Limitów nie powinno być ...

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Limitów nie powinno być ...

Post autor: zDaleKi »

Boras pisze:Ładne zestawienie może dodać go do faq?
Pomysł może dobry, przedyskutujemy to z moderatorami.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

Boras pisze:Ciekawe jaki to ma wpływ na te ich "dla zapewnienia powszechności usługi" itp.
Tak samo się mają jak u innych. ;)
Awatar użytkownika
raven18
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: raven18 »

pidsud
, a czy w Orange za 120zł nie przycinają przypadkiem do 64kb/s??
wow, to właściwie orange przoduje wśród dostawców komórkowych
akhmed

Post autor: akhmed »

Przoduje ? :D Niestety trudno mi to tak nazwać ponieważ jest to transfer ze sztucznie nałożonym limitem kilkaset razy mniejszym od faktycznych możliwości urządzeń i sieci...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
I tak nawiasem mogliby zapewnić choćby stały transfer na poziomie 256kb/s zważywszy że jest to bezprzewodowy internet...Za tą cene na kablu można mieć 1-2Mbit/s
7,2 Mbit to po prostu ich "chłyt" ;) marketingowy niestety ale skuteczny...i póki tak jest raczej sami nie będą chcieli nic z tym zrobić...
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

akhmed pisze:i póki tak jest raczej sami nie będą chcieli nic z tym zrobić...
Zobaczymy co będzie jak już się rynek nasyci ofertą internetu komórkowego, i jak w całej Polsce będzie już dostępna Neostrada przez CDMA450 (akurat będzie to mniej więcej w czasie, kiedy kończy mi się umowa z Erą :hyhy: )

A tak nawiasem, to niedawno wysyłałem do Ery maila z zapytaniem, czy zamierzają wprowadzić jakieś dodatkowe, wyższe "kajdany" dla użytkowników HSDPA, bo to niezrozumiałe, dlaczego przy tej technologii, która rzekomo ma osiągać 7,2mbps, ograniczać prędkość do 32kbps. Otrzymałem odpowiedź, że operator nie przewiduje innego ograniczenia oprócz 16kbps lub 32kbps i że jest ono niezależne od używanej technologii.
I jeszcze jeden news: poziom ograniczenia (16kbps lub 32kbps) zależy wyłącznie od decyzji operatora :szok:
Czyżby ktoś w centrali siedział i ręcznie nakładał ograniczenia według aktualnego humoru?
akhmed

Wątpie czy neostrada by coś zmieniła bo to przecież TP która nie wbije noża w plecy Orange....
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Z tym, że neostrada będzie działa pewnie z jedną stacją bazową. Nie będzie można przemieszczać się z usługą. Coś jak telefon stacjonarny w erze. Działa na ograniczonym obszarze.
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

akhmed pisze:Wątpie czy neostrada by coś zmieniła bo to przecież TP która nie wbije noża w plecy Orange....
To nie wbijanie noża w plecy to przejmowanie rynku. :hyhy:
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Co dwie głowy to niejedna. :]
Awatar użytkownika
Mikolaj211
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Mikolaj211 »

Ja na to liczę... Teraz nowa umowa z plusem, na rok. U mnie na CDMA być 31 grudnia. Czyli akurat trzy miesiące później rozwiążę umowę i będę mógł sobie założyć internet o TPSA.

Tylko jak :klnie: przyjadą ci sami fachowcy do zakładania tego, co mi antenę kierunkową na park ustawili, to pewnie nie będzie za dobrze działać...
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

akhmed pisze:Wątpie czy neostrada by coś zmieniła bo to przecież TP która nie wbije noża w plecy Orange....
Ale za to da się we znaki pozostałym operatorom - Plusowi i Erze.
ja.michal pisze:Z tym, że neostrada będzie działa pewnie z jedną stacją bazową. Nie będzie można przemieszczać się z usługą.
Jak dla mnie to bez różnicy, bo i tak używam mojego Blueconnecta jako net stacjonarny. Tylko raz skorzystałem z dobrodziejstwa mobilności i to prawdopodobnie w obrębie jednego BTS-a.
akhmed

No dzisiaj iplus przekroczył kolejną granicę mojej irytacji.... Transfer do mnie 16kbs... ode mnie 32kbs... Połączenie zrywane co chwile...Nawet z wejsciem na forum mam problemy...
W takim razie życzę wszystkim operatorom uczciwej konkurencji!Bo to co się w tej chwili wyprawia to czeski film a nie walka o klienta...
Boras
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Boras »

Sobota i niedziela to dni w których iplus zawsze ma jakieś problemy, nie wiem z cyzm to jest powiązane.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Boras pisze:Sobota i niedziela to dni w których iplus zawsze ma jakieś problemy
Nie pracują, siedzą w domach i zapychają nadajniki :hyhy:
ODPOWIEDZ