Witam, jestem swiezo upieczonym posiadaczem OF, bo dokladnie wczoraj go zalozylem. to od razu sie pochwale ze chyba jestem cierpiliwy bo od godziny 13 wczorajszego dnia do godziny 19 zalatwialem sobie ta usluge:P bylem w 7 salonach i nigdzie nie mieli modemow na okres probny o czym dowiadywalem sie po odstaniu przynajmniej 1h w kolejce, choc mowili ze maja:/ ale nie o tym. podlaczylem, wszystko ladnie smiga (Warszawa Rembertów, na ul. Jerzego mieszkam) mialem 2.5mbps tak stabilnie nawet wczoraj. szczesliwy zasnalem z rana sie budze juz troche gorzej bo ledwno 550kbps ale to wiadomo ze roznie z tym zasiegiem bywa. teraz znowu mam 2.5 i nie jest tak zle, chociaz moze polecicie gdzie najlepiej mierzyc bo na speedtest.pl mam 2.4 a na speedtest.net 5 sekund pozniej jak sprawdzalem mialem ledno 0.5... no dobra, krotki wstep byl to chcialbym zadac kilka pytan:
1. Czy ktos wie dlaczego tak jest ze pomimo tego ze mam te 2.5mbps to z sieci p2p poprzez utorrent sciaga mi sie plik max 6kB/s ?? wczoraj przez 5 minut jak sprawdzalem lecialo ladnie kolo 200kB/s a od dzis tylko ta 6

Przed chwila sciagnalem jakis plik dla sprawdzenia z rapida i szlo ladnie 264kB/s a z utorrenta ciagle 6kB/s (to na pewno nie jest problem seedow bo jest ich od groma a na polishtrackerze nie wystepuja slabi uploaderzy;P)
2. Zamierzam podpisac umowe na te 24 miechy z orange bo widze ze u mnie dziala i sie zastanawiam nad modemem. internet bede miec w PC-cie tylko takze modem sie poruszac nie bedzie. mam teraz jako ze to okres probny Icona II i sie zastanawiam bo z tego co slyszalem i czytalem to chyba huawei e220 jest ciutke lepszy.. jest jeszcze nowy huawei w orange z numerkiem e170 ale nie znalazlem o nim zadnych opinii (modem jakos od kilku dni w orange) i sie wlasnie zastanawiam ktory wybrac... raczej nie bede sie bawic w wiercenie dziurki i podlaczanie anteny zew w ten sposob bo wole nie ryzykowac zniszczenia modemu.. takze pytanie moje co byscie polecili: zostac przy icon II, huawei e220 czy ten nowy e170?
3. Czy podlaczenie modemu poprzez kilka kabli usb (przedluzacze) spowoduje gorsza jakosc?
To chyba byloby wszystko..

Witam jeszcze raz i pozdrawiam serdecznie