Czy można wierzyć rozliczeniu danych na fakturze?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Czy można wierzyć rozliczeniu danych na fakturze?
Witam,
mam jakiś stary abonament licencji gprs czy edge, płacę 89zł+VAT.
Nigdy się nie zastanawiałem nad tym czy mam jakiś limit czy nie. Spojrzałem na ostatnią fakturę i w rozliczeniu jest suma danych przesłanych w miesiącu. Jest tam trochę ponad 11 gigabajtów. Nigdy nie zauważyłem żadnego spowolnienia, jestem w zasięgu hsdpa. Nie mam też żadnego licznika danych w systemie więc nie wiem ile naprawdę przesłałem. Czy temu rozliczeniu można wierzyć i to oznacza, że nie mam limitu czy może to rozliczenie jest jakieś lewe?;-)
mam jakiś stary abonament licencji gprs czy edge, płacę 89zł+VAT.
Nigdy się nie zastanawiałem nad tym czy mam jakiś limit czy nie. Spojrzałem na ostatnią fakturę i w rozliczeniu jest suma danych przesłanych w miesiącu. Jest tam trochę ponad 11 gigabajtów. Nigdy nie zauważyłem żadnego spowolnienia, jestem w zasięgu hsdpa. Nie mam też żadnego licznika danych w systemie więc nie wiem ile naprawdę przesłałem. Czy temu rozliczeniu można wierzyć i to oznacza, że nie mam limitu czy może to rozliczenie jest jakieś lewe?;-)
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Czy można wierzyć rozliczeniu danych na fakturze?
Zaisntaluj program do pomiaru pobranych/wysłanych danych i porównaj.
[ Dodano: 2008-02-10, 17:54 ]
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=6047 - tutaj masz programy którymi możesz między innymi sprawdzić ile wysyłasz danych.
[ Dodano: 2008-02-10, 17:54 ]
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=6047 - tutaj masz programy którymi możesz między innymi sprawdzić ile wysyłasz danych.
- bob
- Guru bezprzewodowy
To tylko się możesz cieszyć ja bym tam się nie martwił chyba, że czekasz na jakąś naprawę problemu.radekgers pisze:Witam,
mam jakiś stary abonament )
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Rozliczenie jest prawidłowe,a limitu nie masz - w Licencji GPRS nie było limitu,i nie mogą go wprowadzić,bo było by to niezgodne z umową.radekgers pisze:Czy temu rozliczeniu można wierzyć i to oznacza, że nie mam limitu czy może to rozliczenie jest jakieś lewe?;-)
Dziwię się że operator nie ciśnie na podpisanie nowej umowy na nowych warunkach 

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Widocznie mu ta garstka użytkowników ciagnących bez limitu nie przeszkadza,i sieci nie przeciązaJarek no.1 pisze:Dziwię się że operator nie ciśnie na podpisanie nowej umowy na nowych warunkach

-
- Stały użytkownik forum
chyba, że to tylko jakiś błąd na nadajniku koło mojego domu... Bo chciałem sobie poużywać w centrum warszawy, zasięg był niby pełny, a 5 minut na otworzenie strony czekałem...
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Przeciążenie nadajnika wchodzi w grę. Połączenia głosowe maja priorytet nad przesyłaniem danych.radekgers pisze:a 5 minut na otworzenie strony czekałem...
- ztomasz
- Stały użytkownik forum
Hm, a co byloby jakbys kupil modem UMTS?? Czy nadal limitu by nie cieli?
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Oczywiście, że nieztomasz pisze:Hm, a co byloby jakbys kupil modem UMTS?? Czy nadal limitu by nie cieli?

Operator niema prawa zmusić abonenta do podpisania nowej umowy. Może co najwyżej wypowiedzieć mu starą.Jarek no.1 pisze:Dziwię się że operator nie ciśnie na podpisanie nowej umowy na nowych warunkach
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange
- bob
- Guru bezprzewodowy
przewaks pisze:Oczywiście, że nie