Na pewno zrezygnuje z iPlusa za rok.m Bo tyle mi jeszcze zostało

Moderator: Moderatorzy
Dla tych co przedłużają umowę oferta powinna być jeszcze lepsza niż 3GB za 75 zł. Przecież 2 lata płacili abonament i chcą jeszcze płacić.Jakub pisze:oferta tylko dla tych co przedłużają umowę z nimi.
Jest, też jeszcze za 110 zł 8 GB, i chyba 160 zł 13 GBYaHooo pisze:Dla tych co przedłużają umowę oferta powinna być jeszcze lepsza niż 3GB za 75 zł. Przecież 2 lata płacili abonament i chcą jeszcze płacić.
Ale to wszyskto jest dla nowych użyktownikow co dopiero umowy podpisują. A na przedłużenie to przy okazji wciskają... Czekam aż cyrograf mi sie skończy i jak nie pozwolą na nową taryfe przejść to chyba wypowiedznie im w ramach podziekowania dam.Jakub pisze:Jest, też jeszcze za 110 zł 8 GB, i chyba 160 zł 13 GB
Wiesz oferta przedłużeniowa moim zdaniem powinna być bardziej atrakcyjna niż oferta dla nowych klientów. Zwłaszcza, że mogę mieć Playa. Więc jak mi nie zaproponują czegoś z prawdziwego zdarzenia to raczej nie przedłużą umowy.Jakub pisze:Jest, też jeszcze za 110 zł 8 GB, i chyba 160 zł 13 GB
Plus ma stary sprzęt na stacjach na południu Polski,bez możliwości upgrade'u do EDGE - trzeba by prawie wszystko,co siedzi w kontenerach powymieniać.marens pisze:Jak oni nawet nie są w stanie podać przybliżonego terminu upgrade do EDGE.
Tak samo jak w każdej cyfrowej technologii radiowej,liczy się przede wszystkim stopa błędów.marens pisze:Jeszcze co do prędkości EDGE, to zauważyłem że w GSM zasięg ma znaczenie. Przy jednej, dwóch kreskach nie ma co liczyć na transfery na poziomie 100-200kbps.
Ze względów ekonomicznych tego nie zrobiąPatryk_ pisze:Plus ma stary sprzęt na stacjach na południu Polski,bez możliwości upgrade'u do EDGE - trzeba by prawie wszystko,co siedzi w kontenerach powymieniać.
To raz.
Ale będzie np. 64kbps, co jest bardzo szybko w porównaniu z np 28kbps (sprawdzone na własnej skórze). Dla mnie różnica między 28kbps a 64kbps jest ogromna.Patryk_ pisze:prędkość z powodu wysokiej stopy błędów (skutkującej przełączeniem na niskie schematy modulacyjne) będzie na poziomie GPRSu
Niestety.marens pisze: Ze względów ekonomicznych tego nie zrobią
Nie więcej niż 45 kbps (tyle max.wyciąga się w modulacji GMSK,czyli na GPRSie albo na słabym edziu u polskich opów przy czterech szczelinach czasowych na wyłączność dla jednego usera).marens pisze:Ale będzie np. 64kbps
3G w Kłodzku ? No,ładnie,nie powiemmarens pisze:Tak na marginesie zastanawiam się, czy to są jakieś jaja, czy prezent od
Orange dla marensa jako nowego klienta?
Czyli 42kbps na GPRS w Plusie to było super.Patryk_ pisze:Nie więcej niż 45 kbps
Dzięki za wyjaśnienie, daje "pomógł" pomimo, że wątek jest o czymś innym. Nie wiedziałem wcześniej jak to dokładnie wygląda.Patryk_ pisze:Dlatego EDGE nie zawsze działa,jak wydaje się,że powinno działać.
Przy takim transferze dajesz sobie spokój z siedzeniem w internecie.Patryk_ pisze:Czyli wtedy zostaje np. 12 kbit dzielone na wszystkich !
Jak z kratownic to może ktoś na złom zwędzi i szybciej będzie BTS z 3G.Patryk_ pisze:Wymieniają tylko sypiące się stacje.
marens, co chcesz. Ja ostatnio zrobiłem przelew, zakupy na eBayu, zapłatę przez PayPal na takim łączu.marens pisze:Przy takim transferze dajesz sobie spokój z siedzeniem w internecie.
Chociaż BTSy są uczciwe.Patryk_ pisze:Ale wystarczy,że jeden tylko user będzie miał słaby sygnał z wysoką stopą błędów,a transmisja do wszystkich idzie w takiej modulacji,która jest akceptowalna dla tego "najsłabszego" usera.
Można to do WiFi porównać.ja.michal pisze: [...]
Chociaż BTSy są uczciwe.
Wszyscy tacy są bez wyjątku.Jakub pisze:Niestety oni zainteresują się tobą gdy ci się będzie umowa kończyła.
A ja mam wrażenie, że oni dalej mine mają w "głębokim poważaniu", chyba mnie do złego grona klijentow zaszuflatkowali (do tych co innego neta mieć nie mogą) i myślą, że sie sianem co mi wciskają zadowole. A play kusi, żeby juz wreszcie p4 wykorzystało to pozwolenie na nadajnik, bo jak do domu pojade to też by mi sie net przydał.Jakub pisze:Niestety oni zainteresują się tobą gdy ci się będzie umowa kończyła.
Stracą trochę klientów, mnie osób z nimi przedłuży umowy to może się obudzą. W sumie jest to dla nich tak czy siak zarobek. Nadajniki stoją więc będą chcieli je wykorzystać dla takich usług jak internet. Widać, że oferta Play troszkę już swoje zrobiła a gdy rozbudują swoją sieć to inni będą musieli dogonić Play jeśli chodzi o ceny internetu.krystianb pisze:A ja mam wrażenie, że oni dalej mine mają w "głębokim poważaniu"
Ale to potrwa pewnie coś koło roku, albo nawet dłużej. A puki co trzeba czekać.Boras pisze:Widać, że oferta Play troszkę już swoje zrobiła a gdy rozbudują swoją sieć to inni będą musieli dogonić Play jeśli chodzi o ceny internetu.
W takim wypadku to im chyba można wypowiedzieć umowe i to w trybie natychmiastowym, ze tak sobie bez zgody użytkownika zmienili taryfe na droższą niż ktoś chciał.wlodus pisze:w reklamacji dokładnie piszę, że proszę o zmianę na abonament iplus 75 z limitem 3 gb.
w odpowiedzi dostaję info, że w odpowiedzi na pana pismo zmieniamy panu taryfę na iplus 11
To może zastanów się nad opcją bez modemu?krystianb pisze:A jeśli chodzi o samą zmiane to mnie teraz juz żaden regulamin promocji (2 lata cyrografu mineły) nie obowiązuje mam dostepne wszysktie taryfy głosowe... oprócz jednej a własciwie dwóch iplusa 75 i nowego iplusa 110 (bo to jest chyba pewne, że w 110 będzie 4gb)
Zastanawiałem sie, we wrzesniu dawali mi 2gb za 60zlwlodus pisze:to może zastanów się nad opcją bez modemu?
Orange juz od wakacji daje 8GB za 60zl i modem za 1zl na przedłużenie(24m) lub samo 8gb na 12m (jak bym dostał coś takieog to pewnie bym został), a reszta operatorow obudzi sie jak sie zoierntuje, ze połowa klijentów im spi.......wlodus pisze:Szkoda tylko, że PLAY nie wszędzie działa, bo jakby tak było to i inni operatorzy już dawno by zrobili coś podobnego.
Bardzo się opłaca. Jak się nie zmienia modemu to przecież jest to bardziej atrakcyjne niż stare oferty przedłużeniowe z podwojonym limitem. Wtedy za 60zł masz 2GBwlodus pisze:Więc za 75 wychodzi 56,25...
YaHooo gadasz tak jak byś w plusie pracował, opłaca sie tylko tym co innego wyjścia nie mają... a nowe "wyjście" w coraz wiekszych dziurach nodeB stawia... są też inne wyjścia...YaHooo pisze:Bardzo się opłaca.
To "wyjście" daje 10GB za 45zł bez modemu.krystianb pisze: a nowe "wyjście" w coraz wiekszych dziurach nodeB stawia... są też inne wyjścia...
Żeby się tylko nie rozmyślili tak jak z ofertą dla stałych abonentowmarens pisze:To "wyjście" daje 10GB za 45zł bez modemu.
Właśnie u mnie w Białymstoku Plus ma najlepszy internet. Stabilny, największe prędkości itp. (Era, Orange wypadają nieco lepiej niż Play). Play niestety wypada blado. Mało kiedy wyciąga się 1mb. Najczęściej jest coś koło 600kb/s. Podczas gdy w Plusie mam zawsze ponad 2mb/s. A Play będzie się jeszcze zapychał coraz bardziej. Dlatego z mojego punktu widzenia jest to korzystna oferta.krystianb pisze:opłaca sie tylko tym co innego wyjścia nie mają...
Ja plusa z każdym dniem bardziej nienawidze, zostało ich jeszcze 17, jak wcześniej nie pękne i playa nie polece. W szyczie to nawet 32kb/s po limicie nie idzie, tylko mniej wiecej 50% czasu to są przerwy w transmisji.YaHooo pisze:Dlatego z mojego punktu widzenia jest to korzystna oferta.
No widzisz ja po limicie mam stabilne 32kb/s. Zatem prawdę mówi wloduskrystianb pisze:W szyczie to nawet 32kb/s po limicie nie idzie, tylko mniej wiecej 50% czasu to są przerwy w transmisji.