Grochówkę by podgrzało.bob pisze:Tu taki Humvee co nagrzewa ludzi do 50 stopni C

Moderator: Moderatorzy
Grochówkę by podgrzało.bob pisze:Tu taki Humvee co nagrzewa ludzi do 50 stopni C
Taki Hot (kitchen) Spot.YaHooo pisze:Wygląda to jak coś w stylu anteny satelitarnej
Aż zgłodniałem.Jojo pisze:Grochówkę by podgrzało.
Wystarczy zjeść zimną, wycelować w żołnierza i podgrzewa w żołądkuJojo pisze:Grochówkę by podgrzało.
I to na dodatek przenośnybob pisze:Taki Hot (kitchen) Spot.
Taki FastFood.YaHooo pisze:Wystarczy zjeść zimną, wycelować w żołnierza i podgrzewa w żołądku
I to potwierdza tezę, że Fast Food'y są niezdroweJojo pisze:Taki FastFood.
Ja w mikrofalówce tej firmy gotowałam jajka. Inteligencja chciała, żeby było szybciej i wsadziła dwa jajka w kubek z woda i do mikrofalówki. Huk był wielki. Efekt: pół kuchni do mycia, w mikrofalówce do wymiany zaczep od drzwiczek i bezpiecznik a kubek a arcolocu wyleciał w czasie wybuchu i sie nie potłukłPatryk_ pisze:YaHooo napisał/a:
stara mikrofala. Daewoo
To są niezniszczalne sprzety.
Bo jest gotowane.Jojo pisze:Dlaczego jedzenie z mikrofali smakuje inaczej
No nie wpadłem na taki patentSundance_kid pisze:Inteligencja chciała, żeby było szybciej...
To jest po prostu podwyższenie temperatury wodu znajdującej się w pożywieniu. Nic poza tym.bob pisze:To już nie ma nic wspólnego z gotowaniem i smacznym jedzeniem.
Albo całkowite jej wyparowanie i wtedy widać jak twarde staje się to, co chciało się zjeść.YaHooo pisze:To jest po prostu podwyższenie temperatury wodu znajdującej się w pożywieniu.
YaHooo pisze:Wystarczy zjeść zimną, wycelować w żołnierza i podgrzewa w żołądku![]()
Jojo pisze:Taki FastFood.![]()
Nie, ale może spróbuję za jakiś czasja.michal pisze:A wodę gotowaliście w mikrofalówce? Dziwna herbata z tego wychodzi. Inny smak ma.
Oglądałem o tym na Discoverybob pisze:Tu taki Humvee co nagrzewa ludzi do 50 stopni C. Zasięg rażenia to podobno 0,5km.
Nie ustawiaj na parowanie lub gotowanie.YaHooo pisze:Oby tylko nie wyparowała mi cała woda
Ja tam jak coś podgrzewam (czyli np. mam usmażonego kotleta i chcę go tylko podgrzać bo wystygł) to ustawiam grzanie na maxa i 1.5-2 minutJojo pisze:Nie ustawiaj na parowanie lub gotowanie.
Czasem tak jest ale lepiej żeby był słuch niż zimnyYaHooo pisze:Ale czasem wychodzi trochę suchy...
To jest jedyne zastosowanie mikrofalówki które uznaję. Podgrzać bo wystygło albo podgrzać/rozmrozić żeby można było coś dalej z tym zrobić.YaHooo pisze:czyli np. mam usmażonego kotleta i chcę go tylko podgrzać bo wystygł
No też racjaprzemox.1 pisze:Czasem tak jest ale lepiej żeby był słuch niż zimny
I w zasadzie tylko do tego jej używam. Jeszcze nic w mikrofali nie ugotowałem. Tylko rozmrażanie/podgrzanie. Jadłem kilka razy potrawy przyrządzane całkowicie w mikrofali i już więcej nie chcę...wojteks pisze:To jest jedyne zastosowanie mikrofalówki które uznaję.
Preferuję bardziej piekarnik.YaHooo pisze:podgrzanie
Tu trzeba uważać bo potrafi się ściąć wierzch np. kurczaka a w środku lód. Najlepsza metoda z rana zostawić na popołudnie to coś do rozmrożenia.YaHooo pisze:Tylko rozmrażanie
To prawda, ale niestety, czasem trzeba.bob pisze:Tu trzeba uważać bo potrafi się ściąć wierzch np. kurczaka a w środku lód.
Racja, ale piekarnik jest wolniejszy, a ja nie lubię czekać za bardzobob pisze:Preferuję bardziej piekarnik.
Aż tak dużych rzeczy to nie rozmrażam. Jedynie czasem jak moja Mama zrobi więcej kotletów i włoży do zamrażarki by kiedyś rozmrożyć jak się nie będzie chciało gotowaćbob pisze:Tu trzeba uważać bo potrafi się ściąć wierzch np. kurczaka a w środku lód.
Widać na łatwiznę idzieYaHooo pisze:by kiedyś rozmrożyć jak się nie będzie chciało gotować
Czasem trzebaprzemox.1 pisze:Widać na łatwiznę idzie
Jak zaczniesz sam sobie gotować to zobaczysz jak to dobrze pójść czasem na łatwiznęprzemox.1 pisze:Widać na łatwiznę idzie
Myślisz że frytki w McDonald jesz prosto z obieranych ziemniakówprzemox.1 pisze:Widać na łatwiznę idzie
No ba, może mają jeszcze za McDonald'em posiać pole kartofliJaco pisze:frytki w McDonald jesz prosto z obieranych ziemniaków
I jeszcze więcej, mieliby z kartofli frytki robić?YaHooo pisze:No ba, może mają jeszcze za McDonald'em posiać pole kartofli