Drobne pytanko

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
heaton
Początkujący użytkownik forum

Drobne pytanko

Post autor: heaton »

Witam, :zdziwko:
Mam takie drobne pytanie do osób, które sie na tym znają i zajmują na codzien. Otóż mam od jakiegoś czasu problem taki, że pinguje np. ok 10 rano i wszystko jest w należytym porządku czyli ping w granicach 15-35. Kilka godzin później ok. 18 również jest jak pisałem wcześniej. Natomiast następnego dnia sprawdzam o tej samej porze co wcześniej i ping wygląda tak :

Obrazek

Ostatnio zauważyłem coś takiego, że nie było prądu w mieście około 30 min. Gdy prąd wrócił, sprawdzałem to ping był niski i stabilny. Minął jakiś czas i zaczęło tak zrywać. Dzisiaj kolo godziny 17 robiłem test jednym programikiem i oto wynik :

Obrazek

Nasuwa się pytanie, czym to jest spowodowane?

PS. Kiedyś nie było takie problemu, albo był ping kolo 400 stały (haha) lub cały czas niski, nie zanotowałem takich zrywów
PS2. Miewam również coś takiego, że jest wszystko ok nagle ping wyskoczy około 800 na 2 może 3 sekundy po czym spada i jest normalnie. Natomiast czasem się dzieje tak jak napisałem w poprzednim zdaniu i po tym fakcie ping zaczyna rwać i głupio skakać.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za każdą pomoc :zdrowko:
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Drobne pytanko

Post autor: zDaleKi »

Poza pingiem podaj nam wynik polecenia tracert. Szczegóły znajdziesz w <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343" target="_blank">»FAQ«</a> .
Jak już nam to podasz, to bedzie można powiedzieć coś więcej, ja stawiam na przeciążone łącze ISP.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
heaton

Oto wyniki :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam :zdziwko:
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Mam prośbę. Czy zamiast zrzutów możesz zamieścić tylko treść wyniku. Czyli kopiuj wklej sam tekst? Bo mam problem z odczytem tych obrazków.
Ostatnio zmieniony 2008-05-01, 21:06 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
heaton

Załączę paczkę po prostu z tymi obrazkami. Mam nadzieję, że to nie jest problem :)

http://www.speedyshare.com/866286306.html

edit:

Da się coś z tego wywnioskować?
Pozdrawiam :D
ODPOWIEDZ