key przykład ,,ni w kij ni w oko '' mucha to mucha a człowiek to człowiek. Mucha je kupę bo musi, ja kupiłem sprzęt bo chciałemkey pisze:Miliony much jedza kupe. Wezniesz to jako wyznacznik twojej diety?

Moderator: Moderatorzy
key przykład ,,ni w kij ni w oko '' mucha to mucha a człowiek to człowiek. Mucha je kupę bo musi, ja kupiłem sprzęt bo chciałemkey pisze:Miliony much jedza kupe. Wezniesz to jako wyznacznik twojej diety?
Bo w naszym kraju panuje swoboda gospodarcza i co nie jest zabronione jest dozwolone. Także szukanie jeleni, którym można sprzedać coś z czego nie będą mieli prawa korzystać. Jeśli jest na coś popyt to czemu nie sprzedawać, jeśli za wprowadzenie do obrotu nie ma żadnych kar.adziu82 pisze:Nie zgodzę się z Tobą, napisałem że tego jest dużo, dużo więcej niż 4 lata temu, on nie chce chyba raczej tego wypchnąć, tylko mu to schodzi i bierze następne bo ludzie się chyba o to pytają,
Święte słowa krystianb, key napisał , że sprzedaż noża jest legalna, ale użycie jego do jakiegoś morderstwa już tak.krystianb pisze:Jeśli jest na coś popyt to czemu nie sprzedawać, jeśli za wprowadzenie do obrotu nie ma żadnych kar.
Wydaje Ci się. Problem wykryją zdalnie.adziu82 pisze:Rozumiem key, ale powiedz jak oni mają to wykryć, np na moich terenach, od kilku lat nikogo tu nie było,
Teraz to żeś palną, yaga na 900MHz ma inne wymiary niż na 2.4GHz.adziu82 pisze: Antenka jak antenka, do modemu, czy radiówki jest taka sama
A co ja pisałem? Wystarczy że zrobią pomiar zza Twojego płotu i już będą dokładnie wiedzieć, że to Ty generujesz syf w eterze.adziu82 pisze:musieli by chodzić po domach i sprawdzać każdą.
Maja odpowiedni sprzet.adziu82 pisze:Rozumiem key, ale powiedz jak oni mają to wykryć
A to dziadostwo "dzwiga" wszystko co jest na pasmie ktore wzmacnia, n.p. zaklocenia z sprzetu AGD. N.p. masz TV, ktory w pasmie GSM jest na granicy dozwolonej emisji, to po przejsciu przez repeater walisz z moca 50 dB (wzmacniacz) + 12 dB (antena) w kierunku BTSa. To jest prawie ze 16 milionow razy wiecej niz dozwolone.krystianb pisze:Oczywiście nie wiesz tego, że zasięg zakłócający jest przynajmniej 10 razy większy od skutecznego?
........
Przypuśćmy, że ten twój wynalazek ma działa do 100m od anteny wewnętrznej, to jeszcze kilometr dalej "słyszalny" jest jego szum w eterze.
krystianb chodzi mi o wygląd tylko. Nie o częstotliwość. Ja wiem, że mogą wykryć, to jest tylko głupia spekulacja. Pomału po Waszej rozmowie, zastanawiam się o tym żeby odłączyć to, ale co jak ja w domu nie mam zasięgu a to mi pomaga. Key zaraz napisze to niech Ci operator zamontuje.krystianb pisze:Teraz to żeś palną, yaga na 900MHz ma inne wymiary niż na 2.4GHz.
Nie stac cie.adziu82 pisze:Key zaraz napisze to niech Ci operator zamontuje.
Oj,już się nabijasz. A zaraz będziesz pisał, że masz ale nie masz, albo masz ale nie kupisz, czyli cię nie staćkey pisze: Nie stac cie.
Antenę yagi-uda na oko bez problemu można rozpoznać czy jest na 450, 900 czy 2100MHz.adziu82 pisze:krystianb chodzi mi o wygląd tylko.
Nie, pisze fakty.adziu82 pisze:Oj,już się nabijasz.
Ja nie potrzebuje.adziu82 pisze:A zaraz będziesz pisał,
No tak, ale na oko nie wiesz czy ja mam podłączoną ja pod modem czy pod wzmacniacz i pod co jeszcze można ja podłączyć.krystianb pisze:Antenę yagi-uda na oko bez problemu można rozpoznać czy jest na 450, 900 czy 2100MHz.
To tylko wstępne typowanie, potem sprzęt pomiarowy szybko powie co jest na drugim końcu kabla.adziu82 pisze:No tak, ale na oko nie wiesz czy ja mam podłączoną ja pod modem czy pod wzmacniacz
Nikt nie szuka anten. Jak na BTSie sie nie zgadza SNR (a jest jednym z monitorowanych parametrow), to jest wysylane auto z antenkami. Oni mierza a nie ogladaja.krystianb pisze:To tylko wstępne typowanie, potem sprzęt pomiarowy szybko powie co jest na drugim końcu kabla.
Możesz jaśniej ja.michal,router 3G? Coś jak wzmacniacz, podepnę się pod niego tym telefonem co opisałeś? A na zewnątrz będzie antenka podpięta pod router? Bo chyba ma to poprawić sygnał, nie wiem czy dobrze Cie rozumiem.ja.michal pisze:Można też użyć routera 3G, np. Optiona, który ma wyjście na analogowy, zwykły telefon i oczywiście złącze na antenę zewnętrzną.
Router z wbudowanym lub podpietym pod USB modemem. Michal sugerowal ten:adziu82 pisze:Możesz jaśniej ja.michal,router 3G?
Ale czy to jest legalne? Według mnie to jest podobne działanie co wzmacniacz, czy mylę się? Każdy telefon można podpiąć pod ten router? I czy można więcej podpiąć niż jeden telefon?key pisze:router robi za przejsciowke miedzy GSM/UMTS a telefonem i internetem.
Tak.adziu82 pisze:Ale czy to jest legalne?
Mylisz sie. Bardzo.adziu82 pisze:Według mnie to jest podobne działanie co wzmacniacz, czy mylę się?
Kazdy aktualny przystosowany do dzialania na standartowych liniach telefonicznych.adziu82 pisze:Każdy telefon można podpiąć pod ten router?
Jest opisane w instrukcji: Router potrafi zasilic jeden telefon.adziu82 pisze: I czy można więcej podpiąć niż jeden telefon?
Key, to nie lepiej założyć stacjonarnego telefonu? Czy z tym co opisujecie, można wyjść np przed dom albo trochę dalej? Kartę sim trzeba włożyć do tego telefonu, a ja np siedzę często na internecie w moim smartfonie, a wątpię żeby ten telefon co opisujesz ma duży wyświetlacz i można latać jak na 4 calach.key pisze:Mozesz n.p. zalozyc telefon DECT i pare sluchawek, mozesz podpiac centralke zasilajaca pare telefonow na kablu
Jak masz mozliwosc - kabel jest lepszy od wszelakich radiowek.adziu82 pisze:Key, to nie lepiej założyć stacjonarnego telefonu?
Tak. Jesli to zasilisz - to nie ma aku.adziu82 pisze:Czy z tym co opisujecie, można wyjść np przed dom albo trochę dalej?
Sprawdzales linka?adziu82 pisze:Kartę sim trzeba włożyć do tego telefonu,
W czym problem? Laczysz sie przez WiFi.adziu82 pisze:a ja np siedzę często na internecie w moim smartfonie
To nie jest telefon.adziu82 pisze:a wątpię żeby ten telefon co opisujesz ma duży wyświetlacz i można latać jak na 4 calach.
Juz pisalem - 3G i 2G to rozne technologie, czesto rozne czestotliwosci i rozne BTSy - nawet jesli sa na tym samym maszcie.adziu82 pisze:Mam za maxa zasięg w telefonie i rozmawia się lepiej niż na 2G, gdzie często nie może się połączyć z 2G, szuka i nic.
Key ja wiem o tym że to są dwie technologie, problem, a raczej zaletą jest to że wzmacniacz nie obsługuje 3G tylko GSM, a ja przy pomocy wzmacniacza mam full zasięg 3G w domu ,gdzie normalnie muszę szukać 1-2 kresek za oknem, wychylając się i trzymać telefon w jednym miejscu.key pisze:Juz pisalem - 3G i 2G to rozne technologie
Ciekawe czy można je kupić ot tak w sklepie. Ja jednak dalej pozostanę przy opinii że nie można jeżeli nie zamontował ich operator.adziu82 pisze:Dostałem odpowiedź mailową od Orange z kilkoma repeaterami, które można używać legalnie.
Poniżej cytat ze strony http://www.dipol.com.pl/wzmacniacz_repe ... _A6765.htmadziu82 pisze:SIGNAL GSM-305
Kod: Zaznacz cały
Uwaga dotycząca używania repeaterów: W świetle Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 19 sierpnia 2011 r. (Dz. U. Nr 188 poz. 1122), obowiązującego od 13 marca 2012 roku, każda osoba użytkująca wzmacniacz GSM, nie będąca przedsiębiorcą telekomunikacyjnym posiadającym ogólnopolską rezerwację częstotliwości wykorzystywanych do świadczenia usług za pośrednictwem stacji bazowych, musi uzyskać pozwolenie radiowe.