globe trotter utility connection manager

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
greentel
Początkujący użytkownik forum

globe trotter utility connection manager

Post autor: greentel »

Witam.Poszukuję oprogramowania którego nie mogę znaleźć " globe trotter utility connection manager" .Widziałem screena na stronie producenta jest dużo lepszy niż GTMM .Z góry dzięki.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: globe trotter utility connection manager

Post autor: Jaco »

Chyba chodzi o GlobeTrotter Unlimited Connection . Niestety wątpię aby ktoś posiadał te oprogramowanie.
greentel

????? W czym jest problem?
Awatar użytkownika
Jaco

greentel pisze:????? W czym jest problem?
Bo żaden z operatorów w naszym kraju nie sprzedaje modemów z tym oprogramowaniem.Dokładają zwykle MM i wybrany menager dla swojej sieci.
Napisz do Option może ci udostępnią program.
Awatar użytkownika
asiek120
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: asiek120 »

zobacz czy to jest to : KLIK

Zmniejszyłem link ---> Jaco
greentel

Jednak to nie jest to oprogramowanie . Całkiem sympatyczne menu ale to nie do tego modemu.Posiadam optiona modem gt max z hsdpa ver.3.20 i najnowszego GTMM.Kiedyś pisałem do option ad. firmware'u to odpowiedzieli mi że produkt który posiadam to wersja OEM.Czyli jeśli chcę jakieś aktualizację to muszę sie zgłosić do swojego operatora w tym wypadku vodafone/karta to import z niemiec/.Tak więc nie wiem czy coś zdziałam .Wiem że jest wielu użytkowników modemów z optiona i dziwi mnie fakt iż ten temat nie miał miejsca na forum .Osobiście po scrinie na stronie optiona bardzo mi się podoba ta nowa wersja. Sam przekopałem sporo różnych zasobów i nie znalazłem nic ciekawego...może koledzy na forum coś zdziałają.
Awatar użytkownika
Jaco

My na forum zwykle odradzamy instalowanie wszelkich managerów połączeń bo niekiedy potrafią takie numery robić że głowa mała.Ponadto takie aplikacje są pamięciożerne i obciążają system.
Polecamy najprostszą metodę połączenia i nie zawodną jaką jest dial-up.

Mamy również wspaniałą aplikację @pogara i @crow6 do łączenia się z netem.
A to że akurat ładnie wygląda to dla działania internetu nic nie znaczy.Ważne aby internet działał.

Chyba ten sceren widziałeś choć wyraźnie tam pisze GlobeTrotter Mobility Manager .Jeśli inny to chciał bym go zobaczyć.
Ostatnio zmieniony 2008-10-03, 12:22 przez Jaco, łącznie zmieniany 2 razy.
greentel

Tak Tak ale wszedłem na stronę optiona w dział software i zakładkę utility manager i było to samo zdjęcie.Drugą sprawą jest to że mieszkam w Piasecznie na pograniczu zasięgu 3g/orange/ i bardzo zależy mi na precyzyjnym określeniu siły sygnału bo skacze mi zasięg(oczywiście też mam antenę) Tak wiec myślę sobie że najnowsza wersja gtmm będzie poprawiona i spełni moje oczekiwania a po przejżeniu sporych zasobów w internecie zaczynam wątpić czy takowe oprogramowanie istnieje.
Mam zaistalowane dwie aplikacje do internetu gtmm i globetrooter connect a opisy siły sygnału porównując je są różne.
Reasumując jeśli ktoś ma ciekawą i praktyczną aplikację do łączenia z internetem do option gt max to niech podrzuci.
pozdrawiam.
Sławek'
Użytkownik forum

Post autor: Sławek' »

Witam, mozesz polegać na aplikacji OPTION CONNECT, nie patrz na kreski zasięgu, tylko prawym myszy na ikonce i diagnostic= Signal strength: (np. 16,99db), max. wartość w skali to ok.32db, całkowite minimum do pracy to 10db, mój odczyt 16,99db to odczyt siły sygnału od nadajnika odległego o 12km od modemu na antence zew. Aplikacja OPTION CONNECT ma bardziej prawidłowe odczyty siły sygnału niż GTMM, tyle, że coś im nie wyszło z przeniesieniem tego na kreski zasięgu ikomentarze typu VERY LOW, HIGH, VERY HIGH i EXCELLENT SIGNAL, np. dla 16,99db u mnie pokazuje wszystkie kreski i info EXCELLENT SIGNAL, pomimo tylko 17db, gdy jestem pod nadajnikiem i mam 31,99 db to też pokazuje wszystkie kreski i napis EXCELLENT SIGNAL.

Pozdrawiam
OPTION EX 7.2+EX converter,GTMAX1.8,NOKIA N95 z HSDPA
Awatar użytkownika
Jaco

greentel pisze: Reasumując jeśli ktoś ma ciekawą i praktyczną aplikację do łączenia z internetem do option gt max to niech podrzuci.
Aplikacja @pogara jak najbardziej polecana http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38068#38068
Awatar użytkownika
BigMenWaw

Post autor: BigMenWaw »

greentel pisze:Witam.Poszukuję oprogramowania którego nie mogę znaleźć " globe trotter utility connection manager" .Widziałem screena na stronie producenta jest dużo lepszy niż GTMM .Z góry dzięki.
Czy nadal potrzebujesz i poszukujesz tego GTMM?
Posiadam takowy w wersji 5.1.0.1071.
Co prawda nie pamiętam skąd ściągnałem ale jesli jest to dla Ciebie ważne to mogę przesłać na pocztę prywatną.
Wersja anglojęzyczna i działa na 100%, sam używam go w IPlusie od ok. 3 miesiecy.
BigMenWaw
:wav:
Sławek'
Użytkownik forum

Post autor: Sławek' »

BigMenWaw pisze:Co prawda nie pamiętam skąd ściągnałem ale jesli jest to dla Ciebie ważne to mogę przesłać na pocztę prywatną.
Wersja anglojęzyczna i działa na 100%, sam używam go w IPlusie od ok. 3 miesiecy.
Wysłałem wiadomość na PW.

Pozdrawiam,
Sławek
OPTION EX 7.2+EX converter,GTMAX1.8,NOKIA N95 z HSDPA
Awatar użytkownika
BigMenWaw

Sławek' pisze:
BigMenWaw pisze:Co prawda ...Cytat przycięty przez Moderatora ->Jaco - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
Przesłałem program na maila, jesli bedziesz miał kłopoty z konfiguracją to daj znać. Podpowiem jakie wprowadzic ustawienia dla optymalnej pracy. BigMenWaw

Fujitsu Siemens + IPlus + Option Globetrotter 3 G+
Awatar użytkownika
BigMenWaw

GTMM

probak
otemek

Panowie, GTMM macie w mailu. Zycze owocnego użytkowania i proszę o przesyłanie dalej.
Pozostali forumowicze, wyzej wymienieni koledzy posiadaja już soft i mam nadzieje że tez będą rozsyłać dalej.
Pozdrawiam wszystkich
BigMenWaw
Fujitsu Siemens + IPlus + Option Globetrotter 3 G+
Awatar użytkownika
rb_zg
Użytkownik forum

Post autor: rb_zg »

Ta wersja leży od dawna na http://www.xenya.si/sup/option/ (user:option, pass: fusion).
Awatar użytkownika
DJMETRIX
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: DJMETRIX »

ja tez chce to oprogramowanie !!
Sony Vaio VPCF11ME - Alcatel One Touch Link Y858 Orange LTE
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

DJMETRIX pisze:ja tez chce to oprogramowanie !!
To ściągaj. :hyhy:
ODPOWIEDZ