Coś dziwnego z Wifi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Coś dziwnego z Wifi
Cześć jest to mój pierwszy post na tym forum. Mam dosyć dziwny problem. Dosyć dużo szukałem na forum, ale nie spotkałem się z takim samym problemem więc zakładam ten temat. Więc szkopuł polega na tym , że wykrywa mi sieć domową na laptopie Fujitsu Siemens z jakością znakomita albo bardzo dobra, lecz niestety nie mogę wejść na żadną stronę. Internet mam od prywatnego dostawcy. Switch D-Link DES-1005D oraz Access point AIR LIVE WL-5460AP. Najdziwniejsze jest to, że wszystko działało bardzo sprawnie, lecz pewnego dnia niestety nic. Przy podłączeniu laptopa do kabla wszystko działa sprawnie. IP wpisuje ręcznie. Mam nadzieję, że ktoś wie jak to naprawić z góry dzięki. Cześć
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Coś dziwnego z Wifi
Masz prawidłowe DNSy? Czy GG działa? Jeżeli tak, to na 100% wina leży w DNSach.gzes22 pisze:lecz niestety nie mogę wejść na żadną stronę
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- wojteks
- *** Administrator ***
Czyżby dostawca wprowadził zabezpieczenie po "ttl", daj tu wynik >ping www.onet.plgzes22 pisze:Najdziwniejsze jest to, że wszystko działało bardzo sprawnie, lecz pewnego dnia niestety nic.
Nie pomagam na PW!
-
DNS jest na pewno dobry bo ten sam mam na ustawieniach kabla. Pingi nie wchodzą. Internet po prostu nie rusza. Mam sieć zabezpieczoną ale hasło jest dobrze wpisane i wszystko powinno być w jak najlepszym porządku. Znacie jakieś inne rozwiązanie?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
No ale to by i po kablu nie trybilo.wojteks pisze:Czyżby dostawca wprowadził zabezpieczenie po "ttl",
Sprobuj do testu wylaczyc na chwile.gzes22 pisze:Mam sieć zabezpieczoną ale hasło jest dobrze wpisane i wszystko powinno być w jak najlepszym porządku.
Z siecia sie w ogole laczy?
Masz jakiegos firewalla?
Sprobuj jeszcze z automatycznym adresem.
-
Zaczęło działać o dziwo. Wpisałem hasło jeszcze raz do sieci. Później w ustawieniach sieciówki i na kablu dałem automatycznie. Zrestartowałem kompa. I wpisałem IP wtedy ręcznie. Teraz chodzi tak jak powinno. Dzięki, że zainteresowaliście się moim problemem. Jak będę miał jeszcze jakiś problem wiem w które forum uderzać. Pozdrawiam