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
Zamykam Temat
Odesłałem modem do sprzedającego ,wymienił na nowy i bez problemu wszystko śmiga :-)
Dziękuję wszystkim którzy próbowali coś doradzić.
Dziękuję wszystkim którzy próbowali coś doradzić.