GlobeTrotter Connect się wiesza.

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Kukis
Początkujący użytkownik forum

GlobeTrotter Connect się wiesza.

Post autor: Kukis »

Witam, mam modem blueconnecta na nowym kompie z systemem xp 64 bit już pół roku. Niestety dzisiaj zaczął przerywać połączenie po około 5 minutach użytkowania. Dodatkowo muszę tak z 3 razy podłączać i rozłączać modem żeby wreszcie się dobrze zautoryzował i połączył. Problem o tyle dziwny, że wczoraj nie instalowałem żadnego nowego oprogramowania na kompie i blueconnect działał wczoraj bez zastrzeżeń. Podłączyłem modem do drugiego kompa z systemem 32 bitowym i działa też bez zastrzeżeń.

Proszę o pomoc ;]

edit: Skanowałem system avastem, nic nie pomogło.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: GlobeTrotter Connect się wiesza.

Post autor: YaHooo »

A próbowałeś przywracać system do jakiejś daty kiedy to modem działał bez zarzutu?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Kukis
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Kukis »

YaHooo pisze:A próbowałeś przywracać system do jakiejś daty kiedy to modem działał bez zarzutu?
Tak, zrobiłem przywrócenie systemu do sprzed tygodnia. Nic nie pomogło.

Przeskanowałem właśnie system dwoma kolejnymi antywirami, które coś znalazły, usunąłem i zobaczymy jak efekty. Na razie net chodzi już 10 minut :szok:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Kukis pisze:Przeskanowałem właśnie system dwoma kolejnymi antywirami, które coś znalazły, usunąłem i zobaczymy jak efekty. Na razie net chodzi już 10 minut :szok:
Czasem właśnie takie problemy mogą być powodowane przez jakieś wirusy czy śmieci. Zatem czekamy na efekty.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Kukis a w nocy jest to samo? Dzwoniłes do Ery czy nie mają awarii nadajnika np?
Awatar użytkownika
DJMETRIX
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: DJMETRIX »

Przeskanowałem właśnie system dwoma kolejnymi antywirami, które coś znalazły, usunąłem i zobaczymy jak efekty. Na razie net chodzi już 10 minut
Czeka cię format....
Sony Vaio VPCF11ME - Alcatel One Touch Link Y858 Orange LTE
ODPOWIEDZ