Jak w temacie. Kumpel chce zainwestować w internet bez przewodowy- wchodzi w rachubę tylko oferta iplusa. Potrzebuje on modemu na expresscard z wyjściem na antenę zewnętrzną (łatwość dostępu konektora jest również ważna- z miejscem zakupu). Proszę o sugestie i z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi.
Nie chodzi o spr. (masz rację że tak jest najlepiej). Problem w tym że modem będzie podłączony do anteny zewnętrznej; czyli musi mieć wyjście na antenę zewnętrzną i ważna jest dostępność konektorów (z tego co się orientuje do niektórych modemów jest problem). Proszę o sugestie który z modemów z oferty iplus-a w tym wypadku będzie najlepszy.
Problem w tym ze Huawie E800 i E870 nie maja konektora na antene zewnetrzna... Nie wiem jak ZTE, ale nie polecam tej marki Mam watpliwosci co do jakosci produktow tej marki...
Wszystkie modemy ExpressCard z oferty iPlusa (E800, E870, XU870; MF335) mają wyjście na antenę zewnętrzną. W E800 i E870 trzeba wysująć standardową antenę, żeby dostać się do złącza.
Musze to jutro oblookac. Czyzby Era dala ciala i nie miala zlacza anteny w swoim modemie? Nie widzialem po otwarciu konektora na zewnetrzna antene w E870...
Edit
Huawie E870 sprzedawny w Erze nie ma zlacza anteny zewnetrznej. Czyzby sprzedawali dwie rozne odmiany tego modemu?
ZTE odradzam wszystkim sa z nim same problemy jezeli lubisz placic i nic z tego nie miec tylko co chwile pisac reklamacje to wtedy bardzo polecam ale w cenie 1zl w abonamencie 60 zl jest chyba jakis merlin i on ma wyjscie na antene (o ile sie nie myle )
Z tego co wiem trzeba wyciągnąć ta podnoszoną antene i zamiast niej włozyc konektor
Święte słowa, wyjmuje się nie tylko antenę, ale też część tego plastiku z nią zintegrowanego. Na pierwszy rzut oka rzeczywiście ciężko to dostrzec. A E870 są takie same, i w Erze i w Plusie