To może właśnie nad petycją w tym właśnie kierunku należy się zastanowić i być może taki temat założyć co da lepszy skutek.akhmed pisze:Moim zdaniem pozostały dwie opcje UKE albo UOKIK...
Iplus - petycja ?
Moderator: Moderatorzy
- bob
- Guru bezprzewodowy
Re: Iplus - petycja ?
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ja uważam, że zawsze można spróbować powalczyć. Argumenty, że przecież podpisywało się umowę i akceptowało warunki nie przemawiają do mnie. Jak podpisuję umowę o pracę, to nie znaczy, że nie mogę po jakimś czasie oczekiwać wyższego wynagrodzenia. Takie petycje świadczą o tym, że nasze społeczeństwo dorasta powoli do miana obywatelskiego. Ja zawsze wolę powalczyć trochę i mieć tę świadomość, że starałem się polepszyć swój byt
. Trzeba mieć świadomość, że operatorzy nie robią nam łaski i to dzięki nam klientom istnieją. Już samo to forum jest lekkim batem na operatorów, bo potencjalny klient gdy przeczyta parę postów to nie złapie się na miłe gadanie pracownika salonu. Masz umowę i masz obowiązek się z niej wywiązywać ale nikt nie zabroni i nie odbierze klientowi prawa do negocjowania lepszych warunków. Na takiej petycji gdyby przyniosła jakiś skutek, to wszyscy by skorzystali (również ci, którzy piszą że to nie ma sensu) ![:]](./images/smilies/splash.gif)

![:]](./images/smilies/splash.gif)
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Nie wiem dlaczego przypomina mi się przysłowie: wiatr może silnie wiać ale góra i tak się nie ugnie.
Ile jest tutaj osób za? 10, 20? Bedziecie chodzic po domach i prosić o podpisanie petycji?
Ile jest tutaj osób za? 10, 20? Bedziecie chodzic po domach i prosić o podpisanie petycji?
To jak zakładamy nowy temat Petycja do UOKIK i UKE ??
W tym wypadku mogliby pisać wszyscy użytkownicy Orange BlueConnect i IPlus...Myśle że wiele petycji składanych do tych urzędów dałoby jakiś efekt...
W tym wypadku mogliby pisać wszyscy użytkownicy Orange BlueConnect i IPlus...Myśle że wiele petycji składanych do tych urzędów dałoby jakiś efekt...
- bob
- Guru bezprzewodowy
Jestem za.akhmed pisze:Myśle że wiele petycji składanych do tych urzędów dałoby jakiś efekt...

Jest też przysłowie:Sundance_kid pisze:wiatr może silnie wiać ale góra i tak się nie ugnie.
"Cicha woda brzegi rwie" i "Jak sobie pościelesz tak się wyśpisz"
I jeszcze to mało eleganckie powiedzenie: "W kupie siła"
Nawet tyle na początek wystarczy.Każdy ma swoich znajomych i może rozpowszechnić tą informacje.Poza tym nie można nie doceniać internetu jako ogólnodostępnego medium...Możemy powalczyć bo jest o co.Ogólne zasady na jakich jest świadczona usługa bezprzewodowego dostępu do internetu(przez trzech dużych operatorów) nie są korzyste dla klienta i nie ma w tym zakresie i najprawdopodobniej nie będzie żadnych zmian.Sundance_kid pisze: Ile jest tutaj osób za? 10, 20? Bedziecie chodzic po domach i prosić o podpisanie petycji?
http://www.urtip.gov.pl/
http://www.uokik.gov.pl/
Ja jestem za!! i znam co najmniej 10 osób które podpisały by się pod taką petycją na dzień dzisiejszy, a na pewno jest ich więcej. Każdy zna kilka takich osób, nic nam nie szkodzi spróbować, nawet jak to będzie 200 osób to zwrócimy IM uwagę że coś jest nie tak, żadna instytucja sama z siebie nie zwróci uwagi na nic, dopiero robią to po jakimś sygnale, tak było i tak jest. A przecież nasi operatorzy nic złego nam nie zrobią za to że chcemy mieć lepiej
Warto się nad tym poważnie zastanowić, bo to może być pierwszy krok by wywalczyć swoje...
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- error
- Początkujący użytkownik forum
Witam,też się chętnie dopisze do tej akcji!Ale coś gdzieś słyszałem że w te sprawy będzie sie mieszać UE...
Asus AS F5-1AAP+iPlus(60)+hawei e 220 na 7m kabla usb:)
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ja Też!!!bob pisze:Jestem za.

HSDPA ~90KB/s, 10km od nodeB -103dBm
Szybkość czasu
Konfiguracja połączenia z internetem pod Ubuntu 8.04 iPlus E220
Szybkość czasu
Konfiguracja połączenia z internetem pod Ubuntu 8.04 iPlus E220
- Jakub
- Stały użytkownik forum
Odświeżam temat. Jestem jak najbardziej za.
Na stronie petycje.pl taka petycja znalazła by się na liście więc można by ją było łatwo znaleźć. Myślę, że warto spróbować. Nawet jak jesteśmy skazani na porażkę.
Na stronie petycje.pl taka petycja znalazła by się na liście więc można by ją było łatwo znaleźć. Myślę, że warto spróbować. Nawet jak jesteśmy skazani na porażkę.
- lukaso
- Użytkownik forum
Zawsze jest wyjscie i transfer można dokupić sobie smsem, prawda? Temat byl zakaldany dawno, wszedł paly, pozmieniał rynek, iplus dodał transferu i wygrywa testy na najlepszy internet mobilny (komputer świat). Mam nadzieje że Ci się udało osiągnąc to co chciałeś i masz teraz większy transfer. peace
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-11-05, 22:40 ]
Używaj wielkich liter na początku zdania.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2008-11-05, 22:40 ]
Używaj wielkich liter na początku zdania.
Ostatnio zmieniony 2008-11-05, 22:39 przez lukaso, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To jest baaaardzo nieopłacalnelukaso pisze:Zawsze jest wyjscie i transfer można dokupić sobie smsem, prawda?

No jakoś słabo ja to widzę te zwiększenie transferu. iPlusa mam od 13 miesięcy i jak miałem 1GB tak mamlukaso pisze:wszedł paly, pozmieniał rynek, iplus dodał transferu

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)