Witam
mam modem netbox z iplusa wkładałem kartę prepaid z orange i wszystko działało bdb, a gdy wkładałem karte orange free (ten na abonament) na początku normalnie pokazywało ze łapie sie a gdy próbowałem sie łączyc z internetem wyskakiwało że nie możliwe jest połączenie przez gprs/edge i moge spróbowac csd i nawet przez to nie połączyło. Po wyskoczeniu okienka że nie można się połączyć znikał zasięg.
z góry dziękuje za pomoc
problemy z kartą orange w modemie netbox
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
Re: problemy z kartą orange w modemie netbox
hmmm,dodać mogę jedynie,że jest to mój modem,pamiątka po iPlusie,wpełni sprawny ,teraz mam neostradę,a modem usiłuję odsprzedać
w salonie Plusa dostałem info,że simlocka nie posiada(chciałem go zdjąć)-niby się zgadza,bo taka zwykła karta z komórki z pakietem internetu Orange chodzi pięknie(choć przez parę minut zżarło 40 zł).
a gdy wciśnie się tą od internetu Orange za 60 zł/mc,,,łaczy ,nagle info,że się nie da przez gprs/edge i czy chce przez csd---karta nigdy wcześniej nie używana---modem do laptopa został błędnie kupiony,,,Orange wymienić nie chciało na prawidłowy,,,laptop równiez nowy nie do wymiany bo już "użyty"stąd próby dopasowania netbox'a
sterowniki pod vistę zciągnięte,wszelkie aktualizacje też
w salonie Plusa dostałem info,że simlocka nie posiada(chciałem go zdjąć)-niby się zgadza,bo taka zwykła karta z komórki z pakietem internetu Orange chodzi pięknie(choć przez parę minut zżarło 40 zł).

a gdy wciśnie się tą od internetu Orange za 60 zł/mc,,,łaczy ,nagle info,że się nie da przez gprs/edge i czy chce przez csd---karta nigdy wcześniej nie używana---modem do laptopa został błędnie kupiony,,,Orange wymienić nie chciało na prawidłowy,,,laptop równiez nowy nie do wymiany bo już "użyty"stąd próby dopasowania netbox'a
sterowniki pod vistę zciągnięte,wszelkie aktualizacje też
- bob
- Guru bezprzewodowy
A jaką aplikacją łączysz się z internetem ?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Ja bym zaczął od czegoś prostszego, czy aby ta karta sim orange free jest w ogóle aktywna? Znaczy sie czy działa na niej gprs w telefonie i czy w ogóle sie do sieci zaloguje. Takie rzeczy sie zdarzają nie tylko w erze:P
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
mam te sterowniki co dostałem z iplusa. karta wsadzona do komórki i podłączona do laptopa chodzi normalnie