Przyspieszenie EDGE'a

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
WOLNY
Początkujący użytkownik forum

Przyspieszenie EDGE'a

Post autor: WOLNY »

8) Wyciągam do 100kb/s na EDGE'u w Orange i chciałem go przyspieszyć.Czy jedyną metodą jest zamontowanie zewnętrznej anteny kierunkowej, jeżeli tak to jaki model? Druga sprawa to ściąganie torrentów. Używam uTorrent 1.5 ale max. szybkość to 6kB/s. Co zrobić, używać innego programu czy trzeba go odpowiednio skonfigurować? POMÓŻCIE
aga_q

Re: Przyspieszenie EDGE'a

Post autor: aga_q »

Druga sprawa to ściąganie torrentów. Używam uTorrent 1.5 ale max. szybkość to 6kB/s. Co zrobić, używać innego programu czy trzeba go odpowiednio skonfigurować? POMÓŻCIE
Nie ściągasz całą swoją prędkością, bo ludzie którzy udostępnili Ci pliki poprzez torrenta nie udostępniają całego swojego kanału tylko część. Jak ściągsz, z reguły robisz to bez limitu, wysyłasz - z limitem, aby nie obciażać sobie sieci. Czesto zakłada sie ograniczenie na up i down, przez co nie spodziewaj się ssania z netu z pełną mocą:)

co do przyspieszenia - ciesz sie tą setką :D
Awatar użytkownika
wikara
Specjalista bezprzewodowy-senior

wikara1

Post autor: wikara »

witam!!!!

na twoim miejscu bym <font color="#FF00FF"><b>»»błąd ort.««</b></font> taki programik jak BITCOMET jest to coś wspaniałego bynajmniej dlamnie ja mam gprs i mi sciąga do 8kb/s w twoim przypadku <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> będzie więcej,patrz jak będziesz ściągał pliki które będziesz dopiero tym programem otwierał to musi być jak najwięcej seedów,to wtedy będziesz wmiare szybko ściągał.....

pozdro!!!

:? Dzięki za podpowiedź. Natomiast co myślicie o zewnętrznej antenie, czy ktoś to wypróbował z pozytywnym skutkiem? Czy poprawienie zasięgu z czterech kresek na siedem(max) da widoczna porawe w szybkości łącza powiedzmy z 12kB/s (aktualnie) do powiedzmy 20kB/s?
Robert p
Użytkownik forum

Post autor: Robert p »

Używam BITCOMET i dochodzi do 19 KB ściągane plus do tego 6KB wysyłane na noki 6020
WOLNY

:| Do Roberta p. Jak masz skonfigyrowanego BitComet pod EDGE, że wyciągasz do 19kB/s? Na ile kresek masz zasięg?
Robert p
Użytkownik forum

Post autor: Robert p »

Nic nie konfigurowałem,bo nawet nie wiem jak ,he he.A transfer nie jest zawsze 19 KB wiadomo od czego zależy.Jak patrze na średnia to nie jest taki różowy jak napisałem bo ma zaledwie 6KB.Ale podam Ci ostatnio ,czyli dzisiaj.Film 800MB -31 godzin przy normalnym korzystaniu z netu i kompa bo mam telewizje satelitarna w kompie,czyli chodzi 24 godziny na dobe bo jak padne to też TV leci
WOLNY

A co z tą anteną? Czy ktoś zastosował antene i zauważył konkretną poprawę rzędu co najmniej kilku kB/s?Nie chcę kupić antenę i okaże się, że nadaje sie ona co najwyżej na ozdobę.
ODPOWIEDZ