Do internetu windows Vista czy XP ??
Moderator: Moderatorzy
- DJMETRIX
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Do internetu windows Vista czy XP ??
Witam!
Byłem ostatnio u znajomego ,który ma bezprzewodowy internet z orange ( taki jak ja ),zauważyłem że chodzi mu lepiej niż mi.Korzysta z tego samego BTSa itp.Czyżby Vista była lepsza pod względem internetu.
P.S nie bawiłem sie na viście..
Byłem ostatnio u znajomego ,który ma bezprzewodowy internet z orange ( taki jak ja ),zauważyłem że chodzi mu lepiej niż mi.Korzysta z tego samego BTSa itp.Czyżby Vista była lepsza pod względem internetu.
P.S nie bawiłem sie na viście..
Sony Vaio VPCF11ME - Alcatel One Touch Link Y858 Orange LTE
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Do internetu windows Vista czy XP ??
To subiektywne odczucie, jaki modem ma kolega, jaki poziom sygnału, jak dawno instalował system (a jak dawno Ty), jakie komputery (proc, pamięć, hdd itp.)DJMETRIX pisze:zauważyłem że chodzi mu lepiej niż mi
Nie pomagam na PW!
- DJMETRIX
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Kolega ma modem na USB (Huawei),mieszka bliżej nadajnika (sygnał all).Parametry jego kompa : Core Duo 1.8 1GB ramu (format 5miesięcy temu) .Ja mam to co w opisie i sygnał 3 na 5 kresek -83dbm.Format był z 2miesiące temu
Sony Vaio VPCF11ME - Alcatel One Touch Link Y858 Orange LTE
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Mi bardzo ładnie chodzi HSDPA na IBMie z Pentium 166,oczywiście na LinuxieDJMETRIX pisze:Core Duo 1.8 1GB ramu
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- bob
- Guru bezprzewodowy
HSDPA chodzi nawet na notebooku sprzed 8 lat z windowsem xp.Patryk_ pisze:Mi bardzo ładnie chodzi HSDPA na IBMie z Pentium 166,oczywiście na Linuxie

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
to ten mój jest sprzed 11 lat,jest ciut za wolny i ma za mało ramu na XP,ma tylko jeden slot CardBus,ale za to można nim o ścianę rzucaćbob pisze:HSDPA chodzi nawet na notebooku sprzed 8 lat z windowsem xp.

- bob
- Guru bezprzewodowy
No ja też gdzieś w kantorku mam IBM i jeszcze na chodzie z xp na pokładzie. Myślałem nawet, żeby mu linucha zainstalować ale nie wiem kto miałby go używać.Patryk_ pisze:za to można nim o ścianę rzucać