Jestem kompletnym noobem w tej dziedzinie - z góry zaznaczam.
Mam router bezprzewodowy D-Link Airplus G DI-524.
Mam również Nokię E51 w której chciałbym korzystać z internetu

Oczywiście mam ogromny problem, bo Nokia łączy się z routerem ale pokazuje przy próbie połączenia komunikat: " brak odpowiedzi bramy".
Wyczytałem gdzieś, że trzeba coś zmienić w ustawieniach routera. No to wszedłem sobie na stronkę http://192.168.0.1/ i teraz mam problem. Nie wiem co dokładnie ustawić i jak żeby wszystko działało, wyczytałem że nie jest to żaden probelm, ale jak już wspomniałem jestem żółtodziobem w tych sprawach i bardzo zależy mi żeby niczego nie popsuć.

Moje pytanie brzmi zatem: co i jak ustawić w setupie mojego D-Linka, żebym mógł śmigać po necie z mojej Nokii?
Oczywiście podam też parę danych które mogą pomóc w rozwiązywaniu problemu:
Internet: kablówka
Ustawiony WPA-PSK (TKIP)
Nie wiem co to dokłanie, ale wyczytałem że zmiana ustawień WAN może pomóc. Zatem mam ustawiony na Dynamic IP Address, a wyczytałem że pomóc może zmiana na PPPoE, z tym że nie jestem pewien czy czegoś nie popsuje, więc wole bez wcześniejszej konsultacji z doświadczonymi nic nie grzebać.
Wyczytałem też gdzieś, że należy wpisac adres MAC telefonu w router... Adres MAC telefonu mam, ale gdzie to się wpisuje na tej stronie ustawień? W ogóle może to coś pomóc?
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc, ponieważ nie mogę się już uporać z tą Nokią