Widzę BOB że masz zainstalowanego Lunuxa. Też sobie bym chciał coś takiego zainstalować tylko że nie wiem czy wszystko będzie mi chodziło jak należy ? Linux jest wogołe dobry ?

Moderator: Moderatorzy
To musisz sam stwierdzić. Na początek uruchom sobie jakiegoś z LIVE CD i popatrz co w nim się znajduje. Pełno jest w necie jak i na stronie Linuksa wersji do pobrania.Linux jest wogołe dobry ?
Patrz post Jacka, zastosuj się i sam zobacz. Live nie wymaga instalacji więc jak się nie podoba to wyjmujesz płytke z napedu i wracasz do Windowsa.No tak ale... czy Modem i sprzęt będzie chodził dobrze ?
Tego nawet i stworzyciel Linuksa ci nie zagwarantujeDamiano pisze:No tak ale... czy Modem i sprzęt będzie chodził dobrze ?
Damiano, odpuść sobie bo to wszystko skomplikowane jest.Damiano pisze:No tak ale... czy Modem i sprzęt będzie chodził dobrze ?
Instrukcja tu:ja.michal pisze:Bob jak widać w systemie ten modem? Po włożeniu system rozpozna i ma konkretny port czy na piechotę trzeba coś ustawiać?
A wiesz jak odpalić Tomb Raidera pod Ubuntu na Wine ?Damiano pisze:A czemu "skomplikowane" ?Nie rozumiem Twojej wypowiedzi...
Ja też nie. Tzn odpalam ale obraz wyświetlany to kaszana. .Damiano pisze:NieW Trybie zgodności ?
Jaką chcesz ?ja.michal pisze:bob, może nazwę tematu zmienić?
Engelbert pisze:Teraz planuję zainstalować Ubuntu![]()
Zmiany są oczywiste.BliSki pisze:Jedni tę drugą chwalą inni wręcz przeciwnie
Wiele dziwnych rzeczy można przeczytać. Najlepiej jak ktoś sam sprawdzi a najgorzej jak ktoś zaprzysięga się narzeka a nie miał nic do czynienia.BliSki pisze:Tak, zmiany są oczywiste. Ale Ci co narzekają, twierdzą, że Ubuntu 8.04 jest o wiele wolniejsze. Ja tam pracuje na nim i nie zauważyłem
Ja pierwszy raz słyszę o tym. Czy w ogóle jest to możliwe ?Engelbert pisze:o rzekomym niszczeniu dysku przez Ubuntu na laptopach przy zasilaniu bateryjnym (zbyt częste parkowanie głowicy celem oszczędzania energii)
Miałem taki problem, który sobie naprawiłem na Mandrivie ale pod Ubuntu 8.04 na trzech Satellite`ach nie ma problemu. Za to może być z WiFi na A200.Engelbert pisze:Naczytałem się tylko o problemach z audio z głośników na Ubuntu przy mojej Tośce
Mozliwe, na laptopach byl caly watek o tym pare miesiecy temu. Powinno sie dac latwo znalezc szukarka.bob pisze:Ja pierwszy raz słyszę o tym. Czy w ogóle jest to możliwe ?
Jakie wifi tam siedzi?bob pisze:Za to może być z WiFi na A200.
Proszę bardzo: > Ubuntu zajeżdża dyski twarde w laptopach < Ale wtedy nie było jeszcze 8.04 nie wiem nawet, czy 7.10 nie miało to już poprawione.bob pisze:Ja pierwszy raz słyszę o tym. Czy w ogóle jest to możliwe ?
No na mim starym dysku (segate 6GB z 98) na którym zainstalowałem Ubuntu system i tak chodzi szybciej niż Winda więc czego więcej chcieć.BliSki pisze:Ubuntu 8.04 [...] Ja tam pracuje na nim i nie zauważyłem
Chyba atheros 5006 lub 5007. Dzisiaj pewnie wrócę do problemu tego lapka A200-1S9 w Ubuntu.Jo_gurt pisze:Jakie wifi tam siedzi?
Jaco pisze:Damiano spróbuj jeszcze z tym System OLA który był już u nas na forum opisywany tutaj: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=54289#54289
Przeczytaj jeszcze raz tego posta uważnie:Damiano pisze:Co to za system ?!
Sprawdź.Damiano pisze:Dobry jest ?