Problem z uploadem

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
miszel87
Początkujący użytkownik forum

Problem z uploadem

Post autor: miszel87 »

Witam
mam mianowicie taki problem ze mam bardzo niski upload około 48 kbps. Sprawdzałem to na kilku stronach do mierzenia prędkości i zaznaczam obrazu ze nic nie ściągałem w tym samym czasie i również to że prędkość ściągania mam 900... sprawdzałem różne tematy związane z małym uploadem ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi co może być tego przyczyną..
sprawdzałem antywirusami kompa i nic nie wykrywało,, czy może to być moja wina czy też administratora????
pozdrawiam
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Problem z uploadem

Post autor: wojteks »

Jaki masz wykupiony pakiet?
Czy zawsze jest tak samo, niezależnie od pory dnia/nocy czy np. późno w nocy (albo nad ranem) jest lepiej/szybciej
Nie pomagam na PW!
miszel87

Post autor: miszel87 »

właśnie co do pakietu to pisze tylko ze prędkość 900 a o uploadzie nic nie ma:/ wysyłałem maila z zapytaniem ile powinna wynosić prędkość uploadu i nie dostałem jak do teraz odpowiedzi ale sadzę ze prędkość uploadu powinna wynosić więcej niż 48 :P
a co do drugiego pytania to dzieje sie zawsze tak samo czy to w dzień czy to w nocy sprawdzałem i nic:/
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

miszel87 pisze:ale sadzę ze prędkość uploadu powinna wynosić więcej niż 48
to zależy od administratora/właściciela więc jeżeli nie jest napisane ile ma być to może być i 48kbps. Sądzenie że powinno być więcej to tylko domniemanie i wcale nie musi być więcej. Wydaje się że powinno być więcej ale jak w umowie nie pisze to może tyle ma być.
Nie pomagam na PW!
malatiaszek

Post autor: malatiaszek »

Witam jestem nowy na tym forum i za bardzo nie znam się na kąpie i na internecie mam radjówkę i podpisaną umowę na 512stkę.Jak ściągam pliki to strasznie wolno ściąga nawet muzykę ściąga strasznie kiepsko robiłem test na różnych stronkach i wypadł dobrze co może być przyczyną ze tak słabo mi ściąga pozdrawiam z góry dziękuje za odpowiedzi.

Malatiaszek.
Ostatnio zmieniony 2008-05-14, 09:51 przez malatiaszek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Jakie to pliki i jak sciagasz?
Predkosc faktyczna najlepiej sprawdzic na jakims dobrym serverze FTP, np noc.gts.pl
malatiaszek

Siemka Chodzi mi o to, że jak ściągam filmy programy czy muzyke to ściąga jak żółw, predkość jest strasznie mała, z aresa to jak dochodzi do 20kb/s to jest sukces a przez bic comet to nawet 10kb/s nie osiąga. Co można z tym zrobić żeby to szybciej śmigało? Z góry dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam.

Malatiaszek.

[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2008-05-14, 19:25 ]
Poprawilem "pare" bledow.
Ostatnio zmieniony 2008-05-14, 18:25 przez malatiaszek, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Przetestuj na poczatek na tej stronie:
http://noc.gts.pl/
zacznij pobierac dwa najwieksze pliki (100 i 50MB) i sprawdz predkosc po pol minucie - wazne, zeby nie od razu po rozpoczeciu sciagania.
P2P maja to do siebie, ze nie gwarantuja w zadnym wypadku pelnego wykorzystania pasma, zalezy to od wielu czynnikow.
A np operator nie ingeruje w p2p?
malatiaszek

dzięki za odpowiedzi sprawdziłem na tej stronce co mi podałeś i wyszło że pobieranie do 60kb/s to chyba nie jest tak tragicznie ale czemu jak pobieram film czy program to pobiera jak żółw czy można coś z tym zrobić żeby mi lepiej ściągało ???? pozdrawiam
malatiaszek
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

malatiaszek pisze:czemu jak pobieram film czy program to pobiera jak żółw
Na to moze miec wplyw wiele czynnikow, np:
- kontrola p2p przez operatora
- brak zewnetrzengo IP/przekierowania portow
- malo zrodel
- ustawione za malo polaczen