problemy z kartą orange w modemie netbox

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
JACA
Początkujący użytkownik forum

problemy z kartą orange w modemie netbox

Post autor: JACA »

Witam

mam modem netbox z iplusa wkładałem kartę prepaid z orange i wszystko działało bdb, a gdy wkładałem karte orange free (ten na abonament) na początku normalnie pokazywało ze łapie sie a gdy próbowałem sie łączyc z internetem wyskakiwało że nie możliwe jest połączenie przez gprs/edge i moge spróbowac csd i nawet przez to nie połączyło. Po wyskoczeniu okienka że nie można się połączyć znikał zasięg.

z góry dziękuje za pomoc
JACA

Re: problemy z kartą orange w modemie netbox

hmmm,dodać mogę jedynie,że jest to mój modem,pamiątka po iPlusie,wpełni sprawny ,teraz mam neostradę,a modem usiłuję odsprzedać

w salonie Plusa dostałem info,że simlocka nie posiada(chciałem go zdjąć)-niby się zgadza,bo taka zwykła karta z komórki z pakietem internetu Orange chodzi pięknie(choć przez parę minut zżarło 40 zł). :)

a gdy wciśnie się tą od internetu Orange za 60 zł/mc,,,łaczy ,nagle info,że się nie da przez gprs/edge i czy chce przez csd---karta nigdy wcześniej nie używana---modem do laptopa został błędnie kupiony,,,Orange wymienić nie chciało na prawidłowy,,,laptop równiez nowy nie do wymiany bo już "użyty"stąd próby dopasowania netbox'a

sterowniki pod vistę zciągnięte,wszelkie aktualizacje też
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

A jaką aplikacją łączysz się z internetem ?
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Ja bym zaczął od czegoś prostszego, czy aby ta karta sim orange free jest w ogóle aktywna? Znaczy sie czy działa na niej gprs w telefonie i czy w ogóle sie do sieci zaloguje. Takie rzeczy sie zdarzają nie tylko w erze:P
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
JACA

mam te sterowniki co dostałem z iplusa. karta wsadzona do komórki i podłączona do laptopa chodzi normalnie
ODPOWIEDZ