Nie miało rzadnego. Lepiej było wziąść najtańszego blaszaka z marketu, byłby lepszy.Jo_gurt pisze:I miało to sens w zasadzie?![]()
[ Dodano: 2008-06-14, 20:26 ]
Ale koleżanka i tak się wyprowadza, ona chce potem laptopa i nie ma sensu kupowac nowego.
Moderator: Moderatorzy
Nie miało rzadnego. Lepiej było wziąść najtańszego blaszaka z marketu, byłby lepszy.Jo_gurt pisze:I miało to sens w zasadzie?![]()
A ile tej pamieci bylo? Wiesz.. socket a to aktualnie wydatek moze z 70-120zł. Zasilka to 50-90zł takze pozostale 200zł na ram. No chyba ze kupywales ddry jakiegos nieznanego producenta co sie szybko moga posypacSundance_kid pisze:Ostatnio modernizowałam kompa kumpeli: socket a i pamięć sdram. Plus zasiłka. Cała zabawa koło 400 zetaNikelajer pisze:Jesli ktos uzywa ddr2 to tak.. znam wiele osob, w tym ja ktorzy maja ciagle ddr i tu juz nie jest tak dobrze
KupowałaśNikelajer pisze:No chyba ze kupywales
No to i tak sporo bo cos kolo 160zl za ram gdzie ddr2 prawie by sie mialo 2gb za ta cene;)Sundance_kid pisze:Sama płyta główna to wydatek 200 złotych (nówka z gwarancją musiała być), RAM giga Kingstona, zasiłka za 55, Tracer czy coś takiego. I tak lepsze od jej poprzedniego.
Sorki wielkieSundance_kid pisze: KupowałaśProszę mi płci nie zmieniać
z tego co pamietam jak instalowalem dawno temu to bylo cos kolo 7gb.. ale glowy nie dam.bob pisze:Ile waży system Windows Vista ?
Ja tam się nie gniewamNikelajer pisze:ale nie gniewaj sie
Sporo ale nie moja kasa i nie mój wybór prawda? Lepiej już było zmienić płytę, proca i RAM do tego. Stara miała stopiony jeden slot od RAMu dlatego padła decyzja o zmianie. Poza tym koleżanka wymagała nowych części na gwarancji. To też bardzo zawęża pole wyszukiwania. Były płyty z Socket A, używki za niecałą setkę.Nikelajer pisze:No to i tak sporo bo cos kolo 160zl za ram gdzie ddr2 prawie by sie mialo 2gb za ta cene;)
Zauważa jak się jest zboczonym maniakiem gier. Do usługNikelajer pisze:takie szczegoly to sa ze sie na nie nie zwraca nawet uwagi:P
Mój w tym momencie 9GB, grubas jeden.Ile waży system Windows Vista ?
Prawdziwy amerykański tryb życia. Widać, że Vista to dziecko amerykańskiej firmy.Jo_gurt pisze:Mój w tym momencie 9GB, grubas jeden.Ale mu nie żałuję, a co
Niby nie ma sensu, ale przy dzisiejszych cenach ma sens, żeby mieć te 300-700MB więcej zależnie od konfiguracji.raven18 pisze:systemy 32bitowe mogą obsłużyć max ok. 3,5gb pamięci a więc kupowanie 4gb nie ma za bardzo sensu
Też prawda, ale przy 32 bitowym Linuksie te 64GB to trochę ściema, wszystko powyżej 4GB musi być trochę sztucznie adresowane a co za tym idzie wolniejsze w działaniu. Zresztą Windowsy serverowe też mogą używać tego tricku, nazywa się PAE.raven18 pisze:(nie dotyczy linuksa, na ustawieniach standardowych jw. ale przy kompilacji jądra można ustawić do 64giga)
Wczoraj postawiony system i ma 5,2 GB. Do tego ok. 1,5 godziny, zeby ustawic uslugi - po uruchomieniu systemu zajete 650 MB RAM.bob pisze:Ile waży system Windows Vista ?
Na razie sprawdzalem GTA Vice City - na full chodzi pieknieNikelajer pisze:poprobuj na roznych grach
Jak już mówiłem, ja pykam na Viście w max detalach w najnowsze gry (no prawie, Crysis na High w DX10, ale takie np Gears of War, Rainbow 6 _spam_, CoD4, Wiedźmin, Hellgate London śmigają bez problemu), a mam 2GB RAMNikelajer pisze:poprobuj na roznych grach
Jak Glass jest włączony to już jest. Naciskasz [win]+[tab].yagi pisze:Czy ktos wie jak uruchomic to trojwymiarowe przelaczanie okien?
A ja ciagle przelaczalem Alt+TabJo_gurt pisze:Jak Glass jest włączony to już jest. Naciskasz [win]+[tab].