Przelotka do modemu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Przelotka do modemu
Mam pytanko, czy jest jakas przelotka zeby podpiac modem, (jejciu zapomnialem teraz te lacza sieciowe w laptopach:/) mam teraz ten modem E620, i np w razie czego podpiac do blaszaka albo nowszego laptopa ktory nie ma takiego gniazna jest cos takiego??? brat cos mowil ktoregos dnia o takiej przelotce; Jak to jest ?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Przelotka do modemu
Jeśli chodzi o blaszaka to np coś takiego:
http://www.allegro.pl/item378862389_prz ... _gprs.html
ale z kompatybilnością podobno różnie, ja się nigdy nie bawiłem.
Na ebay widziałem coś takiego, ale na USB, więc i do lapka by szło podłączyć. Ponownie - czy działa - nie wiem.
http://www.allegro.pl/item378862389_prz ... _gprs.html
ale z kompatybilnością podobno różnie, ja się nigdy nie bawiłem.
Na ebay widziałem coś takiego, ale na USB, więc i do lapka by szło podłączyć. Ponownie - czy działa - nie wiem.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ja mam z chipsetem Ricoh taki adapter PCI -> PCMCIA. Ricoh podobno jest w większości laptopów. Nie miałem z tym adapterem problemów. I na starej płycie i na nowej. Obydwie są an chipsecie intela. Słyszałem, że z niektórymi płytami głównymi są problemy.
Minusem tego adaptera jest to, że karta siedzi do góry brzuchem a co za tym idzie antena pracuje odwrócona. Najlepiej mieć antenkę zewnętrzną do karty wtedy.
Minusem tego adaptera jest to, że karta siedzi do góry brzuchem a co za tym idzie antena pracuje odwrócona. Najlepiej mieć antenkę zewnętrzną do karty wtedy.
-
- Początkujący użytkownik forum
aha, ok dzieki, a jak wyglada sprawa z nowszym laptim ?
- bob
- Guru bezprzewodowy