BlueConnect nie działa, ale płacić trzeba:
Cytat:
"W połowie grudnia 2007 kupiłem BlueConnect, tego samego dnia próbowałem go zainstalować niestety bez skutku. Tego samego dnia wróciłem do salonu ERA gdzie z instalacją nie poradzili sobie firmowi specjaliści. Tego samego dnia oddałem cały złom i w salonie napisałem wniosek reklamacyjny.
Po miesiącu dostałem pismo w którym przeczytałem, że ERA nie może brać odpowiedzialności za to na jakim sprzęcie klient instaluje ich urządzenie (nowy Fujitsu Siemens Amilo Pro + Vista), ale w dowód dobrej woli zwraca kasę czyli 1zł 22gr.
Myślałem, że sprawa jest załatwiona i tu popełniłem błąd. Wczoraj bowiem dostałem pismo od ERY, że jak nie zapłacę zaległego abonamentu za półtora miesiąca UŻYWANIA BlueConnect to wpiszą mnie..."
Odpowiedź - cytat:
"- kiedy kupujemy taką usługę musimy sobie zdawać sprawę z tego, że zawieramy w takim przypadku dwie umowy: umowę sprzedaży rzeczy ruchomej (np. modem, aparat telefoniczny) oraz umowę o świadczenie usługi (np. internet, usługa telekomunikacyjna). Są one ze sobą co prawda związane, ale nie do tego stopnia, żeby upadek jednej powodował upadek drugiej;
- może się więc zdarzyć, że z powodu niezgodności rzeczy ruchomej przyjdzie nam odstąpić od umowy sprzedaży (oddajemy wtedy np. modem za zwrotem ceny), ale nie oznacza to upadku umowy o usługę;"
Źródło: >wyhacz.pl<
[NEWS] BlueConnect nie działa, ale płacić trzeba...
Moderator: Moderatorzy
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
[NEWS] BlueConnect nie działa, ale płacić trzeba...
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Re: [NEWS] BlueConnect nie działa, ale płacić trzeba...
Nieźle sobie to wyliczyli, naciągnęli jednego a stracą przez news`y setki.
Gratuluję kalkulacji.

Gratuluję kalkulacji.

- bob
- Guru bezprzewodowy
-
- Początkujący użytkownik forum
Gość miał pecha i tyle, czemu nie próbował na innym sprzęcie? Mi wszystko pięknie śmiga.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Mi u innego operatora też śmiga pięknie a ktoś kto mieszka gdzie indziej ma już problem. Lepiej niech operator idzie na ugodę a nie się ośmiesza.misiok pisze:Mi wszystko pięknie śmiga.
Zresztą tu chyba o uszkodzony modem chodzi chyba.