czyli jedyny sposob zeby sie tego dowiedziec jest sprawdzic fizycznie?dexter18 pisze:rogers napisał/a:
Ostatnio zauważyłem zakłócenia na linii, tzn natychmiast po odberaniu słuchawki występują zakłócenia na linii, tak że ledwo zdąze powiedzieć "dzien dobry"
Coś mi tu śmierdzi. Chyba ktoś wpiął się na lewo w twoją linię.
livebox 2.0- obce urządzenia w sieci lokalnej
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Re: livebox 2.0- obce urządzenia w sieci lokalnej
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie wierzę w to, że ktoś się podpiął pod linię, nie jest możliwa równoległa praca 2 modemów ADSL na jednej linii a skoro internet trzyma połączenie to rozmowy głosowe od pewnego miejsca się rozdzielają od ADSLa więc składaj reklamacje na połączenia głosowe.rogers pisze:czyli jedyny sposob zeby sie tego dowiedziec jest sprawdzic fizycznie?
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie ma "pewnego miejsca". Aktualna implementacja to filtr gornoprzepustowy w modemie + filtr dolnoprzepustowy przed telefonem. Albo telefon za modemem - wtedy filtr jest w modemie.wojteks pisze:skoro internet trzyma połączenie to rozmowy głosowe od pewnego miejsca się rozdzielają od ADSLa więc składaj reklamacje na połączenia głosowe.
Nie pomagam na PW.
- wojteks
- *** Administrator ***
Raczej chodziło mi o drugą stronę łącza, bo po stronie klienta to wszystko jest w obrębie domu/mieszkania.key pisze:Nie ma "pewnego miejsca"
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
telefon jest podłączony bezpośrednio do liveboxa, nie do gniazdka.
mam pytanie, co trzeba zrobić żeby usunąć "kuba-komputer" z urządzeń multimedialnych na obrazku poniżej?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 58e8a.html
mam pytanie, co trzeba zrobić żeby usunąć "kuba-komputer" z urządzeń multimedialnych na obrazku poniżej?
- wojteks
- *** Administrator ***
Masz telefon po VoIP czy zwykły analogowy a w LB jest tylko filtr?rogers pisze:telefon jest podłączony bezpośrednio do liveboxa, nie do gniazdka.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
nie wiem, wiem tyle że do niedawna był podłączony do gniazdka ale neostrada oferuje podłączenie telefonu bezpośrednio do lb. ktos stwierdził że voipowy, wiec chyba tak jest.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tam juz w ogole nie ma sie gdzie wpiac.wojteks pisze:Raczej chodziło mi o drugą stronę łącza, bo po stronie klienta to wszystko jest w obrębie domu/mieszkania.
I - wiekszosc aktualnych lini telefonicznych jest w NGN - tam nie ma analogowego voice.
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
ponawiam pytanie, co trzeba zrobić żeby usunąć "kuba-komputer" z urządzeń multimedialnych na obrazku poniżej?
http://www.fotosik.pl/pok...724f958e8a.html
http://www.fotosik.pl/pok...724f958e8a.html
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
- Użytkownik forum
zauwazylem ze przy kazdym uruchomieniu mojego komputera w katalogu
C->uzytkownicy->ja
instaluje sie plik tekstowy o nazwie 'agent'. plik ma rozszerzenie .log i jest pusty.
w zakladce "sieci" na moim laptopie sytuacja wczoraj przedstawiała sie nastepujaco:
dzis natomiast wyglada to tak:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8ea ... be7c8.html
nastąpiła mała zmiana, tzn w zakładce "komputery" pojawił się mój laptop, którego wczoraj w tej samej zakładce nie było.
poza tym czy ktoś wie, dlaczego w "urządzeniach multimedialnych" znajduje się "kuba-komputer". ma on przydzielony adres ip, który pojawił się za pierwszym razem gdy użyłem komendy tracert pomiedzy brama domyslna a pierwszym serwerem
czy w zakladce "komputery" powienien w ogole znajdować sie livebox?
C->uzytkownicy->ja
instaluje sie plik tekstowy o nazwie 'agent'. plik ma rozszerzenie .log i jest pusty.
w zakladce "sieci" na moim laptopie sytuacja wczoraj przedstawiała sie nastepujaco:
dzis natomiast wyglada to tak:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8ea ... be7c8.html
nastąpiła mała zmiana, tzn w zakładce "komputery" pojawił się mój laptop, którego wczoraj w tej samej zakładce nie było.
poza tym czy ktoś wie, dlaczego w "urządzeniach multimedialnych" znajduje się "kuba-komputer". ma on przydzielony adres ip, który pojawił się za pierwszym razem gdy użyłem komendy tracert pomiedzy brama domyslna a pierwszym serwerem
czy w zakladce "komputery" powienien w ogole znajdować sie livebox?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
rogers wyłączyłeś WiFi jak radziłem? Posprawdzałeś jak wyłączasz komputery co się dzieje? Bo tak ciężko wróżyć.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Użytkownik forum
wydaje mi sie ze moze to miec niewiele wspolnego z samymi komputerami.
co mi tam, podziele sie dzisiejszymi obserwacjami. włączyłem dzis przenośne radyjko rodem z carrefoura w trybie AM i zacząłem machać nim wokół telewizora. usłyszałem MOCNE zakłócenia. myslicie ze moze to byc wina kabla od anteny? ponieważ te zakłócenia trwały także po jego odłączeniu.
zauważyłem też "trzaski" przy monitorach komputerowych i telewizyjnych. coś w stylu "wyładowań elektrostatycznych" nie potrafie opisać. czy może być to podsłuch elektroniczny?
co mi tam, podziele sie dzisiejszymi obserwacjami. włączyłem dzis przenośne radyjko rodem z carrefoura w trybie AM i zacząłem machać nim wokół telewizora. usłyszałem MOCNE zakłócenia. myslicie ze moze to byc wina kabla od anteny? ponieważ te zakłócenia trwały także po jego odłączeniu.
zauważyłem też "trzaski" przy monitorach komputerowych i telewizyjnych. coś w stylu "wyładowań elektrostatycznych" nie potrafie opisać. czy może być to podsłuch elektroniczny?
- wojteks
- *** Administrator ***
To normalne, TV, komputer, monitor są mocnymi źródłami zakłóceń (trzasków w radiu).rogers pisze:przenośne radyjko rodem z carrefoura w trybie AM i zacząłem machać nim wokół telewizora.
Wątpię.czy może być to podsłuch elektroniczny?
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
ok dzieki, staram sie wyeliminować wszystkie możliwości.
[ Dodano: 2013-12-10, 21:04 ]
a jesli chodzi o wifi, to sformatowałem mojego laptopa i inne routery w zakladce "sieci" sie nie pojawiaja.
[ Dodano: 2013-12-10, 21:04 ]
a jesli chodzi o wifi, to sformatowałem mojego laptopa i inne routery w zakladce "sieci" sie nie pojawiaja.
- wojteks
- *** Administrator ***
To juz jakis sukces, proponuję reset LB do ustawień fabrycznych, wyłączenie wszystkich zbędnych rzeczy w nim, ustawienie mocnego hasła WPA2-PSK i do laptopa (komputerów) jakiś dobry i aktualny antywirus. Wyłączenie PnP też nie zaszkodzi.rogers pisze: i inne routery w zakladce "sieci" sie nie pojawiaja.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
ale coś takiego dzieje sie z kolei na drugim laptopie 

- wojteks
- *** Administrator ***
No to nie wiem. Tak czy tak, reset LB i wyłączenie zbędnych usług nie zaszkodzi.rogers pisze:ale coś takiego dzieje sie z kolei na drugim laptopie
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
No to jeśli nie chcesz chociaż spróbować to ja Ci nie jestem w stanie pomóc. Trzeba tu sprawdzić dokładnie wszystko, a Ty chcesz aby ktoś Ci powiedział jakie jest konkretne rozwiązanie za 1 razem, po takie rady tylko do wróżkirogers pisze:wydaje mi sie ze moze to miec niewiele wspolnego z samymi komputerami.

Pozdrawiam YaHooo 

-
- Użytkownik forum
juz pisalem wczesniej, ze przy kazdym uruchomieniu komputera pojawia sie plik tekstowy o rozszerzeniu .log o nazwie agent.
czy istnieje sposob aby sprawdzic skad on sie bierze tzn w jaki sposob instaluje sie na komputerze?
czy istnieje sposob aby sprawdzic skad on sie bierze tzn w jaki sposob instaluje sie na komputerze?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
- Użytkownik forum
jest pusty, wydaje mi sie ze to plik programu logujacego
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
pliki logujace sa po to, zeby w nich przechowywac logi. Wiec cos kiepsko kombinujesz.
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
byc moze, czy jest sposob na sprawdzenie w jaki sposob sie tam znajduje?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Akurat miałem styczność z takim keyloggerem który w logu trzymał wszystko to co było wysyłane przez przeglądarkę, łącznie z hasłami/loginami czy domenami na które były wysyłane dane.key pisze:pliki logujace sa po to, zeby w nich przechowywac logi. Wiec cos kiepsko kombinujesz.
Był jakiś program do monitorowania uruchamiania systemu. Ale nie pamiętam w tej chwili nazwy.rogers pisze:byc moze, czy jest sposob na sprawdzenie w jaki sposob sie tam znajduje?
Pozdrawiam YaHooo 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No wlasnie. Puste logi sa jak puste lodowki - bez sensu.YaHooo pisze:Akurat miałem styczność z takim keyloggerem który w logu trzymał wszystko
Nie pomagam na PW.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Chyba, że trojan czy co tam już wysłał to. Ale wtedy raczej by kasował logi. Jednak faktycznie to raczej nie jest nic podejrzanego. Może przy starcie systemu jakiś proces tworzy sobie log na ewentualne błędy. A że nie występują plik jest pusty. Co uruchomienie systemu tworzy go ponownie jak wcześniej zostanie skasowany. Trzeba by poszukać w sieci informacji na temat tego pliku.key pisze:Puste logi sa jak puste lodowki - bez sensu.
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Użytkownik forum
co jakis czas w infrastrukturze sieci pojawiaja sie 2 routery o różnych adresach MAC.
nie sa to routery które znajduja sie w mojej okolicy bo sprawdzałem w dostępności sieci i tam nic sie zmienia, gdy te 2 obce routery znikaja.
istnieje sposob zeby je usunac?
co do pliku, to nie wina żadnego programu, ponieważ sformatowałem komputer po raz n-ty i poza systemem nic na nim nie mam a agent.log wciąż sie pojawia
co jakis czas w infrastrukturze sieci pojawiaja sie 2 routery o różnych adresach MAC.
nie sa to routery które znajduja sie w mojej okolicy bo sprawdzałem w dostępności sieci i tam nic sie zmienia, gdy te 2 obce routery znikaja.
istnieje sposob zeby je usunac?
co do pliku, to nie wina żadnego programu, ponieważ sformatowałem komputer po raz n-ty i poza systemem nic na nim nie mam a agent.log wciąż sie pojawia
- wojteks
- *** Administrator ***
Ja go nie znam, pierwszy raz z czymś takim się spotykam. Popytaj na forum neostrady bo tutaj raczej mało kto ma LB.rogers pisze:istnieje sposob zeby je usunac?
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Ten TP-Link to nie twoje?
To co sę tu wyświetla to urządzenia, które odpowiedziały na broadcast UPnP.
To co sę tu wyświetla to urządzenia, które odpowiedziały na broadcast UPnP.