Oparty na Kubuntu czyli taki Ubuntu ze środowiskiem graficznym KDE.Damiano pisze:Co to za system ?!

Moderator: Moderatorzy
Oparty na Kubuntu czyli taki Ubuntu ze środowiskiem graficznym KDE.Damiano pisze:Co to za system ?!
No i wszystko jasnebob pisze:Oparty na Kubuntu czyli taki Ubuntu ze środowiskiem graficznym KDE.
W 90% system jest tak dobry jak jego użytkownik.Damiano pisze:Co to za system ?! Dobry jest ?
Zatem czekamy.CRYSIS pisze:Moim zdaniem Linuxa nie ma co instalować na komputerze klasy PC bądź Laptopy ... Dlaczego ? Już mówię
Z całym szacunkiem, ale nie zgadzam sie z tym. DCRYSIS pisze:Moim zdaniem Linuxa nie ma co instalować na komputerze klasy PC bądź Laptopy
Mówisz o sytuacji, która miała miejsce parę lat temu. Teraz są dystrybucje - co raz więcej zresztą - które kładą nacisk właśnie na wykorzystanie na desktopie przez zwykłego użyszkodnika przyzwyczajonego do MS. Jak im się to udaje? Moim zdaniem przyzwoicie, ale jeszcze odrobinę brakuje do pełni szczęściaCRYSIS pisze:Linux przede wszystkim stosowany jest na systemach serwerowych (serwery WWW, FTP, e-mail, bazy danych i inne), jako zapory sieciowe (firewall), router, a także w systemach osadzonych oraz w niektórych odtwarzaczach DVD i tunerach dvb.
To było tak w skrócieJo_gurt pisze:Adamusek xD, dużo w tym prawdy, ale i dużo uproszczeń
Nie dlaczego ?Adamusek xD pisze:Zaprzestańmy już tej duskusji na temat mojej wypowiedzi....
A mnie Jo_gurt namówił i jestem mu wdzięczny.pablo pisze:Mnie do linuksa pophneła ciekawość.
Na prawdę?bob pisze:A mnie Jo_gurt namówił
Widzisz jakie szokujące?bob pisze:Ja ?
Jeśli chcesz uzyskać większe podobieństwo do Win to przerób na Kubuntu instalując KDE.Adamusek xD pisze:Teraz mam Ubuntu 8.04LTS, lecz zamierzam kupić Mandeiva'ę Extreme
Ja wiem czy sens płacić za linuxa.Adamusek xD pisze:Teraz mam Ubuntu 8.04LTS, lecz zamierzam kupić Mandeiva'ę Extreme
Piszac o IT nie uzywaj "sql" jako okreslenie szkoly bo kazdemu sie kojarzy z SQL.Adamusek xD pisze: a tak nawiasem szkoły wydają tyle pieniędzy na produkty Microsoftu. Alternatywą byłby Linux... Oooo.. I bym najwięcej o nim wiedział. Z tego co wiem to max 10 osób w sql ma Pingwinka ( i to ode mnie)![]()
Spełniam swój obowiązek jako użytkownik Linuxa:)