Ja Linucha mam na PS3. Windowsa nie.SQ08 pisze:A Linux i Windows to swoją drogą można wszędzie zainstalować.

[ Dodano: 2009-06-03, 13:28 ]
A kiedyś kupię sobie MacBook Air`a i zainstaluję Debiana.

Moderator: Moderatorzy
Ja Linucha mam na PS3. Windowsa nie.SQ08 pisze:A Linux i Windows to swoją drogą można wszędzie zainstalować.
No właśnie - ogromna zaletaSQ08 pisze:A Linux i Windows to swoją drogą można wszędzie zainstalować
Ale Windowsa mogę mieć na E51 a Linuksa nie, jak już mówimy o bezużytecznych zastosowaniachbob pisze:Ja Linucha mam na PS3. Windowsa nie.
Mów za siebie.Jo_gurt pisze:jak już mówimy o bezużytecznych zastosowaniach
Do sprawdzania poczty i chodzenia po forum.Jo_gurt pisze:do jakich to rzeczy używałeś linuksa na ps3
Napiszę tak. Fajne rozwiązanie dla serwera UPnP w moim przypadku.Jo_gurt pisze:bob, no to pochwal się do jakich to rzeczy używałeś linuksa na ps3?
Proszę nie pisać jak nie masz pojęcia o czym piszesz.ja.michal pisze:Do sprawdzania poczty i chodzenia po forum.
No ale konkretniejbob pisze:Fajne rozwiązanie dla serwera UPnP w moim przypadku.
Czyli nawet poczta i bez-kabli nie chodzi?bob pisze:Proszę nie pisać jak nie masz pojęcia o czym piszesz.![]()
Dostęp do MP3 i Last.fm z AVR-4306 głównie.Jo_gurt pisze:Po co ci ten serwer UPnP?
Dlaczego?Jo_gurt pisze:bob, to już laptop lepszy i wygodniejszy
Ale ja cały czas mam Linuksa na PS3 i niczego nie muszę kombinować. Na początku tylko musiałem się zapoznać z tematem. Nie widzę żadnej różnicy między stacjonarnym komputerem (który ma 256 RAM) z Linuksem i PS3 z Linuksem.Jo_gurt pisze:Bo jest przystosowany do dokładnie takich zadań i nie trzeba nic kombinować
Jo_gurt, weź pod uwagę, że to nadal konsola do gier do użycia w każdej chwili. Niczego nie traci.Jo_gurt pisze:No nie wiem, jak dla mnie robienie z maszynki do grania za 1600zł+dodatki -> PCta za 300zł jest raczej przerostem linuksowej formy nad treścią
Nie wiem.Jo_gurt pisze:bob, na PS3 da się odpalać gierki z PSX (PSOne)?
I to twoim zdaniem zaleta?SQ08 pisze:Bo MacOS X nie działa na byle jakim złożonym blaszaku
Po pierwsze - to samo tyczy się MS. Po drugie przydatność/jakość a zyski to dwie różnie, czasem całkowicie oderwane od siebie rzeczySQ08 pisze:gdyby MacOS X był taki zły jak niektórzy piszą, Apple nie miałoby z każdym miesiącem większych zysków nawet w czasach kryzysu gospodarczego
ZapewneSQ08 pisze:Naprawdę nie wiem dlaczego niektórzy są tak uprzedzeni do Apple zapewne nie mając za dużo z tą firmą i jej produktami do czynienia.
Bo jeśli nie, a na Linuksie dałoby się odpalić emulator to byś mnie przekonałbob pisze:Nie wiem.
Trzeba znaleźć taką tabelę z kodem produktu PS3. Tam była rozpiska. Widziałem to kiedyś.
Ogólnie w Polsce droższy sprzęt nie jest mile widziany. Inna sytuacja jest u Ciebie w Niemczech.SQ08 pisze:Naprawdę nie wiem dlaczego niektórzy są tak uprzedzeni do Apple zapewne nie mając za dużo z tą firmą i jej produktami do czynienia.
Ja bym powiedział precyzyjniej: droższy nieadekwatnie do korzyścibob pisze:Ogólnie w Polsce droższy sprzęt nie jest mile widziany.
I jeszcze zapłacił, żeby Cię przekonać to raczyłbyś się zastanowić.Jo_gurt pisze:Bo jeśli nie, a na Linuksie dałoby się odpalić emulator to byś mnie przekonał
Takie są realia u nas. W krajach dostatku inaczej się podchodzi do przedmiotów.Jo_gurt pisze:droższy nieadekwatnie do korzyści
No tak, konsumpcjonizmbob pisze:W krajach dostatku inaczej się podchodzi do przedmiotów.
Wystarczy popatrzyć na zadłużenie Brytyjczyków a u nas.Jo_gurt pisze:konsumpcjonizm
Muszę poszukać bo z kilka miesięcy temu to widziałem i czytałem na ten temat.Jo_gurt pisze:podrzuć ja możesz.