Coś dziwnego z Wifi

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
gzes22
Początkujący użytkownik forum

Coś dziwnego z Wifi

Post autor: gzes22 »

Cześć jest to mój pierwszy post na tym forum. Mam dosyć dziwny problem. Dosyć dużo szukałem na forum, ale nie spotkałem się z takim samym problemem więc zakładam ten temat. Więc szkopuł polega na tym , że wykrywa mi sieć domową na laptopie Fujitsu Siemens z jakością znakomita albo bardzo dobra, lecz niestety nie mogę wejść na żadną stronę. Internet mam od prywatnego dostawcy. Switch D-Link DES-1005D oraz Access point AIR LIVE WL-5460AP. Najdziwniejsze jest to, że wszystko działało bardzo sprawnie, lecz pewnego dnia niestety nic. Przy podłączeniu laptopa do kabla wszystko działa sprawnie. IP wpisuje ręcznie. Mam nadzieję, że ktoś wie jak to naprawić z góry dzięki. Cześć
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Coś dziwnego z Wifi

Post autor: zDaleKi »

gzes22 pisze:lecz niestety nie mogę wejść na żadną stronę
Masz prawidłowe DNSy? Czy GG działa? Jeżeli tak, to na 100% wina leży w DNSach.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

gzes22 pisze:Najdziwniejsze jest to, że wszystko działało bardzo sprawnie, lecz pewnego dnia niestety nic.
Czyżby dostawca wprowadził zabezpieczenie po "ttl", daj tu wynik >ping www.onet.pl
Nie pomagam na PW!
gzes22

DNS jest na pewno dobry bo ten sam mam na ustawieniach kabla. Pingi nie wchodzą. Internet po prostu nie rusza. Mam sieć zabezpieczoną ale hasło jest dobrze wpisane i wszystko powinno być w jak najlepszym porządku. Znacie jakieś inne rozwiązanie?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

wojteks pisze:Czyżby dostawca wprowadził zabezpieczenie po "ttl",
No ale to by i po kablu nie trybilo.
gzes22 pisze:Mam sieć zabezpieczoną ale hasło jest dobrze wpisane i wszystko powinno być w jak najlepszym porządku.
Sprobuj do testu wylaczyc na chwile.

Z siecia sie w ogole laczy?
Masz jakiegos firewalla?
Sprobuj jeszcze z automatycznym adresem.
gzes22

Zaczęło działać o dziwo. Wpisałem hasło jeszcze raz do sieci. Później w ustawieniach sieciówki i na kablu dałem automatycznie. Zrestartowałem kompa. I wpisałem IP wtedy ręcznie. Teraz chodzi tak jak powinno. Dzięki, że zainteresowaliście się moim problemem. Jak będę miał jeszcze jakiś problem wiem w które forum uderzać. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ