GlobeTrotter Connect się wiesza.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
GlobeTrotter Connect się wiesza.
Witam, mam modem blueconnecta na nowym kompie z systemem xp 64 bit już pół roku. Niestety dzisiaj zaczął przerywać połączenie po około 5 minutach użytkowania. Dodatkowo muszę tak z 3 razy podłączać i rozłączać modem żeby wreszcie się dobrze zautoryzował i połączył. Problem o tyle dziwny, że wczoraj nie instalowałem żadnego nowego oprogramowania na kompie i blueconnect działał wczoraj bez zastrzeżeń. Podłączyłem modem do drugiego kompa z systemem 32 bitowym i działa też bez zastrzeżeń.
Proszę o pomoc ;]
edit: Skanowałem system avastem, nic nie pomogło.
Proszę o pomoc ;]
edit: Skanowałem system avastem, nic nie pomogło.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: GlobeTrotter Connect się wiesza.
A próbowałeś przywracać system do jakiejś daty kiedy to modem działał bez zarzutu?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Początkujący użytkownik forum
Tak, zrobiłem przywrócenie systemu do sprzed tygodnia. Nic nie pomogło.YaHooo pisze:A próbowałeś przywracać system do jakiejś daty kiedy to modem działał bez zarzutu?
Przeskanowałem właśnie system dwoma kolejnymi antywirami, które coś znalazły, usunąłem i zobaczymy jak efekty. Na razie net chodzi już 10 minut

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Czasem właśnie takie problemy mogą być powodowane przez jakieś wirusy czy śmieci. Zatem czekamy na efekty.Kukis pisze:Przeskanowałem właśnie system dwoma kolejnymi antywirami, które coś znalazły, usunąłem i zobaczymy jak efekty. Na razie net chodzi już 10 minut![]()
Pozdrawiam YaHooo 

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Kukis a w nocy jest to samo? Dzwoniłes do Ery czy nie mają awarii nadajnika np?
- DJMETRIX
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Czeka cię format....Przeskanowałem właśnie system dwoma kolejnymi antywirami, które coś znalazły, usunąłem i zobaczymy jak efekty. Na razie net chodzi już 10 minut
Sony Vaio VPCF11ME - Alcatel One Touch Link Y858 Orange LTE