UWAGA - PLUS ZMIENIA REGULAMIN
Moderator: Moderatorzy
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: UWAGA - PLUS ZMIENIA REGULAMIN
Jeszcze Plus nowych umów nie rozesłał przynajmniej ja nie dostałem więc nie_wiem jeszczę czy będzie można zrezygnować z umów z karą za rezygnację , na jednym z portali piszą że bez kary a na innym że z karą można zrezygnować jak ja dostanę list to zaraz się za niego biorę i wybiorę się nawet do Rzecznika Praw Konsumenta jak w salonie plusa nie podadzą szczegółów to się u niego dowiem .
Ostatnio zmieniony 2009-05-13, 18:38 przez szmitz, łącznie zmieniany 1 raz.
- sus
- Specjalista bezprzewodowy-junior
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
sus, w każdym regulaminie jest data od kiedy obowiązuję.
Zobaczcie też: Ustawa o ochronie konsumenta.
Zobaczcie też: Ustawa o ochronie konsumenta.
-
- Początkujący użytkownik forum
Ja wiem że dostałem nową umowę ale że aktualnie mieszkam w dość dużej odległości od adresu korespondencyjnego nie mam możliwości spojrzenia na niego. Gdybyś jednak "szmitz" wyprzedził mnie i zorientował się już w sprawie zapodaj aktualizacje na forum 

- Tomi 25
- Stały użytkownik forum
Z tego co piszą Plus będzie wysyłać nowy regulamin wszystkim swoim klientom podobno 30 dni przed wejściem w życie nowego regulaminu.Gdy otrzyma się nowy regulamin to w ciągu 7 dni trzeba poinformować ich czy akceptuje się nowy regulamin.Jeśli nie akceptujemy to mamy prawo zerwać umowę bez żadnych konsekwencji. Zobaczymy jak to będzie w praktyce 

-
A więc informuje wszystkich że wraz z najbliższą fakturą/rachunkiem otrzymacie nowy regulamin wraz z pismem w którym jasno jest napisane że w ciągu 7 dni od daty zapłaty rachunku można zerwać umowę bez konsekwencji 
Ot to ci wszystko. Ja nie czekam i dziękuje już Plusowi

Ot to ci wszystko. Ja nie czekam i dziękuje już Plusowi

- Simonel
- Stały użytkownik forum
Mam pytanie... Wczoraj dostałem rachunek wraz z nowym regulaminem; czyli teraz gdy będę go opłacał w poniedziałek, jak chce zerwać umowę z Plusem idę do ich salonu, mowie im ,że nie zgadzam się z nowym regulaminem i to wszystko? Będę po tym "zabiegu" już wolny?
Simonel ^^
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Simonel teoretycznie tak.
-
Jak bedzie wyglądało dostarczenie nowego regulaminu osobą korzystającym z rachunku elektronicznego?
W dniu 13.05 "otrzymałem" e-fakturę ale nie na w niej ani słowa o zmianie regulaminu. Może przyślą pocztą.
W dniu 13.05 "otrzymałem" e-fakturę ale nie na w niej ani słowa o zmianie regulaminu. Może przyślą pocztą.
- Simonel
- Stały użytkownik forum
Sundance_kid napisała:
"Simonel teoretycznie tak" - czemu tylko teoretycznie?
"Simonel teoretycznie tak" - czemu tylko teoretycznie?

Simonel ^^
- bob
- Guru bezprzewodowy
Dlatego, że jak to było z Erą mogą wbrew prawu stawiać opór i się wykręcać a nawet zastraszać swoich klientów.Simonel pisze:czemu tylko teoretycznie?
-
Ja dostałem rachunek pocztom 8 maja i nie było regulaminu nowego tylko abonament na Iplusa, jak dostanę nowy regulamin to idę do salonu zobaczyć jak z tom rezygnacją . Kumpel z szkoły muwił ze słyszał w salonie że do 15 czerwca muszą go rozesłać - info nie 100 % stał w kolejce po nowy telefon a przednim ktoś gadał ze sprzedawcą w salonie o rezygnacji z tego iplusa . Do salonu mam blisko więc zawszę mogę iść zapytać .
Ostatnio zmieniony 2009-05-16, 15:23 przez szmitz, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Chyba tym raczej sprawa będzie wyglądała inaczej niż z Erą kilka lat temu ze względu na to że wtedy Era broniła się mocno przed ucieczką klientów (mówili że to kosmetyczne poprawki
) a Plus tego wcale nie ukrywa.
Plus jako jedyny z 4 operatorów wyraził chęć współpracy z UKE po ostatniej kontroli i widać że chce z tego wyjść z twarzą aby nie stracić i tak już słabego wizerunku - walka cenowa z Play wszystkim operatorom daje popalić. Podobno szykowane są specjalne propozycje dla dobrych klientów aby pozostali w sieci.
Tak swoja drogą, ciekawe jak to będzie wyglądać u pozostałej 3 - ale to już opcja na nowy temat.
Jak już będę się wybierać aby zerwać umowę poinformuje wszystkich o tym jak to wygląda w rzeczywistości.
Do kolegi Simonel - czy czytałeś co jest napisane na odwrocie nowego regulaminu czy nie do końca ? Jest tam dość jasno opisane jak wygląda zerwanie umowy z tym operatorem.
Fajnie że dbasz o naszą polską mowę - ale piszę się "tą" czy "tom" Jaco ?

Plus jako jedyny z 4 operatorów wyraził chęć współpracy z UKE po ostatniej kontroli i widać że chce z tego wyjść z twarzą aby nie stracić i tak już słabego wizerunku - walka cenowa z Play wszystkim operatorom daje popalić. Podobno szykowane są specjalne propozycje dla dobrych klientów aby pozostali w sieci.
Tak swoja drogą, ciekawe jak to będzie wyglądać u pozostałej 3 - ale to już opcja na nowy temat.
Jak już będę się wybierać aby zerwać umowę poinformuje wszystkich o tym jak to wygląda w rzeczywistości.
Do kolegi Simonel - czy czytałeś co jest napisane na odwrocie nowego regulaminu czy nie do końca ? Jest tam dość jasno opisane jak wygląda zerwanie umowy z tym operatorem.
Fajnie że dbasz o naszą polską mowę - ale piszę się "tą" czy "tom" Jaco ?

-
A co pisze o zerwaniu jest jakaś kara bo ja nie dostałem nowego regulaminu ??
Netia 2Mb/s. 
Router:D-Link DIR-655 + Modem : D-Link DSL-320T i E3131, 12.9.2013 3G Networks

- bob
- Guru bezprzewodowy
b3ast, takie uwagi na PW proszę następnym razem. Jaco tylko zaznaczył kolorkiem a nie poprawił więc pytanie nie pod ten adres.b3ast pisze:Fajnie że dbasz o naszą polską mowę - ale piszę się "tą" czy "tom" Jaco ?

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ciekawe co to za specjalne promocje oraz kogo uważają za dobrego klientab3ast pisze:Podobno szykowane są specjalne propozycje dla dobrych klientów aby pozostali w sieci.

Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- valdens
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jutro wysyłam pisemko, że albo pełna prędkość 24h bez limitu, albo baj baj.YaHooo pisze:Ciekawe co to za specjalne promocje oraz kogo uważają za dobrego klientab3ast pisze:Podobno szykowane są specjalne propozycje dla dobrych klientów aby pozostali w sieci.
Jaką prorokujecie odpowiedź?

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nieoficjalna - śmiech.valdens pisze:Jaką prorokujecie odpowiedź?
Oficjalna - nic z tego.
- wojteks
- *** Administrator ***
Przecież sobie sam napisałeś:valdens pisze:Jaką prorokujecie odpowiedź?
valdens pisze:baj baj
Nie pomagam na PW!
- valdens
Podwojenie limitu z 1GB na 2GB? To wywołuje u mnie śmiech (mam już możliwość podłączenia się do zwykłego neta, przez kabel). Jak inaczej oni mogą zachęcić do pozostania, jeśli nie ściągnięciem limitu?Jo_gurt pisze:Nieoficjalna - śmiech.
Oficjalna - nic z tego.
- wojteks
- *** Administrator ***
Limitu nie ściągną bo w PL ssacze by zabili ich sieć szkieletową i BTSy/NodeB.valdens pisze:Jak inaczej oni mogą zachęcić do pozostania, jeśli nie ściągnięciem limitu?
Nie pomagam na PW!
-
Jak nie dostałem regulaminu w maju razem z rachunkiem to kiedy mi go przyślą pocztą ??
Netia 2Mb/s. 

-
W piątek byłem w salonie plusa ,dałem tylko dowód osobisty i podałem numer tel i miła pani sama wydrukowała wypowiedzenie podpisałem i sprawa załatwiona .
A już w sobote dzwonił przedstawiciel plusa z propozycją przedłużenia umowy na "preferencyjnych zasadach " Obiecałem że się zastanowie.
A czy ktoś już wie co będzie z "MiXplus" je też obejmie zmiana regulaminu ? Miła pani z infolinij nie chciała nic powiedzieć .
A już w sobote dzwonił przedstawiciel plusa z propozycją przedłużenia umowy na "preferencyjnych zasadach " Obiecałem że się zastanowie.
A czy ktoś już wie co będzie z "MiXplus" je też obejmie zmiana regulaminu ? Miła pani z infolinij nie chciała nic powiedzieć .
- valdens
Możesz zdradzić, jak wyglądają te "preferencyjne zasady"? No przecież możesz...next22 pisze:przedstawiciel plusa z propozycją przedłużenia umowy na "preferencyjnych zasadach "

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jak to jest zmiana regulaminu świadczenie usług telekomunikacyjnych to wszystko obejmuje.next22 pisze:A czy ktoś już wie co będzie z "MiXplus" je też obejmie zmiana regulaminu ? Miła pani z infolinij nie chciała nic powiedzieć .
- tomaszmadaj
- Użytkownik forum
Jeśli ktoś zainteresowany nowym regulaminem zapraszam
Ostatnio zmieniony 2009-05-17, 19:05 przez tomaszmadaj, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Tomek
-
- Użytkownik forum
ja poproszę email
[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2009-05-18, 00:03 ]
Wyciąłem email, żeby Ci jakiś spam nie zaczął przychodzić bo boty latają po sieci.
[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2009-05-18, 00:03 ]
Wyciąłem email, żeby Ci jakiś spam nie zaczął przychodzić bo boty latają po sieci.

Ostatnio zmieniony 2009-05-17, 23:02 przez shedtt, łącznie zmieniany 1 raz.
- bob
- Guru bezprzewodowy
-
Dzisiaj przeglądając e-bok przypadkowo znalazłem informację o zmianie regulaminu.
Myśląc że regulamin będzie dołączony do następnej e-faktury o mało co straciłbym możliwość wypowiedzenia umowy.
Ta informacja jest nieco ukryta, znajduje się w zakładce:
ROZLICZENIA I PAKIETY --> Rachunek elektroniczny --> Lista plików do pobrania. Tytuł pliku : List przewodni.
[ Komentarz dodany przez: bob: 2009-05-17, 20:15 ]
Pozwoliłem sobie wyróżnić.
Myśląc że regulamin będzie dołączony do następnej e-faktury o mało co straciłbym możliwość wypowiedzenia umowy.
Ta informacja jest nieco ukryta, znajduje się w zakładce:
ROZLICZENIA I PAKIETY --> Rachunek elektroniczny --> Lista plików do pobrania. Tytuł pliku : List przewodni.
[ Komentarz dodany przez: bob: 2009-05-17, 20:15 ]
Pozwoliłem sobie wyróżnić.

Ostatnio zmieniony 2009-05-17, 19:14 przez valdikrk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
A tak z innej beczki czy trzeba będzie zwrócić modem?