Otoczenie sieciowe - WiFi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Otoczenie sieciowe - WiFi
Witam, mam problem z ustanowieniem polaczenia pomiedzy psp a pc. Pc podlaczony jest do d-linka kablem, a psp laczy sie bezprzewodowo, myslalem ze to bedzie wygladalo jak konfiguracja routera, czyli wpisanie ip i enter, ale nie...
Na pc mam viste i xp, moze ktos powiedziec co mam zrobic zebym mogl explorowac pliki z pc, bardziej zalezalo by mi o konfiguracje pod viste home premium. Tak zebym po wpisaniu ip pc w psp mogl przegladac dokumenty udostepnione.
Na pc mam viste i xp, moze ktos powiedziec co mam zrobic zebym mogl explorowac pliki z pc, bardziej zalezalo by mi o konfiguracje pod viste home premium. Tak zebym po wpisaniu ip pc w psp mogl przegladac dokumenty udostepnione.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Otoczenie sieciowe - WiFi
A PSP obsługuje NetBIOS i Windowsowe Udostępnianie Folderów? Tzn jesteś pewny, że to da się zrobic?
- wojteks
- *** Administrator ***
Wg mojej wiedzy nie da się eksplorować plików z poziomu konsoli PSP na PC.
Podobno jest to możliwe na jakimś sofcie dla ulepszonej konsoli softem od m33 ale tego nie jestem pewien.
Normalnie konsola ma tylko przeglądarkę www i klienta FTP ale znacznie lepszym i szybszym rozwiązaniem jest kabel usb.
Podobno jest to możliwe na jakimś sofcie dla ulepszonej konsoli softem od m33 ale tego nie jestem pewien.
Normalnie konsola ma tylko przeglądarkę www i klienta FTP ale znacznie lepszym i szybszym rozwiązaniem jest kabel usb.
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Przeszukałem trochę googla i nie znalazłem na to sposobu, potwierdzałoby to słowa wojteksa.
- bob
- Guru bezprzewodowy
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Z tego co wyczytałem po UPNP da się tylko "przeglądać" media, czyli słuchać muzyki itp itd. Ale o przeglądaniu dokumentów nic nie znalazłem 
Inna sprawa, że można to inaczej załatwić - stawiając na kompie najzwyklejszy server WWW z folderem udostępnionym jako główny katalog.

Inna sprawa, że można to inaczej załatwić - stawiając na kompie najzwyklejszy server WWW z folderem udostępnionym jako główny katalog.
- wojteks
- *** Administrator ***
Były w domu próby z serwerm FTP na PC i konsolą ale to działa bardzo kiepsko.Jo_gurt pisze:stawiając na kompie najzwyklejszy server WWW
Nie pomagam na PW!
- bob
- Guru bezprzewodowy
Dokładnie tak u mnie to działało na PSP.Jo_gurt pisze:Z tego co wyczytałem po UPNP da się tylko "przeglądać" media, czyli słuchać muzyki itp itd.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Ale mi nie chodzi o FTP tylko o zwykły serwer WWW bez żadnej stronywojteks pisze:Były w domu próby z serwerm FTP na PC i konsolą ale to działa bardzo kiepsko.

Oczywiście można by też coś dla wygody stworzyć w PHP ale... po co

- bob
- Guru bezprzewodowy
Domyślam się, że o multimedia tu chodzi bo po co przeglądać tekstowe dokumenty jeśli nie można je otworzyć ? 

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
A co można a czego nie można otworzyć na PSP to ja nie wiem 

- bob
- Guru bezprzewodowy
Microsoft swojego doc`a nie odda za darmo do zabawy. 

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
OpenOffice jakoś sobie poradził
Ale OTujemy powoli.
[ Komentarz dodany przez: bob: 2008-05-28, 20:04 ]

[ Komentarz dodany przez: bob: 2008-05-28, 20:04 ]
Żeby tego nie kontynuować w postach to Sony Playstation nie jest "open"Jo_gurt pisze:Ale OTujemy powoli.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
A przypadkiem na psp nie ma programów tak jak na symbiana do czytania dokumentów? 

-
- Początkujący użytkownik forum
Psp radzi sobie z takimi połączeniami, bo np mozna przegladac ftp internetowe lub konfigurowac router za pomoca wbudowanej przegladarki, dla tego zdaje mi sie ze z tym tez ta rady, pozatym mam 3.90m33-3 czyli najnowszy soft cf po ktorym moge otwierac prawie wszystko procz avi i rmvb, psp radzi soboe z calym pakietem office, muzyka obrazkami, i tego typu rzeczami. Chodzi mi glownie o przegladanie plikow, nie musi byc mozliwosci ich kopiowania lub edycji, chodzi o np muzyke, lub filmy juz przerobione, tyle ze nie bede musial sobie zawalac karty pamieci, a d-link bez problemu to wytrzyma bo sprawdzalem na lapie ,ogladalem film z 1 kompa na lapie nie kopiujac go i sie nie ciął.
Wiec teraz jak to zrobic bo czytam to co napisaliscie, i nie za duzo z tego rozumiem, i zdal by sie opis pod viste
Wiec teraz jak to zrobic bo czytam to co napisaliscie, i nie za duzo z tego rozumiem, i zdal by sie opis pod viste