Problem z uploadem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z uploadem
Witam
mam mianowicie taki problem ze mam bardzo niski upload około 48 kbps. Sprawdzałem to na kilku stronach do mierzenia prędkości i zaznaczam obrazu ze nic nie ściągałem w tym samym czasie i również to że prędkość ściągania mam 900... sprawdzałem różne tematy związane z małym uploadem ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi co może być tego przyczyną..
sprawdzałem antywirusami kompa i nic nie wykrywało,, czy może to być moja wina czy też administratora????
pozdrawiam
mam mianowicie taki problem ze mam bardzo niski upload około 48 kbps. Sprawdzałem to na kilku stronach do mierzenia prędkości i zaznaczam obrazu ze nic nie ściągałem w tym samym czasie i również to że prędkość ściągania mam 900... sprawdzałem różne tematy związane z małym uploadem ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi co może być tego przyczyną..
sprawdzałem antywirusami kompa i nic nie wykrywało,, czy może to być moja wina czy też administratora????
pozdrawiam
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Problem z uploadem
Jaki masz wykupiony pakiet?
Czy zawsze jest tak samo, niezależnie od pory dnia/nocy czy np. późno w nocy (albo nad ranem) jest lepiej/szybciej
Czy zawsze jest tak samo, niezależnie od pory dnia/nocy czy np. późno w nocy (albo nad ranem) jest lepiej/szybciej
Nie pomagam na PW!
-
właśnie co do pakietu to pisze tylko ze prędkość 900 a o uploadzie nic nie ma:/ wysyłałem maila z zapytaniem ile powinna wynosić prędkość uploadu i nie dostałem jak do teraz odpowiedzi ale sadzę ze prędkość uploadu powinna wynosić więcej niż 48 
a co do drugiego pytania to dzieje sie zawsze tak samo czy to w dzień czy to w nocy sprawdzałem i nic:/

a co do drugiego pytania to dzieje sie zawsze tak samo czy to w dzień czy to w nocy sprawdzałem i nic:/
- wojteks
- *** Administrator ***
to zależy od administratora/właściciela więc jeżeli nie jest napisane ile ma być to może być i 48kbps. Sądzenie że powinno być więcej to tylko domniemanie i wcale nie musi być więcej. Wydaje się że powinno być więcej ale jak w umowie nie pisze to może tyle ma być.miszel87 pisze:ale sadzę ze prędkość uploadu powinna wynosić więcej niż 48
Nie pomagam na PW!
-
Witam jestem nowy na tym forum i za bardzo nie znam się na kąpie i na internecie mam radjówkę i podpisaną umowę na 512stkę.Jak ściągam pliki to strasznie wolno ściąga nawet muzykę ściąga strasznie kiepsko robiłem test na różnych stronkach i wypadł dobrze co może być przyczyną ze tak słabo mi ściąga pozdrawiam z góry dziękuje za odpowiedzi.
Malatiaszek.
Malatiaszek.
Ostatnio zmieniony 2008-05-14, 09:51 przez malatiaszek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Jakie to pliki i jak sciagasz?
Predkosc faktyczna najlepiej sprawdzic na jakims dobrym serverze FTP, np noc.gts.pl
Predkosc faktyczna najlepiej sprawdzic na jakims dobrym serverze FTP, np noc.gts.pl
-
Siemka Chodzi mi o to, że jak ściągam filmy programy czy muzyke to ściąga jak żółw, predkość jest strasznie mała, z aresa to jak dochodzi do 20kb/s to jest sukces a przez bic comet to nawet 10kb/s nie osiąga. Co można z tym zrobić żeby to szybciej śmigało? Z góry dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Malatiaszek.
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2008-05-14, 19:25 ]
Poprawilem "pare" bledow.
Pozdrawiam.
Malatiaszek.
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2008-05-14, 19:25 ]
Poprawilem "pare" bledow.
Ostatnio zmieniony 2008-05-14, 18:25 przez malatiaszek, łącznie zmieniany 4 razy.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Przetestuj na poczatek na tej stronie:
http://noc.gts.pl/
zacznij pobierac dwa najwieksze pliki (100 i 50MB) i sprawdz predkosc po pol minucie - wazne, zeby nie od razu po rozpoczeciu sciagania.
P2P maja to do siebie, ze nie gwarantuja w zadnym wypadku pelnego wykorzystania pasma, zalezy to od wielu czynnikow.
A np operator nie ingeruje w p2p?
http://noc.gts.pl/
zacznij pobierac dwa najwieksze pliki (100 i 50MB) i sprawdz predkosc po pol minucie - wazne, zeby nie od razu po rozpoczeciu sciagania.
P2P maja to do siebie, ze nie gwarantuja w zadnym wypadku pelnego wykorzystania pasma, zalezy to od wielu czynnikow.
A np operator nie ingeruje w p2p?
-
dzięki za odpowiedzi sprawdziłem na tej stronce co mi podałeś i wyszło że pobieranie do 60kb/s to chyba nie jest tak tragicznie ale czemu jak pobieram film czy program to pobiera jak żółw czy można coś z tym zrobić żeby mi lepiej ściągało ???? pozdrawiam
malatiaszek
malatiaszek
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Na to moze miec wplyw wiele czynnikow, np:malatiaszek pisze:czemu jak pobieram film czy program to pobiera jak żółw
- kontrola p2p przez operatora
- brak zewnetrzengo IP/przekierowania portow
- malo zrodel
- ustawione za malo polaczen