modem ZTE MF 330 & laptop HP Pavilion dv6000 & windo

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
marcinkotek
Początkujący użytkownik forum

modem ZTE MF 330 & laptop HP Pavilion dv6000 & windo

Post autor: marcinkotek »

Witam wszystkich Pomocnych:) Od nie dawna stałem się posiadaczem laptopa HP Pavilion dv6000 z nieszczęsnym systemem windows Vista, chcę w nim mieć neta i chciałem to zrobić za pośrednictwem orange gdzie dysponują modemem ZTE MF 330. Niestety po zainstalowaniu sterowników modemu nie można było odnaleźć co za tym idzie nie ma netu:cry: Czy ktoś jest w stanie mi w tym pomóc bo obsługa w salonie orange rozłożyła ręce i stwierdziła ze nie wiedzą dlaczego...
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: modem ZTE MF 330 & laptop HP Pavilion dv6000 & windo

Post autor: Jaco »

Trzeba było pójść z lapkiem po kupno neta a tak uwiązałeś się zapewne na 2 lata.
Awatar użytkownika
DJMETRIX
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: DJMETRIX »

Instalowałeś aplikacje orange??.Miałem ten modem.Modem ZTE MF330 na windowsie Vista czasami ma problemy z działaniem.Ja zainstalowałem inna aplikacje i śmigało.

Zobacz to :

http://www.orange.pl/klienci_ind/orange ... ab=opinion

oprogramowanie

opinia: nie prawda ze karta ta dziala tylko z xp ja mam viste i karta dziala bez problemu trzeba tylko zastosowac inne oprogramowanie nie oryginalne z płytki te niestety nie dziala mimo zapewnien sprzedawcy jesli ktos potrzebuje chetnie udostepnie piszcie na [email protected] podrawiam.
Sony Vaio VPCF11ME - Alcatel One Touch Link Y858 Orange LTE
marcinkotek
Początkujący użytkownik forum

Post autor: marcinkotek »

Na szczęście wziąłem go sobą i nie podpisałem żadnej umowy :)

[ Dodano: 2008-06-22, 11:09 ]
Instalowałem strowniki z plytki którą ma w posiadaniu orange i jest podobno przeznaczona do tego modemu ale niestety mój laptop nie odnalazł tego modemu po prostu go nie widzi, spróbuje z tym co mi podpowiedziałeś i odwiedze salon znowu mam nadzieje że z tym pójdzie.
ODPOWIEDZ