Nowe Firmware dla Huawei E220
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Re: Nowe Firmware dla Huawei E220
W E220 zaden firmware nie sciagnie simlocka. Pozostaje skorzystanie tylko z serwisów typu kulankendi lub dc-unlocker - koszt 15euro.
- Sniper512
- Stały użytkownik forum
Ale gdzie? skąd? Jakaś strona jest?cysio pisze:skorzystanie z serwisów kulankendi lub dc-unlocker
15 * 3,6 = 54 złcysio pisze:15euro.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Hmmm... a nie ma naprawdę innego sposobu??
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Sniper512, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący użytkownik forum
Kulankendi. Ściągnij sobie Multi klienta. Musisz jeszcze wydać 15 EUR na kredyty i już. Jeżeli masz PayPall to cała operacja trwa 10 min.Tolek pisze:Jak sciagnoles simlock'a?

-
E220 Firmware 11.117.10.00.00
Link:
http://www.emome.net/files/mobileintern ... 0.B268.exe
A przy okazji mam pytania.
1) Prosiłbym o łopatologiczne wytłumaczenie co to jest dashboard. Do czego mógłby mi się przydać?
2) Czemu po podłączeniu do komputera modemu pokazuje mi się nowy dysk (pusty).
http://www.emome.net/files/mobileintern ... 0.B268.exe
A przy okazji mam pytania.
1) Prosiłbym o łopatologiczne wytłumaczenie co to jest dashboard. Do czego mógłby mi się przydać?

2) Czemu po podłączeniu do komputera modemu pokazuje mi się nowy dysk (pusty).
-
- Użytkownik forum
Witam
1) dashboard to oprogramowanie wgrywane na pendrive zawarty w e220 i innych
2) pokazuje się pusty dysk bo dashboard jest źle wgrany ( albo nie był )
Czy ktoś ma dashboard do e220 playmobile ?
pozdrawiam
1) dashboard to oprogramowanie wgrywane na pendrive zawarty w e220 i innych
2) pokazuje się pusty dysk bo dashboard jest źle wgrany ( albo nie był )
Czy ktoś ma dashboard do e220 playmobile ?
pozdrawiam
-
Witam!
Czy mógłby ktoś wrzucić linki do najnowszego firmware do E220? Posiadam jedynie to ze strony Ery ale wydaje się ono być już nieco przestarzałe. Z góry dzięki!
Czy mógłby ktoś wrzucić linki do najnowszego firmware do E220? Posiadam jedynie to ze strony Ery ale wydaje się ono być już nieco przestarzałe. Z góry dzięki!
-
- Użytkownik forum
a nie prawdacysio pisze:W E220 zaden firmware nie sciagnie simlocka. Pozostaje skorzystanie tylko z serwisów typu kulankendi lub dc-unlocker - koszt 15euro.

Jest jeszcze jeden sposób na ściągnięcie simlock i to za darmo.
Polecam lekturę: http://xvrsfrnssks.blogspot.com/2008/09/unlocking-huawei-e220manually.html
Sprawdzone przeze mnie na Huawei e220 z logiem Blue connect - Działa w 100%
Ostatnio zmieniony 2008-11-16, 16:58 przez sdinxty, łącznie zmieniany 2 razy.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Teraz może nie ale cysio, pisał to w marcu.sdinxty pisze:a nie prawda

-
- Użytkownik forum
To post raczej skierowany do tych co wielokrotnie przeszukali to forum (jak np. ja) i nic w tym temacie nie znaleźli. No ale może nie umiem szukać...bob pisze:[...] Teraz może nie ale cysio, pisał to w marcu.
Ostatnio zmieniony 2008-11-16, 22:26 przez sdinxty, łącznie zmieniany 1 raz.
- bob
- Guru bezprzewodowy
sdinxty, ok dzięki za informację.
Często jednak ludzie polemizują z innymi nieobecnymi przez dłuższy czas użytkownikami choć czasem mija nawet rok czy dwa i zmieniają się okoliczności. To wszystko.

Często jednak ludzie polemizują z innymi nieobecnymi przez dłuższy czas użytkownikami choć czasem mija nawet rok czy dwa i zmieniają się okoliczności. To wszystko.

- Saracen
- Stały użytkownik forum
http://xvrsfrnssks.blogspot.com/2008/09 ... ually.html
Przydałoby się aby ktoś to dobrze na polski przełożył to by ułatwiło wielu osobom sprawę.
Przydałoby się aby ktoś to dobrze na polski przełożył to by ułatwiło wielu osobom sprawę.
- bob
- Guru bezprzewodowy
Na razie masz tłumacza z automatu:Saracen pisze:Przydałoby się aby ktoś to dobrze na polski przełożył to by ułatwiło wielu osobom sprawę.
http://translate.google.com/translate?u ... l=en&tl=pl
- SQ08
- Stary wyga bezprzewodowy
Odświeżam ten temat, ponieważ pojawiła się nowa wersja firmware oznaczona numerkiem 11.117.10.00.07.B268.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
Steve Jobs.
Steve Jobs.
- siódmy
- Stały użytkownik forum
Witam.Mam pytanie odnośnie aktualizacji e220.U mnie działa ok,nie mam większych problemów.Czy opłaca się wgrywać aktualizacje? Bo ponoć jak coś chce się polepszyć to może być wręcz przeciwnie? Pzdr
Szarmuta
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jeśli wszystko OK to po co ryzykować?siódmy pisze:Czy opłaca się wgrywać aktualizacje? Bo ponoć jak coś chce się polepszyć to może być wręcz przeciwnie?
HSDPA ~90KB/s, 10km od nodeB -103dBm
Szybkość czasu
Konfiguracja połączenia z internetem pod Ubuntu 8.04 iPlus E220
Szybkość czasu
Konfiguracja połączenia z internetem pod Ubuntu 8.04 iPlus E220
- SQ08
- Stary wyga bezprzewodowy
Jak działa to lepiej nie aktualizować, jednak aktualizowanie E220 to jednak żadne ryzyko. Ja aktualizowałem mój E220 bo prędkość nie była stabilna i ping jakoś dziwnie skakał, po owej aktualizacji jest już wszystko dobrze.
“The only problem with Microsoft is they just have no taste..and they don't bring much culture into their products.”
Steve Jobs.
Steve Jobs.
-
WITAM. Zaonstalowalem nowy firmware tj. : E220Update_11.117.10.00.00.B268 co troche ozywilo moj modemik (lepszy zasieg i ping o jakies 7-10%) . A simlocka mozecie sciagnac za darmo !!! tu macie przepis (ang) - na dole komentarze+dodatkowe linki od uzytkownikow - u mnie zadzialalo !!!!!!!!!! link : http://xvrsfrnssks.blogspot.com/2008/09 ... ually.html
pozdro!
pozdro!
- Blido
- Guru bezprzewodowy
A w moim podpisie po polsku, na naszym forum001marcin001 pisze:A simlocka mozecie sciagnac za darmo !!! tu macie przepis (ang)

-
witam wszystkich.
mam problem. Moj e200 podczas wgrywania dashboardu zaprotestował - pojawił sie jakiś błąd i proces zakonczył sie niepowidzeniem. Teraz nie mogę korzystać z modemu. Niby po włożeniu karty loguje sie do sieci (mruga na niebiesko) ale jest kłopot z dashboardem. Niby widoczny jest dysk na ktorym jest mobile connect, ale nie mozna nic zainstalowac. Proba ponownego wgrania dasha konczy sie tym, ze program nie znajduje modemu. Co ciekawe, program do aktualizowania firmware tez nie wykrywa modemu. Modem jest jednak na wpół zywy, jak wspomniałem wcześniej loguje sie do sieci... Ma ktoś jakiś pomysł?
mam problem. Moj e200 podczas wgrywania dashboardu zaprotestował - pojawił sie jakiś błąd i proces zakonczył sie niepowidzeniem. Teraz nie mogę korzystać z modemu. Niby po włożeniu karty loguje sie do sieci (mruga na niebiesko) ale jest kłopot z dashboardem. Niby widoczny jest dysk na ktorym jest mobile connect, ale nie mozna nic zainstalowac. Proba ponownego wgrania dasha konczy sie tym, ze program nie znajduje modemu. Co ciekawe, program do aktualizowania firmware tez nie wykrywa modemu. Modem jest jednak na wpół zywy, jak wspomniałem wcześniej loguje sie do sieci... Ma ktoś jakiś pomysł?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
chrobert, a próbowałeś odinstalować modem oraz zainstalować go ponownie? Ewentualnie możesz sprawdzić go na innym komputerze. Tylko, że teraz jak dashboard jest uszkodzony będziesz musiał ręcznie zainstalować modem oraz program Mobile Connect.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A szukałeś tutaj > Software / Oprogramowanie / Sterowniki do kart i modemów <chrobert pisze:Nie mogłem znaleźć normalnej instalki MobileConnect
Cieszę sięchrobert pisze:Modem żyje i ma się dobrze :-)

Pozdrawiam YaHooo 

-
- akurat tu nie byłem :-)YaHooo pisze:A szukałeś tutaj > Software / Oprogramowanie / Sterowniki do kart i modemów <chrobert pisze:[...]
Teraz chciałbym zmienić MobileConnect na MObilePartner. Szukam wiec update'u do E220.
Moze ktoś podrzućic linka? Strona www.Huawei.com ma chyba jakiś problem...
Ostatnio zmieniony 2009-01-21, 20:08 przez chrobert, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
chrobert, tu jest dashboard:
http://www.huawei.com/mobileweb/en/doc/ ... =-1&id=736
Nie pamiętam tylko który to Mobile Partner. Chyba HOSTB a UTPSB to Mobile Connect.
Nie pamiętam tylko który to Mobile Partner. Chyba HOSTB a UTPSB to Mobile Connect.
-
... dzięki, ale ja od jakiegoś czasu nie mogę otworzyć strony huawei. U CIebie ona działa?ja.michal pisze:chrobert, tu jest dashboard:
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Działa.
Wyczyść może cache w przeglądarce.

-
Ok, poradziłem sobie ze stronką. Dziwny problem, mam net z kablówki i nie mogę otworzyć tej strony za nic w świecie. Ale skorzystałem z mojego E220 i jest OK.
UTPSB -> to jest MobilePartner, a HOSTB MobileConnect. Wgrałem Partnera, jakby szybciej wykrywał modem, ale nie podoba mi się, szczególnie, że ciągle wyłącza mi "pokazuj zawartość okna podczas przeciągania". Próbowałem, też MobileConnecta od ERY, ale wracam do normalnego Huaweiowskiego MobileConnecta. Jakoś najbardziej mi pasuje.... A może ktoś zna jeszcze jakiś inny dashboard? Plus, Play? Ktos próbował, no i czy w ogole jest to gdzieś do pobrania?
UTPSB -> to jest MobilePartner, a HOSTB MobileConnect. Wgrałem Partnera, jakby szybciej wykrywał modem, ale nie podoba mi się, szczególnie, że ciągle wyłącza mi "pokazuj zawartość okna podczas przeciągania". Próbowałem, też MobileConnecta od ERY, ale wracam do normalnego Huaweiowskiego MobileConnecta. Jakoś najbardziej mi pasuje.... A może ktoś zna jeszcze jakiś inny dashboard? Plus, Play? Ktos próbował, no i czy w ogole jest to gdzieś do pobrania?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Plusa nie widziałem. Playa jest.chrobert pisze:A może ktoś zna jeszcze jakiś inny dashboard? Plus, Play? Ktos próbował, no i czy w ogole jest to gdzieś do pobrania?

http://web.playmobile.pl/pl/pomoc/play- ... nstrukcje/
Tylko kurcze nie wiem czy to jest dashboard.

Ale gdzieś kolega na forum wrzucał link chyba do dashboardu Playa.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
chrobert a może zamiast instalować oprogramowanie od Huawei zainteresuj się programem napisanym przez naszego forumowego kolegę <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
Pozdrawiam YaHooo 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
YaHooo, tylko, że chrobert chodzi chyba o dashboard.